Искам да кажа ... (107)_30.01-05.02

• 63 447
  • 916
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Момичета, кажете ми някакво хубаво червено вино. Да не е прекалено сухо и горчиво. Но и да не е от плодовите.
Не си вземай тогава каберне. Те са по-танинови.
Препоръчвам Санта Сара бин 41, т. е мерло.
Ние харесваме бин 40, но ти задаваш други параметри. Пак е леко таниново, но е запомнящо се!
И други вина харесваме!  Grinning
Друго любимо-Катаржина куесчън марк. Бленд от няколко сорта. Уникално е.
Янтре, не съм виждала чайник на село, но знае ли човек какво ще намеря.  Grinning
Ейй, баща ми през последните години все почистваше, все изхвърляше. Надявам се да намеря стария грамофон и кашона с плочите, примерно. И апаратчето за диапозитиви.

# 406
Леле, Бърдиии, с тебе имаме абсолютно еднакъв вкус за вина Hug Телишкото мерло е другото любимо, а точно за това с кенгуруто се мъчех да се сетя как му е името, да го напиша на Тонка, но не се сетих и затова написах само българското Simple Smile Егати Simple Smile
Ле,ле! То било Телишко, а аз го прочетох Телешко, че и два пъти! Ужас! Joy

# 407
За червено и аз съм с Янтра и останалите, а за бяло препоръчвам Златен Рожен.  Peace

# 408
  • Ямбол
Едва ви настигам.
Много работа имам в края на срока с това класно ръководство. Ей, толкова на ръка не съм писала от студентските си години.

Вино имам заредено от Старосел. Нямаха сира, та си взех каберне и мерло.

# 409
Аз харесвам вино в чанти, плетени, http://www.biseri.net/image-content-2334-big.png, т е домашно

# 410
  • София
Аз съм от Северна България и легенди съм слушала за местната гъмза, но за срамотите - никога не съм го опитвала. Навремето, когато винзавода е бил силен, аз съм била малка, а сега вече май не е останало много от местните традиции.

# 411
  • София
Преди да питам в гръцката тема, да се пробвам тук, че сте ми по-близки - някой почивал ли е в Пефкохори?

# 412
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
За вино си говорите...Напоследък не ми се пие нещо, но когато пиех, и аз обичах асеновградски мавруд. Също мерло от Стамболово и от Търговище го харесвам - във витата бутилка. Но най-любимо ми е вино Бароло. Ама е скъпичко и само синът ми ме глези с него от време на време.
Розета също харесвам - напоследък пиехме тези на Едоардо Миролио, много са хубави.
Гъмза не съм пила от соцбанкетите - тогава това беше най-популярното вино.

# 413
Червени вина харесвам Кианти, на Магура гъмза и Тревите, Фотограф серията червени вина на Карнобат, една от реколтите на Уникато/ще видя  утре годината, от разни малки изби има вина в къщи
Пием рядко, но редовно тестваме вина, за да можем да избираме за гости

Янтра, ти знаеш ли че има песен "Янтра, Янтра..." слушах по радио Фокус златни песни от миналото

Белинда като ходи към Капри за лимони да ме вземе да нося  Wink така де, не може жена в положение да се товари

# 414
В последно време вино взимаме на Миролио-Каберне и Мавруд.Уникални са!

# 415
на Миролио отдавна не сме купували, но ще се поправим

Лиляна, още малко много работа и идва почивка Simple Smile

# 416
  • София
Белинда като ходи към Капри за лимони да ме вземе да нося  Wink така де, не може жена в положение да се товари
Редно е да има шерп, така си е. Говори с Белла и Янтра, те трябва да те командироват Mr. Green

# 417
Леле, по колко теми мога да пиша....
Мавруд от Асеновград ми е сантиментално. Докато го пиехме преди 15 години ММ ми предложи брак в ресторанта на Хранков. Сега любовта ми открадна едно домашно вино от Мелник. За съжаление не се продава, та да си вземем колкото искаме. Направиха ни го подарък.
Белла, благодаря за снимките. Май и аз ще се захвана да направя малко сладко. Дано  Лаленцето да запише рецептата.
В момента съм с много къс маникюр. Ню-ню. Лакирам се по повод, защото се дразня, когато на втория ден почне да се люпи. Никога не съм отивала на маникюр. Много ми е гнусно като си представя, че  с тези инструменти са правили и други нокти.  Sick Дори за сватбата отидох с готов маникюр и само ме лакираха.
С нетърпение чакам ваканцията на децата. Те са си резервирали една вечер да спят с нас. Щерката избра да спи с мен на дивана в хола  ooooh!.
Бърди, ММ е почивал на Пефкохори, но преди повече от 23 години. Все още таи хубави спомени и иска да закара мен и децата също там. Ние пък сме били на Неа Моданя- разкошен плаж и чиста вода. Сега много е модерно Катерини.  

# 418
представих си образно  Laughing
как нося щайги насам-натам

Мариат,
салата като измислиш ще споделиш ли?
А десерти какви си избрала?

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 00:28 от alvina_maria

# 419
  • някъде ... тук ...
Хич ме няма по помненето на вина и марки и съвети не давам.
Наздраве с ром Simple Smile Поради липса на уиски, а друго не ми се пие след шофьорско гости и късния час.
Бърди, тази вечер едни познати обясняваха, че в Ханиоти им харесало повече от Пефкохори. Не питах защо. 
Скрит текст:
Аз не харесвам Касандра заради многото туристи и наплива от сърби, македонци, румънци и българи, то гърците се губят. Еле Катерини - все едно съм на нашето море - гмеж от народ, циганийка и шумотевица
.

Общи условия

Активация на акаунт