Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 659
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
  • Leeds, UK
Аз съвсем сериозно не разбрах дали за деца се изисква CSI  Embarassed Разрах, че има и excess сума, която се заплаща еднократно през годината, ако отидеш на първо посещение при лекар, за да не ги завлечеш с процедури и интервенции или нещо такова.

# 466
  • UK
Тази застраховка задължителна ли е? Аз, това, не мога да разбера?
Нали, на таткото, му се удържат суми, за мен и децата?
И получих писмо от тукашната си Джи пи практика, да си правя цитонамазка, сега като нямам застраховка,  защо ми изпращат покана , да си направя такава newsm78

Ние с децата, вече минахме през спешното им, заради една кашлица, при едната г-ца, абсолютно нищо, не сме плащали, нито са ни искали номера на здравното им от Джи пи newsm78

# 467
 kokona20 запиши си час и си направи цитонамазката/ако имаш желание де/ - никой няма да ти иска пари. Никой няма да ти иска и застраховка в практиката. С-мата на здравеопазване е различна от тази в Бг. За децата не са ти искали нищо, защото като вкарат в с-мата име и дата на раждане излиза досието на детето/както и на възрастните/.
На таткото не му се удържат суми за теб и децата.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 07:58 от Ladybird_

# 468
  • Истински се вижда само със сърцето.
Коконче записано е, че ако не работиш или си студент трябва да имаш застраховка. На едно място даже бяха посочили пример, мъж английски гражданин със съпруга която не е резидент и не работи, тя трябва да има застраховка.

За децата никъде нищо не е упоменато.

# 469
Тези изисквания не са от сега. След като не работиш - ти си "здравно неосигурен", обаче никой не ти отказва безплатното здравеопазване, при положение, че имаш постоянен адрес/то това е и голямото източване.../. С тази застраховка доказваш, че си легално пребиваващ пред властите/дали ще те върнат от летището, или не... не се знае, но не можеш без нея да апликираш за постоянно пребиваващ/.
От друга страна имането на частна застраховка/дали работиш, или не/ си има своите предимства.

# 470
Като четох посочения линк,аз поне така го разбрах,че застраховката ще ти трябва,ако след окончателното излизане от съюза,решат да въведат ограничения за европейски граждани,да можем безпроблемно да останем в страната и да кандидатстваме за постоянно пребиваване. Но не се знаело,дали това ще бъде достатъчно. За деца и аз никъде не прочетох. А има ли нещо публикувано по този въпрос в официалния сайт на правителството?

# 471
  • Leeds, UK
Днес една приятелка ще взима за нея и за приятеля й. Тя е студентка, но работи 24 часа на седмица. Но пък тя е под възраст 25 години и не достига 155 паунда на седмица. А приятелят й работи, но няма и той изискуемият доход от 155 паунда на седмица. Намерили са си застраховка за 87 паунда на месец за двамата тя ми каза и за excess, който за двамата е по 100 паунда на човек и се плаща веднъж годишно, ако отидеш на лекар.Колкото си по-възрастен струва повече. Или пък пушач.  За деца и аз не успях да намеря информация, но мисля да се обадя на същите застрахователи и да питам. Доколкото ми стана ясно, това е застраховка, която трябва да имаш, ако желаеш да кандидатстваш за перманент резидент. Докато са в европейския съюз няма да е проблем, но след това или кандадитстваш за перманент или трябва да имаш виза или напускаш страната, щото си незаконно тука.

# 472
  • UK
Е, как една здравна застраховка, ще гарантира правото на пребиваване?!?  Трудовия договор,  доказателството за адрес, са според мен, къде, кэде по надеждни начини удостоверяващи легалността на пребиваването .
Според мен, този въпрос с тези застраховки се преекспонира. Лично мнение  Peace

# 473
  • Истински се вижда само със сърцето.
Коконче, когато не си на трудов договор ти не плащаш осигуровки или ако не си селф емплоер, в такъв случай си длъжен да имаш застраховка и показваш, както е казала Лейдибърд, че не източваш здравната система. Ако работиш не ти е необходима застраховка.

Не се преекспонира според мен що се касае за хората, които ще кандидатстват за постоянен престой в качеството си на Фемили мембър и не са работили.

# 474
  • UK
Един от членове от семейството ако не работи не означава, автоматично, че същият е незаконно в страната. Все пак той не гравитира сам  Crazy
За мен, към момента е с незадължителен характер, същата. Разбира се,  подчертавам, че е личното ми мнение. Другото е въпрос но личен избор, да направиш или не,  същата Wink

# 475
  • Leeds, UK
 Тя не е задължителна, но въз основа на липсата й ти отказват перманентно местожителство, за който иска да остане в страната. За който иска да се връща в БГ или да ходи в друга държава, или пък има пари да плаща, е безмислена. Като си на трудов договор с минимум 155 паунда на седмица, няма нужда да я плащаш. Току-що ме офертираха от една компания 83 паунда за мъжо за застраховка. Дъртак такъв  Joy . Възрастта играе роля определено.  Просто реших да проверя колко ще ми струва на месец, ако мъж ми остане без работа. Включва доста екстри, включително и продължително лечение за рак, безплатен престой в болница за операция и т.н Да не се налага, ама ей на на нас ни се наложи преди 6 месеца.

# 476
  • До хладилника, който обичам
Е, как една здравна застраховка, ще гарантира правото на пребиваване?!?  Трудовия договор,  доказателството за адрес, са според мен, къде, кэде по надеждни начини удостоверяващи легалността на пребиваването .
Ако мъжът ти работи, той внася здравни осигуровки за себе си и децата, но ако не осигурява теб като неработеща отделно, ако влезеш в болница или се наложи някакво лечение, ти дефакто точиш здравната каса. Неосигурена, незастрахована, неработеща (тоест не можеш да покриеш сметките по лечението най-вероятно).
Оправдано е да се иска застраховка или внасяне на осигуровки Peace целта е да се прекрати здравния туризъм и ползване на здравни услуги от хора, които пристигат в страната, но не работят и ползват последните.
Както стана дума, това не е задължително - но ако се наложи лечение, е много вероятно да пратят сметка скоро и на ЕС граждани, както започнаха да пращат на граждани извън ЕС...

# 477
  • UK
Бу, нали за тази цел е и европейската, здравна карта  Peace
Чудя се, за възрастните англичани в бг , те, като не си плащат никакви вноски в бг , а влизат в нашите клиники за лечения, вкл и ракови, чия каса, точат?!?

В тази връзка да попитам, тези които сте раждали тук, секциото от каса ли се поема или  се заплаща и в какъв размер ме интересува?

# 478
  • Манчестър
Ако мъжът ти работи, той внася здравни осигуровки за себе си и децата, но ако не осигурява теб като неработеща отделно, ако влезеш в болница или се наложи някакво лечение, ти дефакто точиш здравната каса. Неосигурена, незастрахована, неработеща (тоест не можеш да покриеш сметките по лечението най-вероятно).
Оправдано е да се иска застраховка или внасяне на осигуровки Peace целта е да се прекрати здравния туризъм и ползване на здравни услуги от хора, които пристигат в страната, но не работят и ползват последните.
Както стана дума, това не е задължително - но ако се наложи лечение, е много вероятно да пратят сметка скоро и на ЕС граждани, както започнаха да пращат на граждани извън ЕС...

Именно....много точно казано.

# 479
А ако не работиш, но имаш застраховка, имаш ли право да ползваш NHS? Така и не намерих ясен отговор...

Общи условия

Активация на акаунт