Да му подаря ли шофьорски курсове, или не?

• 20 499
  • 180
  •   1
Отговори
# 105
Не съм чела всички мнения, но според мен по дефолт 18 г. рожден ден си върви с книжка  Wink

# 106
  • София - Рим и обратно
Момчетата обикновено могат да карат доста преди да започнат курса.
Да, а още по-лошото е, че си карат редовно така. Приятелка на дъщеря ми се вози в колата на гаджето си, което е без книжка, всеки ден. Но тук пък четем, че маминките го имат за лукс това да накарат отрочетата си да вземат книжка, преди да са сътворили нещо фатално.

# 107
Плуването и шофирането е като ходенето и тичането според мен - умения, които са необходимост и носят само дивиденти в живота. Колкото по-рано се научи човек толкова по-лесно му е. Ако изкара курс ще научи знаците, ще го научи опитен човек, ще мине курс по първа помощ. Все плюсове Simple Smile

# 108
  • В тъмната гора.
Аз само да попитам, след като са в 12-ти клас, а и нямат диплома за основно образование, защото са в това училище от седми клас нагоре, с какво удостоверяват, че имат завършено основно образование?

Колко в пакет излиза шофьорската книжка категория Б?

# 109
  • Враца
Въх, _Мishel_, е за туй не съм се замисляла , но вярвам, че има начин, щом повечето от приятелите му , учещи в същото учебно заведение карат курсове и взимат книжки.
Вероятно копие от диплома или удостоверение от учебното заведение.

В град Враца цените варират 550-600 лв.
Но това без такса и изпит и други дрени такси,
но до колкото чух сумарно още 100-ина лв.
Не съм се интересувала така подробно, не защото за нас нямат значение цените,
а защото имаме познат инструктор, при който ще се възползваме от бонуси,
но все още не съм провела среща с него. Peace

# 110
# 111
В нашата гимназия дадоха диплома за основно образование и свидетелство за основно образование.  Пазим ги, може да потрябват някъде.

# 112
Аз взех книжка в 11 клас, а дипломите за основно ни ги раздадоха в девети.

# 113
  • В тъмната гора.
Аз взех книжка в 11 клас, а дипломите за основно ни ги раздадоха в девети.

Синът ми е в математическа гимназия след седми клас и в края на девети клас го питах, но той ми каза, че са раздали само бележниците.
Сега и ние сме на тема шофьорска книжка, а от обявите разбирам, че се иска най-малкото диплома за основно образование.

# 114
Може да се издаде служебна бележка от училището, че детето е ученик в еди кой си клас. Питайте най-добре в школата.

А колкото до подаръка - чудесен е! Стига и синът Ви да има желание, смятам, че много ще му допадне. Това е доста практичен подарък, а мъжете обичат такива.
Когато аз бях на 18, въпроса с шофирането изобщо не беше концерт по желание.  Mr. Green Баща ми ме записа и толкоз..

# 115
  • София

Според мен по-скоро е късно, отколкото рано...Курсовете могат да се карат от 16 години, Книжката, ясно, на 18 се получава.

С това твърдение не съм много съгласна. Все пак часовете по кормуване съвсем не са толкова много на брой, за да създадат трайни навици за поведение в колата и на пътя. А ако между курса и придобиването на правоспособност има две години, шансът да се получи шофьор с книжка и нулеви спомени от кормуването е голям. Едва ли е за пренебрегване и опасната ситуация, младежът да е със самочувствието на обучен и да се изкушава да шофира без книжка в този период. Всъщност не зная дали в правилата за курсовете не е наложено курсистът да може да управлява учебния автомобил само ако е пълнолетен. А да се минава само теоретичната част на 16, а практическата - по-късно, е безсмислено.

Всичко може на 16 - е, или поне можеше в далечната '89та... И на трите изпита - по мое време имаше листовки, полигон и градско. В момента съм активен шофьор, почти постоянно ... и доста агресивен, навярно, ама то е поради перманентната липса на време... може би.

# 116
Дипломата - след 9 клас за основно образование има това основно предназначение - за шофьорски курс

# 117
Моят син също е в математическа гимназия след 7-ми клас- има диплом за основно образование. Всички имат. Проверете в училището дали не ви е там дипломата. Ние също навършихме 18 този месец и също започваме шофьорски курс. Кола - на по- късен етап - да се научи първо да кара.

# 118
Мислех, че това ние завършва с акането на гърне.

# 119
  • Бургас
Аз съм инструктор, задължително трябва диплома за основно образование, издава я училището в което е завършил 8ми клас, ако я е загубил вадят дубликат,  за 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт