Да са живи и здрави, немирни в мечтите си и радост за родителите си!

На другите лека бременност и леко раждане желая!

Важното е все пак , че всичко лошо вече е минало и че сте си добре с бебчо!! Благодаря ти също и че сподели с нас! Хубаво е да се знае за всяко нещо и положително и отрицателно, за да сме наясно със реалността в болницата!
Моля, да ме извините, знам, че има, но исках да питам колко струва и кои са специалистите. Май ще взема да им звънна по някое време..
Дано и бебката да е съгласна и да не тръгне сама по-рано

), бебчо е имал левкоцитоза и гранулоцитоза още в началото, като нивата са много завишени, което е достатъчен показател, че има инфекция. Консултирахме се с педиатъра ни, понеже не искаме да правим безпочвени обвинения. Проблемът е, че д-р Божинова не е назначила антибиотика когато е получила изследванията след 24 часа, а чак след 3 дни. Оправданието беше, че е чакала CRP-то да излезе, а то можело да се пусне 48 часа след раждането. Тя всъщност го е пуснала още след 24-тия и стойностите са били много високи, но е изчакала още един ден?! Тази информация не ми се казва, което е лошото. При въпроса ми защо не е започнато лечение по-рано, за да се направи превенция на по-нататъшно развитие на инфекцията, тя ми отговаря все едно съм малоумна с "Няма как да се назначи антибиотик като превенция без наличие на клинични показатели за инфекция", т.е. прави се, че аз не разбирам, нищо, че я питам различно нещо... Може да съм млада, но не съм глупава, не е първото ми дете, знам, че когато има инфекция, има симптоми. Директно си ме лъгаха в лицето, че детето се възстановява три поредни дни... С д-р Иванова може би щеше да е различно и се зарадвах като разбрах, че тя ще ни е педиатър, но уви, взе си отпуск. Все пак бе по-запозната със състоянието на бебето, понеже тя го пое след раждането. Дойде да ми се извини дори. Три пъти е аспириран, майка ми каза, че е бил посинял когато са го поели, питах дали не се е налагала интубация и ако беше направена, дали нямаше да предотврати появата на инфекция, акушерките казаха, че не е било толкова сериозно състоянието му, можел е да диша, просто е имал транзиторна тахипнея. Но аз това няма как да го знам като ме държат в пълно неведение. За мен д-р Божинова не си е свършила работата навреме, което носи риск за живота на детето ми. Ето какво пише в сайта на Националния институт по постижения в здравеопазването (NICE): "Бактериални инфекции през първите 72 часа от раждането могат да бъдат изключително опасни за новородени бебета. Медицинското наименование е "ранна проява на неонатална бактериална инфекция". Тези инфекции са особено опасни ако има забавяне при установяването, че бебето е болно, и започването на лечение." Линк: https://www.nice.org.uk/guidance/cg149/ifp/chapter/early-onset-b … in-newborn-babies
Много здрави и усмихнати бебчета на всички!
Още не ми е паднала тапата и не се съм се за притеснила толкова, че ще почне раждането, но не знам дали ще устискаме до 10ти
Д-ра каза, че това е от хормоните, разширявал ми се таза.
На следващия преглед ще разпитам за тази лекарка, защото с Лачев си говорихме, че болницата е инвестирала много в неонатологията за да може да реагират ако не дай си Боже нещо се случи. 

Вики, сменят се на 15-то число по принцип, би трябвало да си при д-р Иванова
Аз да ти кажа честно устисках, като ми се искаше даже по-рано да започне и се движех колкото можех накрая. Иначе имах показания за наближаващо раждане от месец преди това
Също така, доста ме боляха тазобедрените стави от релаксина, това с дъщеря си не го изпитах, тъй като тя се роди в 35-та седмица. Ella1, да, болницата наистина разполага с модерна техника за доотглеждане. Другата мама в стаята беше секцио, но раждането е тръгнало преди планираната дата и просто са извикали спешно екипа, всичко беше минало наред
Вики, мисля, че по-скоро няма да ти изпишат, но може да попиташ за Магнерот. Аз имах контрахирана матка през двете бременности и при първата може би щях да износя по-дълго ако ми бяха изписали, но тогавашният ми гинеколог беше ненормален и ме пусна да раждам, както казах, в 35-та седмица
Ех, това второ мнение си е направо задължително