Парфюмни размисли и страсти - 207

• 117 985
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
  • Germany
И аз пробвах Mon Guerlain

И друг път съм казвала, че не съм от големите почитатели на марката, имам няколко парфюма от ексклузивни серии, които имам и много обичам, но нищо от редовната линия, за което да кажа, че не мога да живея без него. Полемиките относно рекламното лице на парфюма въобще не ме развълнуваха, защото не очаквах нищо от аромата. Прочетох и тук мненията, които не са от най-възторжените, затова още повече се бях настроила, че въобще няма да е мой. Очаквах, както вече беше съобщено, да представят аромата на 01.03., но го гледам днес сутринта в Дъглас, седи си скромен и закътан, никой не го представя с фанфари, а отпред на щанда са мъдри огромно рекламно пано на синята МЧР. Нямаше как да не го пробвам, та да си опиша First Impressions  Mr. Green, както е модерно в момента в тубата  Mr. Green Нарочно не съм чела никакви отзиви за него, и след малко ще сравня впечатленията си с останалите ревюта.

Започвам с флакона и кутията, които намирам за изключително стилни и красиви.  Надписът също много ми харесва. Флаконът е масивен, от дебело стъкло, течността е с много красив оттенък на розово-коралово. Капачката е  много удобна, а златният пръстен на гърлото е като златно колие, завършващо тоалета на красива жена. За втори път в течение на една седмица попадам на парфюм, който не е чудо на чудесата, който има много от доста други парфюми, и въпреки това, още с първото пръскане си казах, че така трябва да мирише една жена. Още във връхните нотки парфюмът ми напомни на нещо много, много познато, и освен типичната герлинада, която тук е много разпознаваема и няма как да се сгреши, долових нотки от Mon Exclusif Guerlain, както и много от Les Voyages Olfactifs 01 Paris-Moscow Guerlain в средните нотки, а в базата откривам много от Eau De Lacoste Sensuelle, и онова неповторимо гурме и цветно усещане на розовите грахови цветенца. Този парфюм е много в стил Герлен, много фин, много хубаво смесен и изключително женствен. Започва с красиви сладки цитруси, и едно сладко-солено подправково усещане. Ароматната лавандула, гъста, топла, натежала от цвят, и вечерно ухаеща я долавям само в началото, след това при мен не е доминираща нота. Много хубаво се разкрива жасминът, който е много Герленски, много пипнат, чувствен, класически, секси, идеално допълнен от перфектна тонка и солена типична герленска ванилия, както и от солен карамел. Ирисът в парфюма е много разпознаваем, и безбожно красив Heart Eyes, даващ една пудрена сладост, една плътност, но и флорален щрих на композицията. Има доста сладки нотки, но в никакъв случай не бих определила ароматът като сладък, нито пък бих го сравнила с Ла ви е бел, или с МЧР и производните й. Частта със средните нотки, когато жасминът, ирисът и тонката са главните действащи лица при мен, ми допада страшно много. Тогава сякаш го излъчвам на километри, няма как да остане анонимен и незабелязан човек с парфюма в този момент. В базата си ароматът е по-тих, сдържан, но въпреки това от него струи една неподправена женственост, една класа и красота. За мен този парфюм е идеален за всякакъв повод, идеален и за подарък, бих го отнесла към ексклузивите на Герлен, има много класа, и с хубаво напръскване се усеща при всяко движение, нищо, че ви се струва тих. Разбира се, както при всеки Герлен, и тук индивидуалната химия е от съществено значение. Аз имам късмет да изкарвам най-доброто от ирисите, явно и тук се получава така. Пробвах го на почти пролетно време, 15 градуса, тихо. След три часа носене излязох на терасата да пия кафе с приятелка, и ароматът явно я лъхна и достигна до нея, защото ми каза, че съм с много хубав парфюм. Много пролетно и приятно ми действа, и ако не си бях купила вече Tenue de Soiree Annick Goutal, който е греховно женствен и красив и по-добрия парфюм, щях да го купя сигурно веднага. Сега ще го пробвам на спокойствие, и предполагам, че няма да издържа много без него  Wink. От мен, браво на Герлен за Мон Герлен!

Честито на всички, с нови придобивки, с радост да ги пръскате.

Йоан Владимир, и аз съвсем наскоро преоткрих Лейди Венджънс, който спрях да нося най-вече заради това, че е любимият парфюм и парфюмен подпис на майка ми, но сега си го пръскам с голямо удоволствие и за пореден път си задавам въпроса, за какво са ми всички нови придобивки, като нямам време да се радвам на нещата в гардероба, които наистина харесвам страшно много. Да ни има проблемите човек  Mr. Green

# 466
Наскоро пробвах 2 от ексклузивите на Boucheron
http://www.nstperfume.com/2017/02/09/boucheron-la-collection-de- … ms-new-fragrances
Още ги няма във фрагрантика и не открих ревюта в други подобни популярни сайтове като basenotes и parfumo, а вече се предлагат в България от поне няколко седмици. Явно не сме последна дупка на кавала   Grinning и след Герленската и тази на Bvlgari, това вече е третата ексклузивна колекция предлагана тук (или пропускам нещо? newsm78)

Първият бе Oud de Carthage като очакванията ми бяха за ударен типично арабски и труден за носене унисекс уд с остра миризма на изгорял бакелит. Да, ама не. Удът тук е дори по-мек и женствен от Collection Extraordinaire Precious Oud Van Cleef & Arpels for women. Аз ли имам грешна представа как мирише oud или този парфюм е с неподходящо име - не знам. Но почти не я усещам тази нотка. Много приятен и красив дамски парфюм е това. Не мога да различа отделни съставки. Цената обаче е high-end нишова и според мен е прекалена за това хубаво дизайнерско качество, което предлага парфюма. Ако беше от редовната серия щеше да си струва, но при това положение му липсва нещо - няма нито свръхтрайност / мега-сиаж, нито е нещо хипер оригинално, нито усещам висококачествени и натурални скъпи етерични масла, които да оправдаят цената.

Подобна ми е оценката и за Ambre D'Alexandrie. Хубав сладък ванилено-амбров женствен аромат, но без УАУ ефект. Ако очакванията не бяха толкова високи заради ексклузивитета, най-вероятно и двата парфюма щяха да получат още по-добри оценки от мен  Simple Smile Добре изпипани са като за съвременни дизайнерски аромати, но нищо повече. Сред по-високия клас колекции на Guerlain, Hermes, Dior, Armani има по-добри попадения според мен.

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 23:05 от ScorpionKing

# 467
  • София
Денси, Йоан Владимир , честити придобивки!

Дори аз, не особен фен на розите бих тествала този парфюма на Николай.  Grinning

Ковачева, не те е срам . Убийствено описание. Не знам, как ще издържа до 1.03  за да го тествам. Отдавна не съм била в такова тръпнещо очакване за парфюм.  Grinning Чувството е страхотно, дано не ме разочарова.

Новото Синьо Мерве на мен ми звучи като да е в стила на Градините.  Поне на блотер. Теста беше много бегъл, защото се бях поляла с Ambre Eternel  Heart Eyes, който заглуши сетивата ми.

И последно. Връщам си думите назад за Musc Maori. Не е толкова прост , колкото изглежда на пръв поглед. Влиза яко под  кожата, нося го 4 поредни дни вече и не мога да му се наситя. Базата е много мека и гушлива. Ако не беше срам от околните, нямаше да спра да се самогушкам..  Joy

# 468
ScorpionKing, не се учудвай, че не долавяш нищо нечувано и невиждано в поредната "ексклузивна" серия на дадена марка. Това е тенденцията от няколко години, модата на ексклузивните линии, заради, които цените излетяха в космоса. Както и модата на новоизлюпените "ниш" марки, появили се от нищото с по 6 парфюма наведнъж, целящи явно да задържат вниманието на петролните пичове, облечени в бяло Joy
Преди години, рядко имаше парфюм за над 100 паунда за 50 мл. Сега виждам и по 600 паунда за 50 мл....Дори самите парфюмери се оплакват, че ако е в по-нисък ценови клас продуктът им, няма да се вземе насериозно и няма да се пазарува...Така, че тенденцията е това, ексклузиви на бесни цени, а дали предлагат нещо интересно или са старата песен в нов ремикс, мисля, че си си отговорил за конкретните парфюми, които си пробвал...

# 469

Купих си и Черешовият Еликсир, както и блестящото олио за тяло Soleil Blanc на Том Форд.

Densi как се държи олиото за тяло на Том Форд? Аромата близък ли е до парфюма и трайността прилична ли е ?

# 470
Courage, чаках те да дойдеш да си кажеш за Муск маори Laughing Laughing Hug Ползвах го зимата макар и рядко и усещането ми е като твоето.
Новия Герлен ме заинтригува преди дни още като видях лавандулата в пирамидата. Сега след описанието на Ковачева ще го тествам задължително. Нямам нищо на Герлен се оказа  newsm78 Simple Smile Ако ванилията му не ме издразни може и да се спогодим.

Лунен сън, радвам се да те видя bouquet

# 471

Купих си и Черешовият Еликсир, както и блестящото олио за тяло Soleil Blanc на Том Форд.

Densi как се държи олиото за тяло на Том Форд? Аромата близък ли е до парфюма и трайността прилична ли е ?
Почти няма аромат олиото. Много е лек и нетраен. Иначе се доближава да.

ScorpionKing, аз вече няколко пъти писах, че тази ексклузивна серия на Бушерон не е нищо особено, а за тези пари съвсем, защото каквото и да си говорим хората първо питат колко струва нещо в днешно време. 380 лв. тези парфюми не струват въобще или поне аз смятам така, защото се занимавам с парфюми и за тези пари имам много по - добри и интересни попадения. Със сигурост обаче ще се продават най-вече за скъпи парфюмни подаръци.

Ковачева, прекрасно описание на Мон Герлен. Нося го от няколко дни, за да го разуча добре и все повече ми харесва.

# 472
Mark Buxton и Филмите, които вдъхновяват парфюми:

http://programata.bg/?p=35&l=1&c=1&id=1644

# 473

Мерси Densi bouquet

# 474

Мерси Densi bouquet
Няма за какво. Hug bouquet А тестера в бутика мирише направо на нищо и дори лещо кофти, което означава спорде мен, че олиото трябва да се харчи бързо, което не виждам точно как ще стане при това количество.

# 475
  • в голямото село
Ох, завиждам благородно на тествалите вече новия Герлен. А Ковачева, ах Ковачева, с нейните прекрасни описания.. Нямам търпение за утре, така или иначе съм настроена за ново вдъхновение, дано не ме разочарова.
И аз тествах новото Синьо Марве, но на кожата на дъщеря ми, понеже аз бях офъщяна обилно с №5 льо и на другата китка с №5 О премиер. Ами нито една от версиите на №5 не е за мен, колкото и да се напъвам да ги харесам. Първо изключително нетрайни на моята кожа, въобще не се развиват "шанелски" така да се каже, изпъкват едни цитруси, които ми навяват други асоциации, нямащи нищо общо с Шанел Mr. Green  Оставам си фен на Коко и Мадмоазелката. А пък синьото Марве изкара ужасяваща бръснарска нотка върху кожата на детето. Ето за това съм в тръпнещо очакване на Герлена Grinning

# 476

Хахаа, много приятно интервю, последните две изречения отразяват нашите мрънканици тук Wink.

# 477
  • София

raznejenaSimple Smile признавам си без бой . За съжаление температурата се повишава навън и не зная още колко ще мога да му се радвам.

Относно Mon Guerain ,  гледах рекламата с Анджелина. Много тъжна и самотна.  Очите сякаш цялата мъка на света са побрали.
И едно интервю с Тиери Васер https://www.youtube.com/watch?v=2rLAFX68854 , още повече подклажда нетърпението ми.

Приятно интервю (Марк Бъкстън), съгласна съм със Зозина.

Парфюм на деня: Датура ноар.  Heart Eyes

# 478
Скрит текст:

Хахаа, много приятно интервю, последните две изречения отразяват нашите мрънканици тук Wink.
Това също:
Цитат
Когато непрекъснато ти се казва какво иска индустрията, в един момент ти писва. Напуснах преди 8 години, защото ми беше дошло до гуша – нямаше никакво предизвикателство, само политика и почти никаква креативност.
По този повод се сещам за някои "трикове" за манипулиране на продажбите, признати от съпруга на Estee Lauder в едно интервю.
И, както споменахме някои в темата, далеч не става дума за дадени лица дали ни харесват или не, а за много по-жестока политика на индуцуране на потребности, създаване на вкусове и налагане на тенденции. От момента, в който в есклузивите не остана нищо ексклузивно, а "ниш" започна да се появява на всеки ъгъл, "традиционният" избор на парфюми започна да става нетрадиционен.

# 479
  • През девет планини в десета...
Здравейте, някой купувал ли е парфюми от Parfimo в каучукови флакони и дали мога да им имам доверие? Харесах един мъжки парфюм, но не знам дали е оригинален и най вече пълен до горе, защото пише "зареждаем каучуков флакон"  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт