Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 557
  • 374
  •   1
Отговори
# 255
Имаше психолог през 2013 г.,минаваше по стаите,разговаряше с нас....Наистина е добре да има такъв специалист.

# 256
Имаше психолог през 2013 г.,минаваше по стаите,разговаряше с нас....Наистина е добре да има такъв специалист.

Мда, така беше. Дойде да ме пита, как съм след раждането и остана безкрайно учудена, като и казах, че съм много щастлива. Та трябваше да се обяснявам, защо съм щастлива  ooooh!

# 257
„Когато човек превръща мъката си в гняв и омраза, не боли по-малко“ …видях какво заглавие е поставено на писмото на д-р Стаменов и онемях  Shocked В писмото на г-жа Стратиева има много болка, но къде някой видя гняв и омраза?!? Даже честно казано се учудвам колко умерено е написано след това което е изживяла…
За мен поставянето на такова заглавие е безпрецедентно безочие и минава всякакви граници. На мястото на пострадалата майка дори и първоначалната ми цел да е била просто да информирам и предпазя други хора, след тази пошлост щяха да ме подтикнат към други действия. Смятам че след добавеното заглавие, писмото на д-р Стаменов заслужава следната доста по-точна по същество перефраза  „Когато един добър лекар превръща грубостта, бездушието и престъпната небрежност на колегите си в нещо нормално заради ПИ АР боли повече“.

Единственото хубаво е че горката майка успя да постигне нещо добро, Skeeter е напълно права. Убедена съм че след прочетеното малко майки ще рискуват да си водят ЖК или да раждат при тези двама лекари, аз лично не бих си помислила (по-лошото е че това е нагледен пример и за останалите че могат да правят каквото си искат, очевадно безнаказано). Жалко че вместо тези хора да бъдат наказани и да се вземат мерки нещо да се промени, усилията се хвърлят да се маскира публично излязлата за жалост информация. Само мога да благодаря на двете майки че дадоха гласност на случилото, очевадно с цената на доста негативи за тях Sad

# 258
Лично за мен точно тези думи, поставени като заглавие променят коренно мнението ми що за човек е. Аз предложих да му се изпратят историите защото вярвах, че ще отговори достойно. Няма нищо достойно в отговора му. Съжалявам, но д-р Стаменов лично с това писмо показа че не е човека който вярвах че е. Показа че дори и да е гениален специалист по репродуктивна медицина се раздава за пациентките си, но не защото е добър човек, а защото си прави реклама с цел печалба.
На двете майки пожелавам малките юначета да се преборят с негативите от ранната си поява на този свят, да наваксат всички дефицити и да растат здрави и щастливи деца.
Възхищавам се от силата и куража на борбените майки. От сърце ви пожелавам от тук нататък безоблачно да отглеждате децата си.  Hug

# 259
Още вчера го коментирахме. Извадено е от контектста на писмото. Залавието, което циркулира на писмото е цинично.

Макар и че това- Ако пък търсите отмъщение и някой виновен - забравете за него! също боде много очите.

# 260
сигма, да, и на мен ми направи много грозно впечатление. виновни няма, точка.

# 261
  • София
Всъщност изводът от темата е - при проблем и първи неадекватен отговор да се търси второ мнение в МД или Токуда и при тръгнало раждане преди определена седмица, кракът да не стъпва в Надежда.

Ако имаше малко по-съществен отговор от д-р Стоянов, изводът можеше да е по-различен.

А това, че тези двама доктори ще са все по-нежелани за ЖК вече е нещо естестево. То това се вижда и в другата тема, едни доктори са претоварени, при други човек се записва поради липсва на избор ако изобщо се запише.

А пък аз, като жена родила в Надежда, определено виждам, как едни и същи уж малки проблеми, когато ситуацията е по-комплицирана водят до тежки последствия. За съжаление отговорът беше съчустваме ви, ама вие не ни обвинявайте, ние не сме виновни, което нищо не променя.
Жалко е, защото за мен този отговор вместо да вдигне нивото на болницата, го сваля.

# 262
+1 за всичките четири горни поста. Видях по-късно заглавието, след тази добавка която трябва да е есенцията на изложението наистина е цинично.

Frozy, така е, изводът е ясен че в тези случаи мястото е МД или Токуда. Лошото е че човек вече не може да е сигурен дали нещата ще са ОК и при наглед безпроблемни случаи. Когато една болница работи над ресурса си, с преуморени лекари  и най-лошото с такова показно толериране на лекарска немърливост и незаинтересованост, никой не знае какво още може да се случи.

Лошото е че в бедната ни малка родина няма кой знае какъв избор. Специално отчаяните жени борещи се за рожба ще продължат да висят с часове пред кабинета на д-р Стаменов, защото е един от малкото добри АРТ специалисти който може да им помогне. И понеже той не може да огрее хиляди пациенти, ще ги размотават за процедури с месеци, с безумно записване и отлагане на часове и препращане към други лекари, далеч от неговата класа. И повечето ще си траят че няма елементарно отношение и висят полуголи на опашка за процедури, че манипулации от компетенция на лекари се извършват от акушерки и т.н.  Преди време бях потресена от историята тук във форума на момиче, което мисля при пункция в клиниката получава перитонит и му махат яйчника, а след това успява да забременее и след раждане пак поради усложнения му отстраняват матката, кошмар някакъв... На кратко - ако се търси виновен забравете...

# 263
Д-р Стаменов може ли да укори доктори, приемащи родилка в толкова ниска гестационна седмица за да се даде по голям шанс на бебета, като я препратят в Майчен дом или Токуда? Или само защото те са били обяснителни да ги смъмрим.

# 264
ако болницата няма капацитет да поеме даден случай (без значение защо - няма специалисти, няма точно такъв специалист на смяна, няма оборудване), трябва да насочи пациентката към друга болница, а не дежурните да се упражняват на нея.
Стаменов никога няма да разбере как се чувства Боряна, защото не знае какво стои зад това да отиде пациентка в болницата му и да се подложи на предписаните процедури. това много често са години борба със стерилитета, лутане между пълното отчаяние и безумната вяра, че така желаното дете ще дойде живо и здраво у дома, събиране на средства с цената на лишения. и когато една жена се подлага на всичко това, за да получи своя шанс (платен) в неговата болница, и след като е усетила утробата си да дава живот, някой да ѝ каже “забрави да търсиш вина“ за празните ръце, с които се прибра у дома... това е жестоко, бе, нагло и бездушно! пък ако ще да си най-голямото светило на планетата... човещината я няма.

# 265
  • София
vespers на мен ми е ясно.
Надявам се ако се чете темата от екипа на болницата, да разберат темата, да разберат и в каква посока има да работят. Ясно е, че ПР-ът им не е най-добрият или медицината е сложна наука и е трудно да си ПР в нея.
Още от преди да родя аз при тях имаше проблеми в болницата и те се обсъждаха в темата им и за съжаление са същите и то усложнени и поради това вече с не добри последици. Може и да се опитват да следят качеството на обслужването, но когато влезе г-жа Стаменова (ако е доктор, да ме извини за обръщението), поведението на персоналът е едно, когато излезе е друго и когато екипът е голям, мащабът променя цялата структура.
Ако искат да има промяна, трябва да повярват на пациентките си, а не да се опитват да замазват по форумите.

# 266
Повечето постове ги чета от началото на темата.
Като жена, която чака бебе бях в шок, тормозеха се дни наред, затова къде съм попаднала, "благодарение" на което се сдобих със здравословни проблеми.
Добре, че имам прекрасен съпруг, след като споделих с него, той ме върна към действителността и аз се почувствах по - добре.
Няма да се впускам в словоизлияния - не съм очаквала друг вариант на писмо от д-р Стаменов. Какво очаквахте да напише, че ще уволни лекарите? Че ще ги обеси на стълбовете пред болницата? Това е стандартно писмо, а какво става вътре в болницата и какви ще са последствията за лекарите няма да разберем.

# 267
Нелс, какво точно искаш да кажеш? Не разбрах.
Болницата е с прекрасни репродуктивни доктори. Моята дъщеря е благодарение на д-р Персенска. Ще съм и благодарна цял живот за това.
Но сектора който е с родилките е друго. Дори и вчера във фейсбука се напълни със слъзливи истории, как е минала срещата с доктора, колко сили им е давал. Та това никой не го отрича. Само, че нямаше нищо, ама нищо общо с публикацията.
Нямат капацитет да поемат бебета, родени 27 седмица. После ги транспортират в Педиатриата. А разхождане на толкова малко бебе, понякога може да има доста последствия. Болницата е прекрасно място за доносени и големи бебета. Това е истината. За другото си има руги болници и специалисти.
Не е нужно да се бесят докторите. Достатъчно беше да се напише, че не са преценили риска за майката и бебета.

# 268
  • София
nells това стандартно писмо е стандартно за тук, на доста други места по света щяха да реагират различно. Ако не търсеха публичност и туширане на получената тук гласност, можеха и лично да се срещнат с двете жени, можеха дори да се извинят за грубото отношение, без това да означава признаване на вина и съдебни дела, можеха да кажат, че ще спуснат предписания при случаи извън тяхната компетентност как да процедират лекарите им и много други неща можеха да кажат и ако бяха казани тук щяхме да сме доста положително настроени, вместо да се възмущаваме и щяха да си получат наистина един прекрасен ПР, как от нещастието може да последват положителни промени и вярвам и засегнатите две майки щяха да са морално по-удовлетворени, макар това да не променя личните им истории.
А това, че те нямат компетентност по дадени случаи, не означава, че превръща случаите в аборт или че никой друг няма, нали? Защото това лъха от писмото, щом така сме направили, това е единствения правилен начин, а дали е така?
А аз лично не виждам положителна променя по съществуващите проблеми и то на проблеми от преди тези два случая.

# 269
Аз съм отчаяна! Уж много клиники в София, много специалисти а в действителност едно голямо нищо! Отхвърлям държавните клиники по много причини, а то в частните е същият ужас. Ето, че и да си склонен да плащаш и то не малко пак не е сигурно, че ще получиш човешко отношение и професионализъм.  Не знам какво да правя, наистина.
По повод писмото отговор, аз още вчера писах, че това е цинизъм от страна на Стаменов! Той защитава явни некадърници, които се титулуват  "доктор". Не му пука. Нали има пациенти за които понякога и стаи недостигат  (както чета), наливат му пари. Какво са там две нещастни, изтерзани, физически и психически сломени жени

Общи условия

Активация на акаунт