За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 193
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 075
Права си, Филомена. Понякога човек иска да остане сам с мислите си. Но на някое по-дълго пътуване например, е хубаво, ако имаш приятен събеседник. Времето минава по-бързо и по-приятно. Като млада пътувах доста с влак и имам хиляди такива запознанства. В това число и опити за свалки.  Е, случвало се е да попадам и на досадни хора, но рядко. А и винаги носех книга със себе си, та беше по-лесно да им отблъсна словесните атаки.

# 24 076
  • France
Simple Smile зависи пак от човека
Имала съм приятни пътувания, когато съм деляла една кола и дори с едно момиче намерихме много пресечни точки и в други условия бихме станали приятелки. Но и много досадни хора също съм срещала

# 24 077
Мисля си пак за празниците и края на годината, и как нищо съществено не се е променило в живота ми и вероятно няма и през новата година. Всеки си знае какво му е, дори да звуча пораженчески, и аз само си знам какво преживявам. Имам нужда от подкрепа, каквато не получавам, и съм принудена сама да се справям с депресия, тревожности и какво ли не. Тъжно е, че съвременният човек, освен с психиатри и психолози, рядко може да споделя психологическия си дискомфорт с другите, все още има табу относно душевните проблеми. Нали казват, споделената болка е половин болка, но и не можеш да споделиш с всеки, а точните хора за това може да не срещнеш никога. А за промени в живота, които хипотетично биха могли да помогнат, също не всеки е готов и склонен. Както казах, всеки си знае какво му е, най-лесно е отстрани да даваш съвети, което мнозина правят лековато, още повече, ако не са се сблъсквали с подобни проблеми. Де да беше депресията просто моментна тъга, и аз мислех така някога, но тя си е сериозно нещо, когато в самия ти мозък има проблем, не просто с нагласата ти към света. Ако ставаше толкова лесно да се развеселиш и разсееш, нямаше да има клинично депресирани изобщо.

# 24 078
Имам една книга за депресията, в която пише, че депресията е тъга. Тъга от това, че не живееш живота си по начина, който искаш. За мен това е абсолютно вярно.

# 24 079
Мисля си, че не мога никога да разбера хората, които чакат отвън нещо да им се случи, от нищото, ей така  хубаво. Да им паднат 100 000 от небето, да получат желаната работа, без никакви напъни, да имат прекрасно семейство и близки, без да полагат грижи за това....
Само вярвам, че когато има здраве, всичко се постига, с желание, с хъс и любов към живота, а инертните хора, никога не са ми били пример.

# 24 080
  • Пловдив
Не можеш да постигнеш всичко. Има неща, които са невъзможни. Просто си го знаеш и си живееш.

# 24 081
Може би не чакат отвън нещо да им се случи, може би не са доволни от това, което имат.
Било то начин по който изглеждат или черти в характера, които притежават и ги правят незабележими в очите на околните. Според моите наблюдения, депресираните хора са нещастни от обстоятелства, които не могат да променят, а трябва да носят.

# 24 082
Е сега аз знам, че никога няма да имам яхта или самолет ама не ми и трябват Simple Smile, тъй че си живея и без тях…

# 24 083
Мечтайте за постижими неща, не за екскурзия до Космоса.

# 24 084
Едва ли в случая на хората с клинична депресия става дума за подобни копнежи.
Според моите наблюдения, те просто не се чувстват на мястото си и не е по силите им да го променят.
Това не е като да има някой 5 излишни кила и с 3 месечно гладуване да се оправи.

# 24 085
Да, понякога депресията е просто инертност, мързел и липса на интерес към света.
Понякога е хормонален проблем, например заради щитовидната жлеза. Аз ако два-три дни пия по-малка доза л-тироксин и веднага усещам да се промъква черногледството. На мен ендокриноложката ми каза, че преди лудниците били пълни с хора с депресия, на които просто не им работела нормално щитовидната жлеза.

# 24 086
Не всичко зависи само от нас. Нямаме контрол над външни обстоятелства, други хора, различни фактори

# 24 087
Не всичко зависи само от нас. Нямаме контрол над външни обстоятелства, други хора, различни фактори
Съгласна, но пак зависи, в голяма степен и от нашата нагласа и начина по който, приемаме нещата. Всички хора, в различни етапи се сблъскват с поражение, излъгани очаквания и несгоди. Но, по- важно е, как ги приемаш и преодоляваш.

# 24 088
Цитат
На мен ендокриноложката ми каза, че преди лудниците били пълни с хора с депресия, на които просто не им работела нормално щитовидната жлеза.
На мен ми каза същото, когато ме диагностицираха.Пия си конските дози, а няма резултат.Имам и други здр.оплаквания покрай това и добре, че не се депресирам, и дано не се случва! Hands Pray Това също си мисля напоследък.

# 24 089
  • SF
Мисля как Коледа отново идва  и аз ще ходя на кино в мола.

Общи условия

Активация на акаунт