Бял списък на продуктите

• 312 063
  • 1 500
  •   1
Отговори
# 1 200
Аз да си похваля фаворитите в киселите млека - Елби и Елена 3.6%.
Също и кравето сирене Добрев.

В Билла има ли ги тези млека?

# 1 201
Мисля, че да. Във Фантастико и Пикадили със сигурност. Прясното отскоро е в асортимента на Пикадили, че преди имаше само кисело.
Елби има и в Карфур, а Елена-та е навсякъде общо-взето.

# 1 202
Благодаря!

# 1 203
Прясно мляко пак купувам Елби пълномаслено - 3.6%.

Честно казано, надявах се някой да похвали някоя друга марка, защото мнението ми за "Ел-би" към момента е трайно негативно. Миналото лято многократно попадах на тяхно мляко, тръгнало да вкисва 2-3 дена преди изтичането на срока му на годност. Суровината може и да им е хубава, но явно - неправилно съхранявано.  Tired И понеже въпросните вкиснати млека съм ги купувала от различни хранителни магазини, не ми се струва да е била в тях вината и си направих лош извод за самата марка.  Twisted Evil

# 1 204
  • София (Възраждане)
Ами това че вкисва е добър знак Thinking

# 1 205
  • София
Цитат
Ами това че вкисва е добър знак
И за мен.

# 1 206
Цитат
Ами това че вкисва е добър знак
И за мен.

То и затова "черните" и "белите" списъци са силно субективни.  Wink
Между другото, аз понякога купувам и мляко директно от един кравар, така че съм наясно, че при правилно
съхранение прясното мляко въобще не вкисва тооолкова бързо като гореспоменатото.  Sunglasses

# 1 207
Гарга, тогава заложи на UHT мляко, от рода на Мегле, което няма особени изисквания към съхранението.
Хваля това, от което съм доволна. А вкиснатото мляко можеш да върнеш с касовата бележка в магазина, от който си го купила.

Друго - редица вериги имат сериозни проблеми с охладителните си витрини.

# 1 208
Sourcherry, благодаря ти за мнението. Аз искам да си купувам читаво мляко, при това правилно съхранявано.
Ама май много искам.  Confused

UHT не купувам. "Мегле"-то си имат и нормално пастьоризирано мляко. От същите охладителни витрини на същите вериги съм го купувала, но преди изтичането на срока му на годност не ми се е разваляло.  Thinking
Само си разсъждавам на глас, не знам къде е истината.

Между другото, сега се разрових и из други форуми и намерих добри отзиви за "Алфатар" и някакво
Фантастико - "FF Вкус". Та бих се радвала и на други мнения по въпроса.  Peace

# 1 209
Аз лично към собствените марки имам особено и негативно мнение.
Може би е най-разумно да потърсиш млеката и да ги пробваш, иначе можеш да получиш всякакви мнения, което едва ли ще ти помогне.

Не знаех, че Мегле предлагат свежо мляко, само UHT съм срещала.

П.П. За Родопея мога да потвърдя, че не е добър избор, тъй като съдържа растителни мазнини. Това важи за всичките им млечни продукти.

# 1 210
На мен млеката на Алфатар много ми харесват  Peace Намирам ги само във Варна във фирмен магазин.

# 1 211
Кашкавал Мероне (Алфатар)
В Алфатар има ли друга мандра?

Напоследък съм на Верея Екстра.
Ел Би ми беше фаворит, но тази Верея специално го измества.

# 1 212
  • Пловдив
Кашкавал: Кукери, Рожен, Равногор,...

Бени,къде ги намираш?

# 1 213
  • София
Аз купувам прясно мляко от млекомат на ферма Чемерник и съм доволна. Киселото го квася от същото мляко.

# 1 214
  • Пловдив
Кашкавал: Кукери, Рожен, Равногор,...

Бени,къде ги намираш?

"Кукери' го има в "Триумфа", другите - от специализирани млечни магазинчета - има едно зад Четвъртък пазара срещу бензиностанцията и едно в Кършияка, непосредствено до здравословния магазин на уширението на Брезовска срещу сладкарницата с градинката.

Ама как го обясних, а...Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт