Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 135 010
  • 864
  •   1
Отговори
# 420
Да,но вече му се говори на един и същи език и в училище, и на терапия, и в къщи...само дето в училище още от тригодишни учат и англ. език, и валенсиано, една разновидност на испанския,но съм подписала документи и от септември ще е в специална паралелка за деца от аутистичния спектър,където ще слуша само един език...иначе сега познава числата и ги казва до 5 на английски и от там до 10 на испански...
Така като те слушам, причината май е в трите езика.На нас трима логопеди ни казаха детето да слуша само български език.

# 421
Здрвейте,
синът ми е на 3г и 11м. В публикацита си не бях пояснила, но сега добавям, че не е аутист. Общителен е, не страни от хора, но и не играе с неговите връстници. Предпочита по-големи деца. Лутам се и търся помощ за това, че още не говори. Казва много малко отделни думички. Ходи на детска градина. Посещава логопед 4-ри пъти в седмицата (вече 10 месеца) и психолог 2 пъти (психолога е с цел да го усмириме по някакъв начин и да го накараме да се съсредоточи).  Вчера бях при проф.Димитър Чавдаров. След ЕЕГ каза, че детето е здраво и нормално, но е хиперактивно. Не съм съгласна с хиперактивността, защото виждам, че е много енергичен, по-бърз е от връстниците си, но всекидневно има моменти в който се съсредоточава и прекарва дълго време заигран с нещо или просто си седи мирен и си гледа телевизия. Изписа ни Pyramem 400mg и Memodrin 750 mg с идеята да възбудиме мозъка и евентуално да започне да се съсредоточава и да може да работи нормално с логопеда. Изписа и Diazepam, но не мисля да го давам при положение, че детето ми не е чак толкова буйно и не наранява околните. Въпросът ми е има ли родители във форума ползвали по-горе изброените лекарства? Имаше ли положителен ефект? Също така някой имал ли е подобен проблем с дете на толкова години, което да не говори и после да проговори? Успяло ли е детето да навакса и имало ли е проблеми в развитието си? Благодаря предварително за Вашите отоговори. Вече не знам къде да търся помощ, към кого да се обърна за съвет и съдействие. Чувствам, че губя самообладание и започвам да се отчайвам и предавам. Страх ме е, така като разбира всичко сега, в един момент да не изостане изведнъж.
Здравей и моето дете не е аутист обаче има проблем в поведението и изоставане в развитието.и е много чувствителен не е срамежлив и обича да играе с деца, но те бягат от него защото той не говори като тях.
При професора веднага ли направихте ЕЕГ ? Детето беше ли под упойка?  Ние като звъняхме на една невроложка,тя ни обясни че не при всички деца се налага ЕЕГ...  И не знам дали след прегледа,ще се наложи това въобще...

# 422
Здрвейте,
синът ми е на 3г и 11м. В публикацита си не бях пояснила, но сега добавям, че не е аутист. Общителен е, не страни от хора, но и не играе с неговите връстници. Предпочита по-големи деца. Лутам се и търся помощ за това, че още не говори. Казва много малко отделни думички. Ходи на детска градина. Посещава логопед 4-ри пъти в седмицата (вече 10 месеца) и психолог 2 пъти (психолога е с цел да го усмириме по някакъв начин и да го накараме да се съсредоточи).  Вчера бях при проф.Димитър Чавдаров. След ЕЕГ каза, че детето е здраво и нормално, но е хиперактивно. Не съм съгласна с хиперактивността, защото виждам, че е много енергичен, по-бърз е от връстниците си, но всекидневно има моменти в който се съсредоточава и прекарва дълго време заигран с нещо или просто си седи мирен и си гледа телевизия. Изписа ни Pyramem 400mg и Memodrin 750 mg с идеята да възбудиме мозъка и евентуално да започне да се съсредоточава и да може да работи нормално с логопеда. Изписа и Diazepam, но не мисля да го давам при положение, че детето ми не е чак толкова буйно и не наранява околните. Въпросът ми е има ли родители във форума ползвали по-горе изброените лекарства? Имаше ли положителен ефект? Също така някой имал ли е подобен проблем с дете на толкова години, което да не говори и после да проговори? Успяло ли е детето да навакса и имало ли е проблеми в развитието си? Благодаря предварително за Вашите отоговори. Вече не знам къде да търся помощ, към кого да се обърна за съвет и съдействие. Чувствам, че губя самообладание и започвам да се отчайвам и предавам. Страх ме е, така като разбира всичко сега, в един момент да не изостане изведнъж.
Здравей и моето дете не е аутист обаче има проблем в поведението и изоставане в развитието.и е много чувствителен не е срамежлив и обича да играе с деца, но те бягат от него защото той не говори като тях.
При професора веднага ли направихте ЕЕГ ? Детето беше ли под упойка?  Ние като звъняхме на една невроложка,тя ни обясни че не при всички деца се налага ЕЕГ...  И не знам дали след прегледа,ще се наложи това въобще...

Здравей,
първо ни прие доктор, който ме разпита за проблема. После направиха ЕЕГ-то. Задължително е. Иво (детето ми) не застана и минута спокоен, плака през цялото време и много мърдаше, но успяха да видят каквото им трябваше. Седях и го държах. Нямаше упойка. Самото изследване беше не повече от 5 минути.  След това влязохме при професора и той ми разсяни нещата. Между другото никой не ме е пращал при професора. Сама се насочих към него след като прочетох негова статия.

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 11:08 от LoraDel

# 423
Търся книгата на професор Димитър Чавдаров - "Проблемните деца". Ако я има някой и не му трябва мога да я купя или поне да ми я ксерокопира и ще си платя за копието. Ще дам контакти допълнителмо.

# 424
  • София
Ние правихме ЕЕГ при Христова, около 10 минути беше.
Съвсем спокойно си седя детето в мен, може да се пуснат песни на телефона, а те също предложиха да пуснат детско на компютъра.

# 425
Добър ден.Пускам малко информация за един страхотен специалист: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1561065073925944& … d=566518160047312

Дано е полезна!

# 426
По, какви точно показатели разбирате детето аутист ли е, СОП ли е, с поведенчески проблеми или друго. Много взех да се обърквам. Ходихме по какви ли не специалисти, едни казват от спектъра е, други ооо не много била наблюдателна и с умен поглед не била от спектъра. Има поведенчески проблеми и не говори, а е на 3,7 г. и как да разбера, какво точно е? Правили сме единствено този тест DP3.

# 427
Само качествен детски психиатър може да Ви каже каква е точната диагноза на детето, ако това е, което Ви интересува. Иначе не се доверявайте на мнението на неврози, логопеди, психолози и т.н. специалисти.

# 428
Здравейте.отново имам едно питане към вас 😊😊 синът ми в момента е в сборна група в градината обаче госпожите само мрънкат че станал доста див покрай големите деца и само щурее с тях дори ме посъветваха да го спра от градината за лятото. Явно на тях не им се занимава с децата а той има нужда да се социализира .Казаха ми дори че никога не са го виждали толкова хиперактивен аз отдавам тази хиперактивност на агресията миналата седмица срещу него от страна на връстниците му защото с баща му станахме свидетели как три деца наобиколиха нашия син и едното започна да го удря в гърба. Госпожата им се скара, но обидите по адрес на сина ми не спират. Помислих си че тази хиперактивност се е появила заради новото противоалергично които му изписаха за 10 дни ,една от страничните реакции и промяна в поведението. Затова и го спрях откакто го прочетох и му купих киндинорм.... Обаче тези учителки ме отчайват.Нали детето трябва да се социализира по някакъв начин. От друга страна пък тормоза му влияе психически. Вие как мислите по този въпрос?

# 429
  • София
Той как си играе с децата, как се занимава в градината? Какво значи деца са го нападнали, по време на градина ли. Такава сметка бих държала на учителките. Ако е безопасно за детето т. е от активност няма да се метне от някъде в градината, бих го пускала. То много зависи той дали има приятели,дали играе с децата.

# 430
Той как си играе с децата, как се занимава в градината? Какво значи деца са го нападнали, по време на градина ли. Такава сметка бих държала на учителките. Ако е безопасно за детето т. е от активност няма да се метне от някъде в градината, бих го пускала. То много зависи той дали има приятели,дали играе с децата.
Иска да се включва в игра с децата обаче те не могат​ да го приемат защото понякога ги удря за да се включи в игра а те това не го разбират. Преди му харесваше да рисува с тях.Опитва се да им подръжава. Учителките казва че обясняват на другите деца че малкия има проблем и трябва да му се помогне за да започне да говори.
Миналия ден сутринта като го заведохме на градина Тъкмо си говорихме с госпожата малкия влезе при децата и мъжът ми видя как три деца наобиколиха малкия и едното започнало да го удря по гърба. Госпожата се намеси обаче не слушат какво им казва те се смяха. Ако знаеш с какво желание отива на градина .... Нямам никакви проблеми. Обаче напоследък покрай големите е станал доста агресивен и хиперактивен и и госпожите само ми казват че никога не са го виждали такъв и ме посъветваха ако искам да го спра от градината лятото,

# 431
  • София
Щом му харесва и се опитва да играе те съветвам да го пускаш. Миналата година една психоложка каза, че детето задължително трябва цяло лято да ходи,защото нямат занимания и играят. Много добре му се отрази, дръпна, намери приятели.

# 432
Здравейте! Дъщеря ми е на 4год и 7месеца, и не говори. Водили сме я при психолози, психиатри и какви ли не лекари. Последното посещение при психиатър ни поставиха диагноза-„ разстройство в експресивната реч” От половин година посещава 3пъти седмично детски център, във който работят логопед и психог с нея. Приема хранителна добавка Гамалон също около половин година. Посещава нормална ДГ, но не общува особено с децата там. Детето брои до 20 она български и на английски, знае всички цветове, знае азбуката и на български и на английски. Знае страшно много песнички и стихчета, но смислен говор така и не се появява. Рядко се подчинява на команди, в повечето случаи, си мисля, че не ме разбира какво всъщност й казвам. Моля, ако някой има опит с подобен проблем, да ми даде съвет, какво още бих могла да направя за нея.

# 433
Не харесвам сборните групи, не съм видяла нищо добро от тях - постоянна смяна на госпожи, всяка с нейните изисквания (случвало се е всеки ден да са различни и всяка да иска различни неща от децата, не само от моето), групите различна възраст и превес имат тези, на които е занималнята - другите почти не се добират до играчките. Моят се обърква тотално и винаги дърпа малко назад. При всяка възможност спирам малкия от тези групи. Тази година за съжаление нашите госпожи рано излизат в отпуск - от понеделник сме с първите две нови дами. Изненадах се и не мога да реагирам - няма кой да го гледа в този период, та ще си ходи. Но и Шмати е права, ако го спреш трябва да организираш всекидневни срещи с деца - на детската площадка, при братовчеди и т.н. Аз през отпуската всеки ден е на площадката, лятото при едната баба на село с племенниците, т.е трябва да не нарушаваш ритъма на градината + заниманията, които са му нужни. Така че добре претегли нещата и вземета решение кое ще му се отрази най...
mimmozzi, детето ти е вече голямо - трябва здраво да се захващате за работа - постоянни занимания, не само от логопеда и психолога, а от цялото обкръжение на детето. На тази възраст вече свикват с определена роля и ако свикне с ролята си на не можеща да говори - нещата ще станат много сложни. Дерзай, прочети темите назад ще намериш много неща, които може да са ти от полза. И ако може минете на един език, за да не го обърквате детето допълнително.

# 434
За момента сборната група не му се отразява добре..Така мисли и логопеда. Малкия не иска да прави нищо вкъщи само тича и разхвърля... При логопеда 10 минути я слуша,а в останалото време се глези..,  тя ми каза че в градината той гледа от големите и там правят каквото си искат,затова се е научил да хвърля и да се бие покрай тях.... Не знам какво да правя вече, а госпожите се чудят кога ще го спирам..

Общи условия

Активация на акаунт