Дългото чакане след трансфер 57

• 68 998
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Димитровград
Момичета това са много опити. Не съм доктор, но след толкова неуспешни опити не е ли време да смените доктора и клиниката...явно там не са вашите специалисти. Гледах едно интервю в you tube на д-р Стефанов и в него той казва, че ако до максимум третия опит не се постигне бременност значи доктора не го бива и трябва да го сменим. Ако ви е интересно за какво става на въпрос в you tube напишете МЦ ин витро Стефанов "ЗОНА ЗДРАВЕ" и чуйте какво казва. Не го рекламирам, защото е мой доктор....много добре знаете историята ми, но не бих го сменила. Но това не е нормално 7 опита...... и без успех. Влезте и чуйте какво говори и ще разберете защо ми е неприемлива огромната бройка на неуспешни ин витро.
Пожелавам от сърце на всички чакащи следващите опити да са нашите опити до ФИНАЛ!

# 646
Кое изследване за инсулинова резистентност е най-надеждно? Аз правих някакво, но само с еднократно вземане на кръв без обременяване с глюкоза и уж нещата бяха ок, но сега се чудя доколко е било меродавно.

# 647
  • София
аз пък съм на обратното мнение  newsm78 за смяната на лекаря.
При мен беше така - идеални Я, добра спермограма, уж всичко ОК, но няма и няма имплантация. След поредния не успешен трансфер майка ме караше да се преместя при Стаменов, защото също реши че Персенска не се справя с нашия проблем, но аз тогава реших че е по добре тя да продължи , от колкото друг тепърва да ми свиква и учи проблемите и точно тогава успях да забременея. Просто й вярвах по някакъв странен си мой начин.
Според мен трябва по скоро вяра в лекаря ти, да не се вживяваш толкова и да бъдеш спокоен (непукист). МАкар че като чета за някои случай  Tired, които са толкова сложни, не знам какво бих посъветвала  Rolling Eyes

# 648
Сладката, аз също съм на мнение, че ако някъде не се получават нещата, то клиниката и лекарят трябва да се сменят. Нашите опити не са били в една клиника в бг,а единия от опитите го правихме в Мемориал при Кахраман и там ситуацията се повтори, лоши ембриони, понякога просто е игра на тото, за съжаление, а когато се касае и за неизяснен стерилитет се луташ в тъмна пещера...Може би е време просто да се откажем, неразбираемо ни е и на нас и на лекарите защо се получава така, а уж сме още млади- по на 33

# 649
Лиляна, предизвиках аборта с Мифепристон. То е едно хапченце само. На следващия ден ходих при д-ра, вече бях започнала обилно да кървя. Той ми постави друго хапче, половината вагинално, половината в ануса, за да не се изхвърли от силното кървене. След това ми изписа антибиотик, Метергин за 5-7 дни /според кървенето/ и Топогин за три дни.

# 650
Guerry, аз също имам някакво странно необяснино доверие в д-р Персенска, имам усещането, че именно при нея ще успеем рано или късно и на този етап съм уморена от блъскане и търсене на варианти, размишляване и т.н. Решила съм да следвам указанията й и да й се доверя без да ровя, да чета и да търся под вола теле, както винаги съм правила.

# 651
Лиляна... не знам какво да ти кажа- може би с донорски сперматозоиди ще се получат по-добри ембрита ?  newsm78
 Помисли си и за здравето - преждевременна менопауза на 40 ,, яйчниците от тия хормони стават проблемни.

При нас и това е вариант, макар че като си гледам двойките хромозоми... не ми харесват  Rolling Eyes.

Буена,

пратиха ми резилтатите - пише и за двамата "нормален" , което е очаквано откъм нормалност- то ако нямаш 23 двойки хромозоми , значи си шимпанзе , увреден или друго. Не разбрах за какво го правиме - четох вчера , правят го на емрита ( PSG) , никой не коментира , че се прави на родителите.

НООО ... аз забелязах , че ММ има една несиметрична двойка хромозоми ( лявата е права нагоре а другарчето му е огънато) - номер 9.

А аз съм по-зле ! Имам такава , номер 6, 8, 9 , 10.

По принцип четох че трябва да са симетрични ! Моите - криви.
Сигурно са ми скапани и яйцеклетките. Tired

На 17-ти съм на консултация с Калчев. Peace

# 652
Благодаря, Жана, а след това налага ли се пазене, чакане и кога най-рано може да се стартира нов опит, ние имаме замразени на 6ти ден недотам добри ембриони и не възлагам надежди на тях, но все пак...Успех ти желая и искрено се надявам следващият път да е твоят щастлив докрай!

# 653
Майче, направете консултация с генетик, не се опитвай да си саморазчиташ резултатите и да се вкарваш в някакви филми  Wink
На изследването на ММ също пише, че е нормален, но има някакви леки отклонения, които обаче генетикът каза, че не са никакъв проблем и си се води нормален кариотип.
guerry, аз също се натисках да си останем в нашата клиника и разчитах на специалистите там, но след някои доста големи за мен пропуски и новите изследвания, които ги направихме на своя глава благодарение на вас, и след като от една седмица усърдно чета и проучвам, много е вероятно да сменим напълно посоката. 3 години, четири неуспешни опита и съвкупност от други фактори ... действат някак отрезвяващо. В работата на док не се съмнявам, но в други отношения имам притеснения, ще видим ....
Както и да е, всеки си избира как да действа и знаем вече, че всичко се постига само с вяра и упоритост.  bouquet

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 12:58 от Rigina

# 654
Мая, при нас DFI е 16%, HDS-52.4%, а вторият индекс има връзка със спонтанните аборти и миседите, доколкото знам.
HDS е страшно висок! Края е бил предизвестен, за съжаление... На нас с доста по-нисък, ни казаха, че няма смисъл и работихме докато не го вкарахме в норма с различни схеми на въздържание и отделяне. Пожелавам успех следващия път!  Hug

# 655
Благодаря, Жана, а след това налага ли се пазене, чакане и кога най-рано може да се стартира нов опит, ние имаме замразени на 6ти ден недотам добри ембриони и не възлагам надежди на тях, но все пак...Успех ти желая и искрено се надявам следващият път да е твоят щастлив докрай!
Още на следващия месец лигавицата ми беше добра и можеше да се направи ЗЕТ, но аз лично си оставих повече време. Сега като благоволи да се появи цикъла и стартирам.
Благодаря за пожеланията, дано са наред нещата следващият път, макар че моята ИР ме притеснява да не ми изиграе лоша шега и да се повтори всичко...дано се размине. Praynig
Успех и на теб  Hug

Риджина, много съжалявам като те чета, но в крайна сметка трябва да гледаме напред и да се борим за успех, па макар и в друга клиника и при друг лекар  Hug

# 656
Clear, при такъв висок индекс има ли надежда изобщо да се попадне на читави сперматозоиди? Ние имаме два замраземи ембриона и не знам въобще да ги трансферираме ли при това положение..Лекарите някак ми се струва, че го неглижират това, в Турция също не му обърнаха внимание. Какви добавки ви изписаха на вас?

# 657
Жанче  Hug Ще видим какво, как и къде ще случи.

# 658
Clear, при такъв висок индекс има ли надежда изобщо да се попадне на читави сперматозоиди? Ние имаме два замраземи ембриона и не знам въобще да ги трансферираме ли при това положение..Лекарите някак ми се струва, че го неглижират това, в Турция също не му обърнаха внимание. Какви добавки ви изписаха на вас?
На нас ни помогнаха биолозите в Надежда, без намесата или консултация с лекари. Направихме един SDI тест и при разчитането на резултатите, билозите ни посъветваха да пробваме други схеми. Направихме още 3 проби в рамките на месец и най-добрата с DFI 8,56 и HDS 14,42 замразихме (5 отделяне, 2 въздържание). Тези индекси не са константи и се променяха всеки път за разлика от морфологията.

# 659
  • София
нашите са били
 DFI - 25.30%
HDS - 11.50%
тогава казаха че са добре и изобщо не се занимавах с тях повече.
май първото не е много добре  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт