Графики на БТ - коментари

• 76 152
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Повтори теста ако още 2 дни не спадне БТ

# 241
Здравейте!Искам пак да попитам нещо-на какво може да се дължи този спад в БТ и дали да се притеснявам?Надявах се вчера инцидентно да е била по-ниска температурата,но днес е още по-ниска.А държа термометъра достатъчно дълго(дори го предържах с надеждата да се повиши;на второто измерване беше 36,8,но отбелязах първата по-ниска стойност).Ще продължа да меря и дано да се повиши от утре,но все пак да питам на вас как ви се струва графиката?
Благодаря предварително!

# 242
  • София
Здравейте!Искам пак да попитам нещо-на какво може да се дължи този спад в БТ и дали да се притеснявам?Надявах се вчера инцидентно да е била по-ниска температурата,но днес е още по-ниска.А държа термометъра достатъчно дълго(дори го предържах с надеждата да се повиши;на второто измерване беше 36,8,но отбелязах първата по-ниска стойност).Ще продължа да меря и дано да се повиши от утре,но все пак да питам на вас как ви се струва графиката?
Благодаря предварително!
Може причината да е вторият пик на естрогените / който съвпада по време с имплантацията/.
Дано да е станало.
Ако всичко е наред, БТ ще се повиши и ще се задържи висока.
 Peace

# 243
О,дано това да е причината!Ще продължа да меря и дано да се вдигне.Благодаря много!

# 244
Здравейте, мили момичета!

Имам следното питане: от 17ти до 27ми ден на цикъла слагах вагинално Утрогестан 100мг ( 2х2) по предписание на лекар ( след доказана ову на 14ти ден). От 4 дена съм го спряла и чакам цикъл ( док каза, че до 10 дена ще дойде след спиране,ако не е станало нищо), обаче БТ вече 4ти ден от спиране не спада - седи си 37.4  newsm78

Може ли да ми кажете дали високата БТ е в следствие на Утрогестана все още или може да говори за някакъв проблем ( киста или прочие) ( бременност изключвам определено)?

Имам периодични болки като преди цикъл, леко течение като преди цикъл, обаче БТ не пада ...  ( обикновено пада до 36,7 / 36,8 и лелката идва)

Благодаря!

# 245
  • София
нивата на прогестерона все още са ти високи, когато паднат ще падне и БТ, все още утрогестана ти влияе, изчакай си времето.
Ако не ти дойде до 10 дни, отиди на лекар да види за задържан фоликул, макар че ако е доказана овулацията на ехографа е малко вероятно да е киста.

# 246
Здравейте момичета с какъв термометър мерите БТ? Купих от аптеката електронен,пише на кутийката че е и за БТ . Меря ректално по препоръки на Денис.
Всяка сутрин в 7.30 я меря в леглото.
Нещо друго  има ли специфично, което трябва да знам?

# 247
  • София
Аз ползвам термометър, на който изрично пише, че при ректално мерене се дърпа след сигнала. Иначе има такива, при които се чака минути след сигнала. Може да провериш твоя точно какъв е.

Ако в 7:30 ставаш и до тогава спиш, то мериш правилно и това е, да Simple Smile

Има някои специфики:
-Ако пиеш алкохол вечерта, БТ сутринта е по-висока.
-Ако ти е студено през нощта, може БТ да ти е малко по-ниска
-Ако ти е много топло, БТ ще е по-висока
-Ако много се въртиш и не спиш добре също може да има отклонение - при мен излиза по-ниска ако не спя добре, при други колкото повече се движат, толкова по-висока им отчита.
-Ако ставаш до тоалетна и примерно остава час до меренето, то по-добре измери преди да отидеш до тоалетна, защото движенията ще дадат отклонение в БТ
-Ако мериш в различно от стандартното ти време за мерене, хубаво е в календара да отбелязваш, че е мерено по-рано или по-късно, защото при по-ранно мерене БТ е по-ниска, а при по-късно - по-висока.
-Трябва да има поне 2 часа абсолютно неподвижно стоене/спане преди да измериш

Като помериш няколко месеца ще свикнеш с всичко това, дано не ти се налага да мериш повече от месец, късмет  Peace

# 248
Много  благодаря, направих си  акаунт за календара и днес внесох  градусите, накрая на месеца предполагам  излиза графиката..
Никакъв алкохол няма да пия нали бебе ще правим  Laughing Дай боже да стане по- бързо! Успех  на всички момичета!

От кой ден на цикъла трябва да правя теста  за овулация с лентичките, тях на работа ще ги правя в следобеден час - 16.00 преди да тръгна от офиса Simple Smile

# 249
Здравейте, момичета. Какво мислите за този график? Дали има шанс да е станало този месец? И това постепенно качване на температурата около дните за овулация трябва ли да ме притеснява?

https://www.flickr.com/photos/150646086@N08/34202878160/in/shares-j7g352/

Дано сега го чете, защото за първи път качвам и сигурно бъркам нещо.

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 11:48 от AnMary

# 250
нивата на прогестерона все още са ти високи, когато паднат ще падне и БТ, все още утрогестана ти влияе, изчакай си времето.
Ако не ти дойде до 10 дни, отиди на лекар да види за задържан фоликул, макар че ако е доказана овулацията на ехографа е малко вероятно да е киста.

Brayda, благодаря.
И днес още си седи висока. Ще изчакам до 10тия ден и ще отида на лекар. Да, с ехограф - жълто тяло си се видя. Просто до сега като съм слагала прогестерон си ми идва 2-3 дена след спиране и БТ си пада.  newsm78 Явно този месец съм се бъгнала #Crazy

# 251
Здравей, denis.
Дали е възможно пак да погледнеш графиката ми. Не съм на 100% сигурна кога е била ОВУ.
Благодаря  Hug
П.С. Графиката е в подписа ми.

# 252
  • София
Здравей, denis.
Дали е възможно пак да погледнеш графиката ми. Не съм на 100% сигурна кога е била ОВУ.
Благодаря  Hug
O., според мен, е била на 16 ден от МЦ. Графиката е добре, дано да е станало  Peace

# 253
Здравей, denis.
Благодаря  Hug
O., според мен, е била на 16 ден от МЦ. Графиката е добре, дано да е станало  Peace

Благодаря ти много bouquet Hug

# 254
Denis. може ли да си кажеш мнението и за моята ?

Общи условия

Активация на акаунт