Седмокласна - по вода да върви, край на срока предстои!

• 56 887
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Днес синът ми ме зарадва два пъти. Преди време си беше изгубил личната карта. Бях му казала да поглежда при охраната, обаче той все ми казваше, че я няма там. Днес обаче съвсем случайно я е видял и сега се прибра с нея. За нас тя е важна, защото с нея се влиза в училището. Периода докато я нямаше ползваше бележник, но те пък нали регулярно се събират. Тъкмо си мислех, че трябва да вадим нова и тя се появи. Simple Smile Другата е, че минава във втори кръг на олимпиада по химия. Изкарал е 86 т. Май е единствения от тяхното училище, който се е класирал по този предмет.  Heart Eyes
Браво на детето. Моя красавец още в неделя наобяд като ме информира какво точно не е решил и ми стана ясно, че класиране на следваш етап няма  Rolling Eyes За едното нещо много му се скарах че пак нещо мнооого важно не е прочел поне... после търсих, търсих в учебника - е няма и няма! Извиних се, обясних точно с 3 думи и той - ми да ми го беше казала вчера  ooooh! аз как да знам че основополагащи неща даже не са сметнали за важно да ги има в учебника... А учителката по химия беше болна, после ваканция... дълга... и пак болна и не са имали химия от първата седмица на декември  Crossing Arms
Каквото -това, чакам да видя баткото какво е направил. Много ме е яд за олимпиадата по физика, но като каза младежа "Записал съм се, ама няма да ходя да се излагам! Две поредни за един ден не мога, много ще ми дойде!" мързеееееел  Confused (А батко му може... и на следващия ден 2 срочни изпита за за един ден има...)

# 586
  • Пловдив
Моят син вчера се прибра с оформени оценки за срока по биология и математика -петици. На класната по математика -5.00 пак заради елементарни грешки при пресмятането...ако си беше проверил накрая задачите -щеше да ги види, ама не  ooooh!, все бърза да приключи и да излезе.. Thinking
Надявам се, тази петица /по математика/ да стане шестица за годината.  Wink
Чакаме да излезе и оценката от класната по БЕЛ.

Този уикенд пак е на ПИ в Образователни технологии - математика в събота, и БЕЛ в неделя.

# 587
Бенджи, през втория срок ще изкара повече.  Hug
Нашият още по нищо не оформен. Надявам се, че знаем повечето оценки до средата на другата седмица.  Praynig

# 588
Здравейте момичета! Отдавна не съм влизала да нагледам как сте и да си сверя часовника.

Вчера Ники стана на 14 години! Вече сме големи! Сега да не забравя до един месец да му изкарам лична карта.

Още по нищо не е оформен.

# 589
  • България, София
: didoni, да е жив и здрав вчерашният рожденик, да успява във всичко и да сбъдва мечтите си  Hug

Vyara D, браво и на твоето дете  Simple Smile

Моята дъщеря вчера пък посбила неин съученик, който от петък я дразнел заедно с други момчета от класа и накрая го отнесъл.
Говорихме снощи, че трябва да се внимава, защото белята лесно става. Дано да ни е разбрала.
Но пък от друга страна можеше да го подреди и по - сериозно след 6 години трениране на таекуон до  Mr. Green

# 590
didoni, здраве и късмет на момчето ти!!
Браво на всички деца, ама много умни и добри!!
Мен вече ме е срам да влизам тук. Моят само суче мустака и мрънка как няма да се справи с изпити , контролни и т.н. Ама нещо да направи по въпроса...не. Чака неволята сигурно.  Twisted Evil

# 591
Дидони, здравеи успех на младежа!
Велина, опасна е щерка ти.
Емонаем, недей така. И твоят тийн си има своите добри и силни моменти.

# 592
didoni, да ти е жив и здрав рожденика! Като навършат 14 години в едномесечен срок трябва да си изкарат лични карти ли? Не знаех!  Crazy Някога беше на 16, но май и не беше задължително...

# 593
  • София
ЗАКОН за българските лични документи

Чл. 29. (1) Всеки български гражданин, който живее на територията на страната, е длъжен в срок до 30 дни след навършване на 14-годишна възраст да поиска издаването на лична карта.
(2) Лицата, възстановили или придобили българско гражданство, са длъжни да поискат издаването на лична карта в срока по ал. 1 след получаване на удостоверение за това.
(3) Българските граждани, навършили 14-годишна възраст и пребиваващи в чужбина, след завръщането си в страната са длъжни в срока по ал. 1 да поискат издаването на лична карта.

Чл. 30. (1) Личните карти на българските граждани са срочни и безсрочни.
(2) Срочни лични карти се издават на лица от 14- до 18-годишна възраст със срок на валидност 4 години и на лица от 18- до 58-годишна възраст със срок на валидност 10 години. На лицата, навършили 58-годишна възраст, се издават безсрочни лични карти.
(3) ........

Peace

# 594
Нашите писали писмо , в което на НЕ трябва да разкажат за България.
Госпожата им ги събрала да ги провери и оцени.

# 595
Калоян вчера е правил информационен шпионаж. Снимал пробен по БЕЛ на някаква негова съученичка, докато не гледала. Ако някой ми даде достъп до пощата, мога да пусна.

# 596
# 597
Аз се чудя, защо толкова товарите децата с пробни изпити всеки месец. Незнам, Калоян мисля да го пускам на пробни февруари и април, вкъщи 4-5 или повече, ако поиска, и толкова. Учителката им е добра, надявам се хубаво да ги подготви за НВО. Simple Smile
По БЕЛ също ми харесва, но по-често преподава житейски уроци. Но е хубаво да се прави връзка между живота и училището, все пак то е не само за учене, а и за подготовка за живота.
Иначе, да го похваля малко детето - 6 на "Опълченците на Шипка" (само той и негово съученичка го знаели, та го казвали заедно), 5 на теста по биология, внезапен тест по история. Поне са завършени сроковете по БЕЛ и по химия.  bouquet
Дидони, честит рожден ден на детето ти! Да е жив, здрав и само да те радва (е, може и по някой гаф да прави, но да се учи от грешките) Heart Eyes

# 598
  • Пловдив
Аз не мисля, че е натоварване ПИ, а опит, който синът ми, примерно, няма. И му липсва.
Вкъщи няма как да пресъздам това. Опитът е друг, когато си в изпитна обстановка, сред непознати хора, решаваш задачи за време, попълваш си отговорите според даден образец и т.н.
Затова съм ЗА ПИ.
Децата, които са ходили на различни състезания, им е по-лесно, но синът ми не е ходил, защото не му се занимаваше досега и аз съм се съобразявала с него. Сега и той самият вижда, че това му е минус и то голям.  Mr. Green А има амбиции, за които му трябва доста висока оценка на НВО.  Flutter
А и никога не съм го насилвала да ходи- той си решава на кои от обявените ПИ в града ще иде, и на кои не.
Сами се организират с една негова приятелка, и тя седмокласничка, съседка. Аз само ги водя до там и изчаквам. Simple Smile

# 599
  • в здрача
по у дома са просто задачи за самоподготовка, упражнение. Не съм я писала на ПИ, то у наше село няма още и разчита само на кръжока. Там обаче решават само ПИ, първите 2 часа сами, а после учителя им ги решава и обяснява, коментират,но госпожицата я препъва времето. Още не знам какво е направила на олимпиадата по МАТ. Може и да е зле положението и затова да не казва нищо.
Знам обаче, че вече е оформена по музика. Яви се на олимпиадата миналата седмица и е взела явно 5 точки, защото госпожата им казала, че който има 5 точки му пише отличен, а който се класира за втория кръг още една. Е,  успяла само за една шестица, но тя и стига за оформяне за срока и и спестява изпитването, та поне не мисли за този предмет, че той е голям зор.
Стискайте палци, вчера правиха контролно по математика. Не беше толкова ентусиазирана като след класното, та се надявам на по-добър резултат.

Общи условия

Активация на акаунт