Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 949
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
 21 градуса държим в спалнята, обличам го с боди къс ръкав блузка и клинче или боди дълъг ръкав и гащеризонче пижамка отгоре. Завивката му е олекотена с гъши пух.

# 331
Куинчето официално я обявявам за най-креативна мама.
Моят син продължава да спи с вдигнати нагоре крака и естествено постоянно е отвит, а аз ставам през 5 минути да го завивам. Иначе спи с 2 олекотени завивки, които още тази вечер ще пъхна около матрака, дано ми се получи. Simple Smile

# 332
23 е много висока температура за сън. Ние поддържаме около 20 през нощта, 21-2 през деня. Спи с гащеризонче в спален чувал, който не е от дебелите, с едни чудовища от ИКЕА, не я завивам допълнително.

Откакто отказваме биберона, вече три нощи, първата се събуди само веднъж, но я приспивахме 1 час, втората не се събуди, третата се пробуди 2 пъти, проплака за минута и пак заспа. Ще видим как е днес, че имахме проблем със заспиването снощи и днес при 2 от дневните дрямки, бая поплака. Иначе отказа нощното кърмене на месец и половина, вода не пие.

Беба беше изцяло на кърма до 6 навършени, но МЦ ми дойде точно на 5тия месец от раждането, следващият беше след 28 дни. Използваме контрацепция от самото начало, не сме разчитали на кърменето за предпазване от забременяване, понеже не планираме друго дете в близко бъдеще.

# 333
За глутена тук го въвеждат още на 4 месеца с овесена каша това е първата храна различна от млякото с която се запознават бебчовците с две думи с тази каша захранват . През ноща малката спи с памучна пижамка  по - плътничка е за това не и слагам боди , температура та в стаята през ноща е около 21-22 градуса, завивам я с едно дебеличко олекотени юрганче . Моят цикъл дойде на 3-тия месец след раждането , следващият месец пропусна а сега варира от 28 до 31 дни !

# 334
  • София
Днес бяхме на консултация. Марина почти на 8 месеца е е 6 510 и 68,5см. Само че от снощи е с температура 39,5, хрема и кашлица. Изписаха ни един куп сиропи.
Цикъла ми дойде преди 2 месеца и си е редовен. Не му пречи кърменето Simple Smile
В стаята е 21 градуса и Марина спи по боди с дълъг ръкав, ританки и по-плътно одеяло.
През нощта се буди да си търси гърдата, но само я хваща и заспива. Като и мине температурата ще пробвам да спи с моя блуза в леглото си, и ще се захраним с месо.

# 335
Куинчето официално я обявявам за най-креативна мама.
Blush
По този повод да се похваля сама.  Mr. Green
Онзи ден четох статия, че разните безформени парцалени кукли оформят най-добре детското въображение.
Реших - ще правя кукла!  Crazy Уточнявам, че през живота си съм зашивала само копчета.
Взех един стар клин. От половината крачол направих безформено тяло (напълних го с парцали от другия крачол). Изрязах и заших очи и уста. По възможно най-грозния начин, разбира се. Сложих етикети от други дрехи за уши и ръце и стана най-готиното чудовище на света. Бебка полудя по Пърпъл (така го кръстихме заради цвета). Много съм горда със себе си.  Sunglasses

# 336
Знаех си аз. Simple Smile
Браво!

# 337
  • София
Хе хе..супер, Куинче! Grinning
Ако постнеш и снимка на куклата, цена няма да имаш!  Embarassed

# 338
Хехе!
Интересно ми е на мен да видя Пърпъл... Wink Ще взаимствам идеята... И аз напоследък разглеждам всякакви креатвини варианти за занимания с бебчо на тази възраст и например огледало пред него, докато стои по корем, или купа вътре с топка , за да забелязва как той самия предизвиква движението на топката като мърда купата.... в момента те започват да осъзнават причинно-следствената логика на нещата. Или балони пълни с различни неща вътре (брашно, боб, ориз, макарони...) - развива сензорите и финната моторика. Между  другото балоните са му любими! Или пък отново в поза по корем повдигнат леко на една възглавница - пред него една тава пълна с дрънкулки и по-малки играчки, така поне не му бягат и дрънкат в металната тава и го кефи звука...Това с куклата може би и аз ще го пробвам, защото той обожава да яде разни дрехи, одеала и т.н...

Дани спи при 19 градуса , с боди с къс ръкав и пижамка гащеризон (тънки , памучни), тънко чувалче, за да знам, че поне краката му са завити и отгоре една олекотена завивка, която той я мята навсякъде та обикновено тя не му върши мн работа... Също все се опитвам така да го подпъхна под и пред него , да е увит като пашкулче, да знам че няма къде да мърда , пък и той е от кръжока "ръцете ми пречат", опитвам се да ограничавам ръкомахането, да не го разбужда... хаха Simple Smile

# 339
Аз да побутна въпроса си за гърнетата. Вече ползвате ли и какъв тип гърне купихте?  Замислям се за музикално, за да не проверявам всеки път под дупето дали има резултат.
Моите бебоци спят на 22 градуса. През нощта намалям или спирам парното, но в тези студове го оставям по-силно. Обличам им памучна пижамка гащеризонче на голо и ги слагам в спални чувалчета без ръкави. Момата започна да пълзи, като гущер, като се изтласква с по едно свито краче. Днес успя да оскубе листата на едно цвете,  което държа на земята, а после си отвори едно от нейните чекмеджета и изкара дрешка, която захапа веднага.Grinning Определено вече разбират много неща. Опитват да докопат телефона ми и включват паузата на таблета, след което успяват да го пуснат отново. Чудя се какви нови играчки да им измисля, за да развиват мисълта си. Бънджито им е интересно за кратко. Искат активни занимания. Започнах по-често да се заигравам с тях на килимчето. Най-забавно им е, като имитирам бебешките им звуци - скъсват се от смях. Пробвайте да видите. Wink Дайте идеи за забавни играчки за тази възраст. Куклите и плюшените играчки ги интересуват само като чесалки за венците. Имаме и книжка със звуци на животни, която много харесват и сами натискат бутоните.

# 340
Тъкмо и аз се вайках с моя цикъл. Дойде ми на 5ти месец от раждането и следващия път дойде на деня си. Но сега трябваше да ми дойде на 25, е уви, още си чакам. Даже си правих и тест, че се бях притеснила. Не знам, сега не ми и с това да се занимавам, но пък... Мислех, че след раждането нещата се нормализират, защото аз и преди си нямах редовен цикъл. Вие при такова закъснение бихте ли се обърнали към гинеколог?
И още нещо да попитам, когато въвеждате плод и той ли трябва да е на обяд?

# 341
  • България
Ау,миленка,много висока Т.Вирус ли казаха?Да се оправяте бързо.
И ние се въодушевихме от Пърпъл и кака им направи кукла,но излезе много красива и каза,че си остава за нея  Laughing Ще трябва да се заемам аз с грозотия Simple Smile
Цикълът ми дойде точно месец след като спрях да кърмя малко преди НГ.Очаквах по-рано, тъй като от самото начало бяхме на смесено хранене.С каката докато кърмех -ту идваше,ту спираше.
Гърнета имаме най-обикновени,но скоро няма да ги вадя.Мисля, бях писала преди,че както се радвах на успех с каката на 11м., после имаше регрес и махнахме памперс чак на 2г.и 2м

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 11:01 от ирен22

# 342
  • България
Като споменахте чайчета и аз реших да пробвам.ММ ми донесе чай на Ганчев с маточина,лайка и Върбинка -успокоителен се казва.Произведен в Швейцария пише, на гранули.Тъпото е че е със захар,но те пък точно затова го харесаха,защото досега не съм давала.сМятам малко по малко да го правя по рядък.И тихо да се похваля тази нощ вместо АМ пиха чай.Ядоха към 12вечерта,когато и заспаха и чак към 10сутринта.Ще видим как ще е занапред.Ще пиша.

# 343
Браво на момите, Ирен ! Време е да оставят мама да поспива. Моите пък днес решиха в 4 ч да се събуди единия, а другия в 5 ч за ядене, ама не смея да се оплача, щото си лягат в 19 ч и почти не се будят. Най-много някой да ревне за малко и след кратко гушкане да заспи веднага. За чайовете не мога да ти помогна. Само от джоджен съм давала за колики още като бяха новородени. Откак въведох с трясък глутена, гледам повечко да внимавам с новите храни. Засега ще се въздържим от чайове. Колкото до гърнето - вече не знам какво да мисля. Един ми вика да ги слагам от по-рано, за да си създадат навик, друг ми вика, че им е рано.
Общо взето, за всяко нещо свързано с грижата за бебето мненията са разнопосочни. Онзи ден, една приятелка оплю бънджитата и взе да ми се кара що съм купила глупост, която щяла да изкриви крачетата на бебетата ?!?  ooooh! Скоро ще тегля една майна на всички... Като се заровя в интернет да чета по различни теми, работата е същата. Един педиатър казва едно, друг друго. А най-обичам, като почнат непознати по форумите да се изказват, като последни инстанции и да ми заявяват как трябвало да си сменя педиатъра, ортопеда и т.н., щото били некадърни. Сякаш те лично са завършили педиатрия и ортопедия взети заедно и то не къде да е, а в Харвард и имат сертификат за класифициране компетентността на останалите доктори в бранша.  Потресена съм и объркана. Искам да дам най-добрата грижа на децата си, а не знам на кой да се доверя.

# 344
  • гр.София
KittyCatty, доверявай се само на бебчетата.  Peace
Ако на тях им харесва на бънджито, колкото и да е вредно за крачетата, не мисля че по 10 - 20мин на ден ще окаже някакво влияние.
Важното е децата да са здрави и щастливи.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт