В момента чета...50

• 70 498
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Чета "Торба с кости" на Кинг. Гледала съм филма, който не ме впечатли. От книгата съм прочела четири глави и засега е интересна.

# 616
Но също така се замислих дали да не я предложа на дъщеря ми - 10г.И тъй като прочетох по-напред коментари че деца на някои съ форумки , списващи тук, са я чели като част от учиищен списък, реших да попитам за съвет- за каква възраст е подходяща и в списъка за кой клас присъства newsm78
Дъщеря ми, която е на 9 в момента чете Приказка без край и много й допада. По мои впечатления различните учители дават различни книги за задължителен прочит, та не съм се интересувала има ли я в някой списък.

Аз продължавам със Стопанката на Господ с леко противоречиви чувства. По темата с издателството не мога да се изкажа, но липсата на коректор си личи...

# 617
  • София
Аз приключих  днес "Последната територия" на Момчил Николов.
...

the_valkyrie, ако не си му чела Кръглата риба, може да я потърсиш. Според мен тя е още по-добра. Трилогия, която се чете от третата към първата част.

# 618
  • София
Аз приключих  днес "Последната територия" на Момчил Николов.
...

the_valkyrie, ако не си му чела Кръглата риба, може да я потърсиш. Според мен тя е още по-добра. Трилогия, която се чете от третата към първата част.

Да, погледнала съм ги. Набелзях си ги и тях, благодаря за мнението. Първо ще отпочина малко от него с Файнман, че прекалено много емоции ми образува  #Crazy

# 619
Но също така се замислих дали да не я предложа на дъщеря ми - 10г.И тъй като прочетох по-напред коментари че деца на някои съ форумки , списващи тук, са я чели като част от учиищен списък, реших да попитам за съвет- за каква възраст е подходяща и в списъка за кой клас присъства newsm78
Дъщеря ми, която е на 9 в момента чете Приказка без край и много й допада. По мои впечатления различните учители дават различни книги за задължителен прочит, та не съм се интересувала има ли я в някой списък.

Аз продължавам със Стопанката на Господ с леко противоречиви чувства. По темата с издателството не мога да се изкажа, но липсата на коректор си личи...
Авторката на "Стопанката на господ" ме отказа тотално да и прочета книгата , след интервюто и по бтв .http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/rozmari-de-meo-m … ta-na-gospod.html
Така и не разбрах за какво става дума в тази книга.. Tired
Много слова и накрая нищо не каза , много архаично ми звучи и никак не ме грабна.

# 620

Авторката на "Стопанката на господ" ме отказа тотално да и прочета книгата , след интервюто и по бтв .http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/rozmari-de-meo-m … ta-na-gospod.html
Така и не разбрах за какво става дума в тази книга.. Tired
Много слова и накрая нищо не каза , много архаично ми звучи и никак не ме грабна.

Книгата е за старите български традиции (или тайнства, както тя ги нарича), за българския Корен, за събирането на това тайнство по села и паланки (автентично, докато живееш с бабите, докато преживяваш цялото тайнство, като го прекараш през себе си преди да го предадеш нататък). Книгата е за наричането, за силата на наричането и за това колко лично и индивидуално е това тайнство. За силата - личната - и как отговорността и намерението за тази сила е индивидуална на всеки един.

Това е видеото от представянето на книгата:
https://www.youtube.com/watch?v=D07oVIxnE0Y

От издателска гледна точка книгата може и да има недостатъци - не съм аз тази да оценявам, макар да съм поне педант на правопис и граматика и като че ли да не си спомням да има пропуски там.

От гледната точка на един българин - поне за мен - книгата е невероятно стойностна, едно богатство, което никой етнолог досега не съм срещала да е предлагал.

Аз нямам никаква връзка с авторката - не я познавам лично, не съм й била на семинарите. Но може и да отида - на поне един от тях.

Разбира се, това е само мое мнение. По вкус и цвят, всички сме различни.  Heart

# 621
От издателска гледна точка книгата може и да има недостатъци - не съм аз тази да оценявам, макар да съм поне педант на правопис и граматика и като че ли да не си спомням да има пропуски там.

От гледната точка на един българин - поне за мен - книгата е невероятно стойностна, едно богатство, което никой етнолог досега не съм срещала да е предлагал.

Аз нямам никаква връзка с авторката - не я познавам лично, не съм й била на семинарите. Но може и да отида - на поне един от тях.

Разбира се, това е само мое мнение. По вкус и цвят, всички сме различни.  Heart
Абсолютно споделям мнението ти! Не разбрах каква е драмата с издаването на книгата, с редактирането и...Но не ме и интересува! Книгата е много, много хубава! Подозирам, че ще има крайни мнения - или много ще се хареса, или въобще!

# 622
  • Varna
Прочетох "Дума Ки" на Стиван Кинг-страхотна книга,много ми хареса. Сега започвам "Роуз Мадър" отново на Кинг.

# 623
След дълга пауза на НЕ четене на художествена литература заради университета, се завръщам с Алексис Зорбас. Съвсем в началото съм, но се надявам да ми допадне! Blush

# 624
Тъкмо свърших с последните страници на "Малкият приятел" на Д. Тарт
Предните две книги на авторката много ми харесаха, а тази ме остави със смесени чувства.
Цялата история беше много странна..
Скрит текст:
Аз лично не можах да стигна до някакво предположение кой е убиецът, но започвам да си мисля, че не е никои от представените ни герои..
Честно казано симпатизирах повече на Дани и семейството му отколкото на хлапето и именно Дани е този "малък приятел" от заглавието

Сега започвам "Любовникът" на Маргьорит Дюрас, нямам очаквания - дано ме изненада Simple Smile

# 625

Сега започвам "Любовникът" на Маргьорит Дюрас, нямам очаквания - дано ме изненада Simple Smile

Мен пък Любовникът ме остави със смесени чувства ... нещо не си допаднахме  Thinking

# 626
  • Scotland
Тъкмо свърших с последните страници на "Малкият приятел" на Д. Тарт
Предните две книги на авторката много ми харесаха, а тази ме остави със смесени чувства.
Цялата история беше много странна..
Скрит текст:
Аз лично не можах да стигна до някакво предположение кой е убиецът, но започвам да си мисля, че не е никои от представените ни герои..
Честно казано симпатизирах повече на Дани и семейството му отколкото на хлапето и именно Дани е този "малък приятел" от заглавието

Прочетох първо 'Щиглецът' и бях очарована. Хванах веднага след нея 'Малкият приятел' и не ми хареса  Confused Затова 'Тайната история' седи и чака ред,малко да ми размине разочарованието от приятелчето  Mr. Green

# 627
  • Belgium

Хийли е малкият приятел  Peace

# 628

Хийли е малкият приятел  Peace

Може би си права
Скрит текст:
Просто ми направи ми силно впечатление частта, в която Дани си спомняше за Робин и колко много го харесвал, как му направил накрая картичка със супер герои..
Имаше и един диалог между майката и бащата на Хариет и бащата казва нещо от рода: Не се ли сещаш за малкия приятел на Робин - Дани, дойде на врата ни след смъртта му, за да каже колко съжалява.. и т.н

# 629
  • Вестерос
Аз чета Разум и чувства  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт