За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 196
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 105
Не можеш просто така да запалиш човек, пръскането айде
Аерозолите се възпламеняват за секунди

# 24 106
не само се възпламеняват, а и ще се запалиш и сам себе си, ако пробваш

има си техники и средства за самозащита, доста по- премислени и удачни
скоро гледах някаква бомба- представляваща малко устройство, закачено на чантата или телефона
при издърпване, писва аларма и светва силна светкавица
ще потърся къде го гледах

# 24 107
  • London
Ще ми е интересно да видя тази бомба.

# 24 108
Вечер в тъмно, когато ми се е случвало да се прибирам съм ровила в чантата да държа дезодорант под ръка. Някак очаквам в тъмното. Но през деня, не бих очаквала.

# 24 109
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мисля си за това, колко увличащо?въвличащо? не знам как мога да го кажа ми се струва нещо в chat gpt.
Значи, за синтезирането на информация по главозамайващ (поне за мен) начин, сме наясно. Мен обаче едновременно ме очарова и плаши това, че всъщност в разговора се усещат чувства и отношение. И си мисля следното - как в един свят, в който все повече хора по една или друга причина се чувстват самотни тази комуникация, на която все още виждаме само върха на айсберга ще стане основна и спасяваща и до какво води това всъщност.

Ох, и си мисля, ама не постоянно, как за 20 години във форума не съм заработила нито една точка Grinning Това сигурно е елегантният начин на Вселената да ми каже, че стига вече съм купувала неща дето не знам къде да ги сложа Grinning

# 24 110
Съвсем наскоро гледах репортаж за сайт/приложиние, в което хората си говорят с изкуствен интелект. Платено. И някакво момче, може би самотно, социално изолирано (не помня подробностите), ползва софтуера, като (уж) си говори с жена. Ами в крайна сметка изкуственият интелект му казва нещо от сорта да бъдат заедно, той знаел как (по спомен) и той накрая се самоубива. Гледах го в някое от следобедните публицистични предавания, които дават през уикендите по националните телевизии.

# 24 111
не знам колко го ползвате, и за каква работа chat gpt, аз за лични разговори, да заменя човешки разговор, дори не съм помисляла да го ползвам

ползвам напоследък, новата португалска версия, защото правителството настоява, че е качило цялата нормативна база там, и защото е с правилен  португалски ( а не бразилски като основната версия)
ползвам специално, за синтезиране и сравнение  на нова/стара  версия на официални документи, но и за други по- глупави неща- бърз синтез и сравняване на  учебни планове, примерно, за няколко специалности в различни университети
...
ами, далеч му е още разбирането на нюанси- в изискванията на въпроса, примерно
далеч му е и разбирането на  ирония  и дори - като го провокирам нарочно

магарето, прави едни и същи стъпки при оформление на таблиците, иска подобни инструкции , дори ако кажа  че е като вчерашната задача,  и всеки път му казвам , примерно - " без закръгление", но не разбира...пита коя точно да не усреднява- при повече от месец работа, по един и същи модел

точната бомбичка, която гледах преди, не беше тази, но беше на този принцип
https://www.amazon.com/-/pt/dp/B0CRDNV2FQ/ref=sspa_mw_detail_1?i … ZXRhaWwp13NParams

# 24 112
И аз си мислех за този случай. Още по-притеснителното е, че няма никакви ограничения за ползването им от деца. Мисля си, че потока информация в интернет трябва да се регулира доста сериозно като цяло.

# 24 113
Моя приятелка е ограничила ползването на Интернет за дъщеря си, има опции. Имат един лаптоп и детето го ползва само ако има задание в училище. Каза и че не ползва от телефона соц.мрежи, само поща, и едвам си направи фейсбук и то заради училището- явно има група там на класа. Дори телефона не е от най-модерните модели.Искам да кажа,че  може да се контролират децата, независимо от външното влияние.

# 24 114
Преди години и мен нападнаха,на центъра на Несебър,за щастие се разминах със срязани дръжки на чантата само.След това изкарах курс по самоотбрана,няколко години живях в Люлин без произшествия и сама.Тези спрейове не са ефикасни,бях в оръжеен магазин,човека ми обясни че ако има вятър всичкия спрей ще иде в моите очи.Отделно са с определен срок на годност,могат да засекат и така нататък.Лично аз си носех бокс,за щастие не ми се е налагало да го ползвам.Препоръчвам курсовете за самозащита,най-важното е да запазите самообладание.Тези бомби ми звучат интересно,не съм чувала.

# 24 115
То в твоя случай е достатъчно да кажеш на нападателя с хладен глас “аз съм живяла в Люлин”

# 24 116
  • Mediterraneo
Моя приятелка е ограничила ползването на Интернет за дъщеря си, има опции. Имат един лаптоп и детето го ползва само ако има задание в училище. Каза и че не ползва от телефона соц.мрежи, само поща, и едвам си направи фейсбук и то заради училището- явно има група там на класа. Дори телефона не е от най-модерните модели.Искам да кажа,че  може да се контролират децата, независимо от външното влияние.

Поздравления за приятелката ти. Ако успее да контролира 15- годишен тийн, съвсем искрено я поздравявам. За мен компютър и телефон с интернет са базови неща за днешните деца и аз на моите съм ги осигурила. Имат по- добри конфигурации от моите и за мен това е правилното, не е от външно влияние.

# 24 117
Аз съм виждала на живо какво причинява лют спрей, напръскан в лицето на човек. Брутално е и може да задуши човека, буквално не може да си поеме въздух. Ако причините това на някого без реално да е имало заплаха за вашия живот, като нищо може да си имате неприятности. И бъдете готови също да си поемате трудно въздух след пръскането, защото спреят прави облак от лютив въздух наоколо.

# 24 118
  • France
Много ан гро ги пишете нещата. Има разлика от лютив спрей до лютив спрей. Моделите на флакончетата също са различни. Използва се най-вече за да можеш да забавиш противника и да бягаш по-бързо от там.

# 24 119
в Португалия е забранен ,лютивия спрей
не знам дали разгледахте бомбичките подробно, но ..правят 130 децибела аларма
имам идея физически, какво означават 90 децибела, и ограниченя на труд в подобна среда - наистина са много
ще взема да купя подобна  бомбичка, че да я пробутам по- късно на тийнките

за интернета не съм съгласна, че трябва да се ограничава
трябва да учим да се пазят от опасностите
да даваме пример , със здравословно ползване
да говорим ,за всички нови начини за контрол над данните ни
аз не пазя, не само че вече вървят към пълнолетие, но и не мисля ,че пазенето под похлупак е позитивно

Общи условия

Активация на акаунт