Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 910
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Отирелакс са капки за уши, които обезболяват при отит. Зная за тези капки, откакто дъщеря ми боледува преди около година. Тя не боледува много често, уж не прави усложнения, но тогава прекара отит. Мисля, че всяко дете може да се разболее от отит - дори тези, които, жаргонно казано, обикновено не ги удря в ушите. Поради тази причина смятам, че не пречи вкъщи да има и от тези капки. Миналият път заболяването се появи абсолютно неочаквано. Беше здрава, цял ден игра, а като се събуди от следобеден сън, пищеше заради болки в ушите и аз нямах нищо под ръка (освен нурофен, разбира се).  

# 616
Бе,отирелакс оти го рекламират по тв ,като не знаете кво е,а???Честно,не съм го и виждала,но само като го прочетох и ми цъфна рекламата в главата.
Моето удари 39.Правех се на герой-38,38,1...Ще изкара...Бам 39.Даже не знам правилно ли измерих Нурофена.За 10 мин от 38,1 на 39 я качи.Взе да пада.Пъпки,задна хрема,температура...Ч.Н.Г.
Опа..обърках рекламата.Мъжо ме поправи,била на Седорелакс рекламата.

# 617
Мария , благодаря ти  Hug

Момичета , какви неща държите в домашната аптечка ?

# 618
  • София
Е то може отирелакс, отипакс или нещо друго, което да обезболява при отит директно в ухото. Има няколко различни продукта, важното е поне един от тях да имам.

# 619
Прочетох листовката на Отирелакс, но пише, че не се препоръчва за лица с епилепсия. А фебр. гърч ми е близо до нея и затова по-скоро ще заложа на Отипакс. Домашната аптечка - над 30 вида лекарства, без да броя Боаронките  Mr. Green

# 620
Месечинке, абсолютно разумно разсъждаваш. Аз не успявам винаги.

# 621
  • София
Ние имаме около 15 боаронки и поне още 5 на DHU, които въобще не ползваме. Само ми заемат място, ама сърце не ми дава да ги хвърля.

Уми, смело давай нурофена, щом удря към 39. Още ден, два и ще спре да вдига, ама си е зор. Много е противна тая варицела.  

# 622
  • гр.София
Тете,било е първи гърч на момиченцето за което говорех. Няма как да знаеш нормален ли е или с усложнения при първо правене. Мисля че беше с бронхит,доста кашляше.
На мен също не ми изглежда разумно да оставя дрехите си на терасата,но го направих след прочетена статия. Че вирусите оставит живи няколко часа след попадането им върху предмети и дрехи. А когато над мен са се изкашляли и изкихали над 50 човека(и повече може да бяха пред личната) направо не си представих да ги сваля у дома. Вечерта си ги прибрах де  Mr. Green Абе куку работа,ама се почувствах по-спокойна. Ще се се ошлайфам някой ден,когато детето стане по-голямо и по-калено.
Уми тая Т от шарката ли?!

# 623
  • shumen
Аш,Тете,и аз се зачетох в другата тема за ФГ и доста страхотии пише и се отказах.
Силве,къде ги видя тези деца дето се оправят след 1-2 дни.Моето поне не е от тях.
Уми,аз на 39 бих дала Хексалгин,ако може при шарка.
Аш,аз държа Ериус,Гринтус,Вентолин,Натриев цитрат и още куп лекарства в аптечката ни.Хексалгин имам едно шишенце,но не знам кога е отварян и май ще отиде в коша за боклук скоро.За уши имам Отипакс,а този Отирелакс за пръв път го чувам и аз.
Деси,дано сте добре вече.
Дъждец,изписаха ли Ви?Дано и Вие сте добре.
Лисе,изчакай да премине грипа и тогава я води на лекар Габи за кръвотеченията от носа.
Аз май ще се окажа,че съм с грипа.Освен илачите за гърло и другите там си взех и Грипекс макс и намерих един Виброцил от не знам кога и си сложих,че яко се разкихах и ми потече един гаден жълт сопол от носа.Сега само се моля да не заразя и детето пак,макар че ходя с маска из нас.

# 624
Дани,нямам хексалгин.Никога не съм давала.За сега нурофенът държи около 38.След малко давам панадол и лягаме.Изгубих съпружеските тяло в хола.Ще си приготвя и купа с оцет и вода,тя по краката пъпки няма,но...дано не се налага.
П.п.Дани,това кихане и сополи при грип няма.Започва с кашлица и температура от нищото...

# 625
Дани, а температура имаш ли? Грип   без температура май няма. Яко си се простудила според мен.
Уми, шарката колко дни държи температура? Или някой с опит предишен да сподели, моля!

# 626
Аз за моите паранои няма да разправям. От друга страна пък въпреки боледуванията все сме ходили до мола, за метрото няма пък да казвам, че до доктора с него ходим, там е фраш винаги. Но тези неща някак не мога да ги избегна. Тук пък като ги замъкнат бебета на по седмица из мола по туй време, децата се търкалят по земята и винаги съм се чудела като ги видя с тия сладоледи. Всичко живо в мола ближе сладоледи, понякога и навън пред мола седнали на каменни плочи, деца по на 4-5-6 год ближат ли ближат  ooooh! любимо ми е веднъж в един леден вятър седнали на каменна пейка и перат сладоледи
Аз досега мислех, че даването на АБ е проблем. Пфффф....Така ме тресе сега, явно разви алергия към антибиотици. И то си мисля, че първия път където беше 2 сед с обрив баш реакция от цефуроксима е било понеже четох листовката и там също пише за тази еритема мултиформа. А цефуроксим и пеницилин са сходни и читох, че понякога се получавала кръстосана реакция. И сега ми е толкоз сдухано, какъв АБ ще приема малкия. Цефуроксим поне му помагаше до сега и педито често го изписваше. Ами ако към всяко лекарство и АБ проявява алергия? Гледам днес сутринта имаше две пъпчици на ръчичката, сега са четири. Почвам да се поникьосвам и се чудя от хомеопотичното ли е, от витамините ли е дето давам. Много ми е притеснено как ще пие антибиотици, до сега поне с това нямахме проблеми  Confused

# 627
  • shumen
Мутафова,Т нямам,но ми е много отпаднала.Ама наистина може и да съм се простудила,че вчера в тоя ужасен вятър имах да върша задачки и взех,че излязох без шапка.
Уми,тогава давай Панадол и дано не се налага да мажеш краката с оцет и вода.

# 628
Ами момичета да споделя, от днес и мен ме дразни гърлото. Уж още веднага почнах авирона. Нямам Т, но имах вчера ужасно главоболие цял ден. Може би идеята му е да се кара по-леко. Явно този грип не прощава.

# 629
Температурата при варицела може да е различно, както и при всеки вирус де.. при нас тръгна с 37 и малко и няколко пъпки, така ми го върнаха от детската.. викам леко ще е..ноо си почна температурата до 39.3.. няколко пъти дигна за 2-3 дни не помня вече точно...но при всяко дигане нови и нови пъпки.Странното е че избиваха до 7 мият ден , т.е и след като спря да вдига температура.
Уми ще мине.. търпение ! А за рязкото вдигане от38.1 на 39 не е толкова рязко.. моят сега при последната ангина - една надвечер май беше, от 37.2 на 38.5 за нула време,а  нощта, вечерта късно към 23 бе с 38.8, свалих я до към 37.2-3 по едно време и така известно време.. и изведнъж много бързо пламна и хоп  39.. посвалих я но цяла нощ си топля.

Дани, за грипа наистина не е характерно кихане и  много сополи  при грип  няма. По скоро си е вируса на малкият. А аз да ви кажа във настинки не вярвам.Дани, твоите оплаквания не започнаха преди да излизаш на вятъра ?
За мен без участие на вирус, бактерия само от студено да се разболее човек едва ли. Освен леко да текне носаа.. но това болест ли е ?

За лекарствата- доста са ,в една голяма кутия от обувки Simple Smile На един рафт в стаята винаги има лекарства- които са в момента действащи...и се сменят според случея ...сега са тия за стомаха , пулмикорта, физ, ратвор, гранулките на Боарон и марсианците.А пробиотика е в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт