Бръснене на женското лице

• 34 608
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
  • Varna
Категорично против, не го приемам за нормално!

# 31
  • София
Аз си бръсна краката от пубертета и потвърждавам, че косъмът си е същия.
Пробвала съм епилатор, но страшно ме дразнят врастналите косми.

Но просто не намирам причина да си бръсна лицето.
Освен ако нямам мустаки, брада и бакенбарди.
Може би се търси ексфолиращ ефект? И гладкост. Но пак не си струва.

# 32
Според вас дали наистина е необходимо да си бръснем мъха по лицата, който е толкова нежен и трудно забележим. Това е отвратително. Ако искам да се обезобразя определено това ще е начина. Въобще не повярвах като видях темата и влязох, но ей на....  #Crazy

# 33
По професия съм фризьорка. На 15 години изкарах курс и се мъкнах още 5 години по салоните. Вече нямам нищо обща освен с няколко приятелки и роднини вкъщи, тогава практикувам. Та в тези салони знаете, когато няма хора, козметичка, маникюристка и фризьорка взаимно се мажат и правят, време да минава.
Тогава имах мъхчета по брадичката и с кола маска козметичката ми ги махна. От тогава до сега вече може би 7 години са вече, се налага на две седмици с пинсета да махам черни косъмчета по брадичката... не мога да кажа че имам кой знае колко може би 5 косъма.Установих, че кога съм на диета и съответна килограмите са ми в норма и спортувам, почти няма следа от тях. Кога съответна кача някое килце и се по отпусна тогава се появяват. Съвсем възможно да не е от колата маска преди години, а хормонално. Така и не съм ходила на доктор. Разбирам жените, които си ги махат. Това са съвсем нормални неща.

# 34
  • София
Според вас дали наистина е необходимо да си бръснем мъха по лицата, който е толкова нежен и трудно забележим. Това е отвратително. Ако искам да се обезобразя определено това ще е начина. Въобще не повярвах като видях темата и влязох, но ей на....  #Crazy
Ми и аз не повярвах като видях, ама ей на оказа се масова практика. Tired Не мисля, че е необходимо да си бръснем мъха по лицето, след като не се вижда, по скоро бих подходила с разбиране, ако жена с проблемно окосмяване го прави, било то с бръснач, тример, ленти...неин избор. По добре ли е с окосмяване извън нормалното? А иначе да се бръснеш заради едното ексфолиране или по хубав вид на грима е несериозно, според мен.
syzito_f_@abv.bg мисля, че черните косъмчета са на хормонална основа, в противен случай би трябвало да си брадясала до сега. Simple Smile А мъхчето с каква дължина и гъстота ти е? Laughing

# 35
Аз съм от жените, които имат проблем с окосмяването по лицето, по-конкретно бакенбарди и продължение към шията. При мен е вследствие на прогестерон, даван на майка ми за задържане и се прояви като хормонален проблем през пубертета. Естествено първата реакция на майка ми беше да ме заведе на лекар и там категорично казаха да не се маха по никакъв начин, докато трае лечението. Не мога да ви обясня за какви подигравки и комплекси става въпрос. Това цялото "удоволствие" трая около 3 г, след което ми разрешиха да ги махна само със специален медицински депилиращ крем. Определено доста намаляха с годините и сега, ако някой не знае, дори се зачудва като спомена проблема. Лошото и супер неприятното е, че и до днес така ги махам. Консултирала съм се няколко пъти в медицински центрове предлагащи лазерна епилация - едни казват "как може  в днешно време младо момиче да се остави така", други са категорични, че щом е от здравословен проблем (дори излекуван) ефектът ще е временен и само ще си дам парите на вятъра. С течение на времето разбрах, че има много жени с подобен проблем. Имам приятелка, която наистина бръсне лицето си, прави си лазерна епилация и нямаше ефект. След два месеца отново космите поникнаха. Аз лично за себе си никога не бих посегнала към самобрасначка. Сега съм си записала час за фотоепилация. Наясно съм, че чудеса няма как да станат, но поне няма да се налага да се мажа през ден с депилатоар. Да не говорим, че последните година - две спряха производството на медицинския, който ползвах, а масово продаваните са пълни боклуци - получавала съм от никакво премахване на косъмчетата до страшни изгаряния на кожата.

ПП Извинявам се за дългия пост!

# 36
Мъхът по лицето може да се махне и с отлепваща се пилинг маска. Особено добре се маха от тези маски и ленти, които уж трябва да почистят черните точки.

Иначе космите и космените фоликули се променят с хормоните и с възрастта, но в никакъв случай с подрязване или бръснене. Краката ми са виждали само бръснач и в момента космите там са с над 50% по-малко, отколкото бяха преди 15 години. Много им се радвам. Mr. Green Ръцете действам само с епилатор от 10 години и ако ги оставя на самотек си личи, че космите са два пъти по-дълги и значително повече от преди. Crazy

# 37
  • ...на безопасно
....честно не знаех, че съществува такава практика.
Знам, че има жени с хормонално окосмяване по бакенбарди и мустак, но все съм си мислела, че се скубят или ползват кола-маска.

Имах колежка, която беше много мъхната по цялото лице. Направо си имаше козинка милата. Млада жена, ползваше пудра обилно, от което козината още повече се виждаше.

# 38
Тази тема ме шашна  Laughing
Не знаех, че имало жени, които си бръснат лицата. Струва ми се безумно. Но щом им харесва да им боцка всеки ден  hahaha
И аз като повечето жени имам малки мустачки. Махам ги с крем, скоро съм решила с конец да пробвам.Имам и досадни бакенбарди, които стрижа, а понякога махам с ленти.
Понякога съм се замисляла за ел. самобръсначка за тялото, но като знам, че на другия ден ще набодат, ми минава мерака. Със сигурност ще е по-лесно, бързо и безболезнено. Мен ми е мъка да се епилирам, пък какво остава да се занимавам със ел. самобръсначка през ден.
Замислям се за лазерна епилация, но си е скъпо. Има и противоречиви мнения.
А за бръсененето чета противоречиви мнения. Според някой не ставали по-груби и повече косми, а според други било така. Може би е до организъм.

# 39
  • София
Мдааа, имах такова гадже  - когато "брадата" - в нейния случай на горната устна, т.е. - "мустаците" почнаха да растат, усещането да целуваш жена с набола "брада".... беше безценно, наистина.... Боцка бе, мама му стара, се едно мъж целуваш, ми че аз смело мога да кажа, че знам как е. Как така жени ще си бръснат лицата?! Освен, ако не е някакъв лазерен бръснач....

# 40
Мисля, че при засилено окосмяване по лицето при жените трябва от една страна първо да се установи причината и ако е медицинска да се третира, а за естетичната част по-скоро с процедури. Прекъсването/прерязването на косъмчетата май винаги ги прави по-остри и видими.

# 41
Как така жени ще си бръснат лицата?!
А какво да правят, мустакати ли да ходят?
Ако се бръснат редовно няма да боцка.

Прекъсването/прерязването на косъмчетата май винаги ги прави по-остри и видими.
Ако са тъмни може с процедури, ако са светли - бръснене, не стават по-видими. Много по-добре е от епилатор и кола, с тях стават възпаления и нещата са пъти по-зле.

# 42
  • София
Как така жени ще си бръснат лицата?!
А какво да правят, мустакати ли да ходят?
Ако се бръснат редовно няма да боцка.

Де бре, де бре, ти си жена, не може да не си чувала за други процедури. Това първо. Второ - аз се бръсна редовно, за да не боцка (имам предвид след 6-8 часа примерно, веднага ест.че няма да боцка!!) - трябва да е или контра или два пъти дневно. Е, мерси  hahaha hahaha

# 43
  • София
"мустаците" почнаха да растат, усещането да целуваш жена с набола "брада".... беше безценно, наистина.... Боцка бе, мама му стара, се едно мъж целуваш
Тя бръснеше ли ги? Знаеш ли как ги е махала? Или си ги носеше гордо? Simple Smile
Пък и не може да се сравнява мъжката брада с женски мъх. Stop
_Smile_ ето за това говоря. Peace
С депилиращ крем не е ли същото, все едно ги бръснеш?
Можеш да споделиш някой ден дали си доволна от фотоепилацията. Peace
Succulent точно вчера се сетих, че някои пилинг маски са "железни" и свалят мъх. Преди години ползвах една китайска,дето сваляше и мъха ми от лицето, същата работа и с желатиновата. Освен да си направя една и да се правя, че без да искам съм се оскубала. Mr. Green
а Kеа? това имах в предвид в по горно мнение, че жена с по окосмено лице, като се навапца с фдт или пудра в случая, гледката става гротескна. Crazy

# 44
Не го правя , но ако се налага бих.Мои колежки имат косми като мъжа ми преди да се избръсне....много е грозно. Stop

Общи условия

Активация на акаунт