ОКТОМВРИйските устенца, скоро ще си хапват пюренца! Тема 6

• 24 092
  • 723
  •   1
Отговори
# 330
Поли,мерси за линка.Ще се пробвам да го направя задължително! В нашето семейство маслото е на почит ,а какво по-хубаво от пречистено и полезно.
Жалко,че у наше село няма такива забавления за  бебчета  Joy.Гледала съм по тв точно такива упражнения.Супер са.
Вчера докато ядох ябълка и дадох на бебка да близне.Е няма такъв кеф.Чак пискаше и искаше още,но мама е лоша и не даде  Laughing.

# 331
  • София
Хайде едно включване и от нас. На петия ден вече най-сетне имаме *някакъв* прогрес според лекарите. Flutter Свиренето от гърдичките не е изчезнало, но е понамаляло. Истината е, че много постоянство трябва с инхалациите. Като оздравеем съм решила профилактично да продължим да си правим такива само с физиологичен разтвор. Отвсякъде чувам, че много добре се отразявало.

И да се оплача каква памперс-драма имахме снощи! Laughing Бях убедена, че имам още един пакет памперси в големия куфар, а като погледнах - нищо. И слагам на бубенцето последния памперс в 22ч, мислейки си как все ще устиска до 6 сутринта и тогава ще ѝ купя от аптеката. Ииии 5-10 минути по-късно, тя се посра, ама до ушичките Laughing Laughing Laughing Ходих да се моля на сестрите за памперс, а те имаха само 2ри размер и горкото бубенце седя с тесен памперс цяла вечер и на сутринта - мокро, понеже пропуснал. И за капак, открих, че аптеката била денонощна. Щях да се изям Sick

Колкото до преминаването от изцяло на АМ към изцяло на кисело мляко в ранните седмици/месеци, за съжаление, много домакини го практикуват днес, и то просто за да им е по-евтино (все пак АМ е 25-35 лв, а една кофичка кисело мляко 80-90 стотинки). ooooh! Това, че някои бебета оцеляват и на него, не оправдава подобен избор. Няма педиатър, който би одобрил. Не оправдавайте такива майки. Не им позволявайте да "имат личен избор, който да трябва да се уважава".  Naughty

# 332
Поли,мерси за линка.Ще се пробвам да го направя задължително! В нашето семейство маслото е на почит ,а какво по-хубаво от пречистено и полезно.
Жалко,че у наше село няма такива забавления за  бебчета  Joy.Гледала съм по тв точно такива упражнения.Супер са.
Вчера докато ядох ябълка и дадох на бебка да близне.Е няма такъв кеф.Чак пискаше и искаше още,но мама е лоша и не даде  Laughing.

Аз сега като и направих картофчето за обяд,едно грахово зрънце сложих масло и нейното мляко. Надявам се да и хареса. Хах в дълбокия прованс имаме такива балалайки,които описва Крис, но с моята многолюдна челяд не мога да се организирам, а тя си има всеки ден план за действие Grinning

# 333
Аз никак не си падам по тези забавления за бебета, но нямам против всеки да прави това, което му харесва, особено, ако вижда, че и бебето се забавлява.
Просто някак си, хич не обичам затворени помещения и ако имам избор, бих предпочела да се търкалям в парка или да бъхтя на Витоша. Може би имам този стрес от времето, когато прекарвах по 16 часа в залата по гимнастика, направо, дори в мол да вляза, получавам паник атаки, изнервям се, препотявам се и бягам навън.  Laughing

Innerlane, браво на вас. То тя аптеката от скоро явно е денонощна. Преди време бях там в неделя и не работеше.
Наистина инхалации само с физ р-р са много подходящи, ние още чат-пат правим на баткото.

# 334
Хайде едно включване и от нас. На петия ден вече най-сетне имаме *някакъв* прогрес според лекарите. Flutter Свиренето от гърдичките не е изчезнало, но е понамаляло. Истината е, че много постоянство трябва с инхалациите. Като оздравеем съм решила профилактично да продължим да си правим такива само с физиологичен разтвор. Отвсякъде чувам, че много добре се отразявало.

И да се оплача каква памперс-драма имахме снощи! Laughing Бях убедена, че имам още един пакет памперси в големия куфар, а като погледнах - нищо. И слагам на бубенцето последния памперс в 22ч, мислейки си как все ще устиска до 6 сутринта и тогава ще ѝ купя от аптеката. Ииии 5-10 минути по-късно, тя се посра, ама до ушичките Laughing Laughing Laughing Ходих да се моля на сестрите за памперс, а те имаха само 2ри размер и горкото бубенце седя с тесен памперс цяла вечер и на сутринта - мокро, понеже пропуснал. И за капак, открих, че аптеката била денонощна. Щях да се изям Sick

Колкото до преминаването от изцяло на АМ към изцяло на кисело мляко в ранните седмици/месеци, за съжаление, много домакини го практикуват днес, и то просто за да им е по-евтино (все пак АМ е 25-35 лв, а една кофичка кисело мляко 80-90 стотинки). ooooh! Това, че някои бебета оцеляват и на него, не оправдава подобен избор. Няма педиатър, който би одобрил. Не оправдавайте такива майки. Не им позволявайте да "имат личен избор, който да трябва да се уважава".  Naughty

Мила,бързо оздравяване на детенце bouquet bouquet bouquet Да си призная се смях на сагата с памперса,ще прощаваш,на теб не ти е било до смях baby_neutral

# 335
И ние от днес сме към захранващите се Simple Smile

# 336
С какво започнахте?

# 337
С тиква, беше и малко странно,

# 338
Лина, кой метод избра ти? Колко дни ще даваш тиквата докато преминеш към следващия зеленчук и следващият, който ще въведеш, ще го смесваш ли с тиквата или отделно ще даваш? Мен ей такива въпроси ме терзаят и още не мога да си избистря схемата, която да следвам. Целите ли да заместите едно пълно хранене или само "запознавате" децата с вкуса и следите за алергични реакции? ГХИ мисля и аз да ползвам, вероятно ще си го набавя готово. Намалете ли дозата на АМ като включвате пюрето, ако да-с колко?

# 339
И понеже и аз мисля да захранва с тиква, има ли значение какъв сорт ще избера, бяла кръгла или цигулка? Не им разбирам много на тиквите аз, коя е сладка, коя не Simple Smile Луди станахме.

# 340
  • София
Шушулката ми е болна - баткото от вчера е със сополи, и днес и малкия гъргори  Confused  Започнах виброцил и вит. С. , дано поне и аз се разболея Crazy
Инер, радвам се, че сте по-добре  Peace
 За киселото мляко - в момента на пазара има бюджетни адаптирани млека, може би тази майка не знае. Моите наблюдения са, че майките с финансови затруднения от неспокойствие правят глупости...
И аз още не съм захранила, май ще си дочакаме спокойно 6-ти месец.  Heart Eyes
 Заинтригувахте ме с киндръските забавления  Crazy Аз ходех на "музика за бебета" с баткото  Heart Eyes Може и сега с малкия, ама трябва да дойде пролет , че бати да започне градината...

# 341
  • Шоплука
Нямам търпение да го видим това киндъроу, вече ми се изчерпаха идеите за масажи и куклен театър, а тя просто е ненаситна на забавления, то книжки с приказки четох, то чудо. Само ТВ ме конкурира, но го ползвам в краен случай.
Иннер и мен ме разсмя, въпреки че не ти е било смешно. Напълно те подкрепям за млякото.
Отиваме след малко на ортопед при прехваления Алексиев, после ще докладвам.
Някой да е купил килмче пъзел за пълзене?
Марша бързо оздравяване

# 342
Аз също мисля да ходя на "концерти за бебоци" в операта. Мариша, ти това ли имаше предвид или на Елица Ткачова?

Пош, права си за затворените помещения, ама в тоя сезон хич не ми се качва на Витоша, а и съм ограничена от факта, че не шофирам. Тези инициативи са някакво разнообразие и за бебето, и за мен.

Иннер, дано скоро да ви изпишат Hug И аз не знаех, че аптеката е денонощна. Когато съм ходила, беше до 19.00, ако не се лъжа.

Поли, и аз ако бях с повече от едно, едва ли щях да имам организация за всичко. Героиня си ми ти Hug

Chuby, аз имам, но засега не съм го ползвала. Още им е рано за пълзене. Или поне на моя му е рано Mr. Green

# 343
  • Варна
Ой с тва захранване още не ми се почва ние още нямаме 4м мисля понее до 5.5м да изчакам пък да видим.. Моя мишко искам да му дам водичка с ботилката и край като усети гумения биберони като се на мръщи  ноо тикам аз в устата да капне малко вода опита я и явно не ми хареса особенно  нададе вои че си иска цицката.. Кака му беше такава цицоманка до 1,7г още искаше да цока ooooh! едва я отбих и сега гледа дребния че цока и вика искам и аз... Аа викам  ненне стига  ми едно чудовище дето цока... Та ще изчакам с захранването той  така или иначе си качва по 1кг.. Ама педи ме притиска хайде сок незнам си кво.. 😑😑

# 344
И понеже и аз мисля да захранва с тиква, има ли значение какъв сорт ще избера, бяла кръгла или цигулка? Не им разбирам много на тиквите аз, коя е сладка, коя не Simple Smile Луди станахме.
Аз също мисля да започвам с тиква, но понеже не обичам и никога не съм яла изобщо не знам каква да взема. Някоя мама, която ги разбира да се изкаже моля  newsm78

Аз от няколко дни усещам,че кърмата ми намалява. Пробвах да дам АМ на зайчето, но след 60мл изплю бибата и упорито си търсеше гърда.
 Също от скоро я мъчат болезнени газове. От вчера започнах да давам чайче от копър, пък дано да и подейства. Ще ми се стомахчето да и се успокои когато започна със захранването.
Относно киселото мляко също съм против да се дава на толкова малки бебчета. Наистина на времето са го давали понеже не са имали друг избор, но при наличието на толкова АМ не смятам че е редно поради риска от развиване на АБКМ.

Общи условия

Активация на акаунт