Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LI

• 162 514
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
  • Once there was a Hushpuppy...
Снощи гледах Антропоид (2016). Имам някакво не-съвсем-здраво влечение към всичко, свързано с Втората световна война, а този филм е на такава тематика, по действителен случай. Очаквано тежък - имаше брутални сцени, на които се извръщах. Много успешно да предадени изключителния героизъм и самоотверженост на чехословашките агенти, имаше особено силни сцени, много ми хареса филмът като цяло. Бонус е участието на Килиън Мърфи и Джейми Дорнан (вторият чак взе да ми харесва, а иначе ми е доста безличен). А финалната сцена е просто размазваща. Препоръчвам да се гледа, но може би не точно в неделя вечер...
Скрит текст:
Разказва се за операция "Антропоид" - покушението над Хайдрих - третият в йерархията след Хитлер и Химлер и най-високопоставеният убит нацист.

Благодаря за мнението!
Тръгнах да го гледам НВО, но се отказах на първите минути. Не ми е момента, тежък ми дойде.... Rolling Eyes

# 601
Е, може да се очаква от такъв филм. Предупредила съм! Обаче то точно в първите минути нямаше чак такива бруталности, после става доста по-хард... И все пак съвсем не е от най-тежките филми на тази тематика, които съм гледала - поне откъм грозни сцени.

# 602
  • Once there was a Hushpuppy...
Е, разбира се, че се очаква Wink
Мерси за споделеното!

# 603
  • вятър в маслините, вятър над хребета
'71
Този филм е от много рядката порода "английска продукция за ИРА", и от още по-редкия подвид- "правдива английска продукция за ИРА". Понеже съм пристрастна към тематиката и се интересувам от нея вече много години, мога убедено да заявя, че до момента не съм попадала по-детайлна и всеобхватна панорама на Белфаст от онова време, панорама, включваща поравно ирландските католици, ирландските протестанти и англичаните, и разобличаваща в еднаква стеопен всяка от фракциите.
Имаме терористи, католици и протестанти, имаме колаборатори, имаме мирни жители, оплетени в тероризма, имаме мирни жители, врагове на другите мирни жители, имаме кралска тайна полиция, ползваща методи, по-нечисти и от тези на ИРА, имаме и войници, мечтаещи да са навсякъде другаде, но не и в града на мирните жители. Всичко това се сервира в история, побрана в една-единствена нощ, в която млад британски войник се оказва изоставен в католическата част на града след неуспешна акция. Опитвайки се да се върне на сигурна зема, младежът се сблъсква с представители на всяка една от фракциите, оказва се мишена за всяка от тях, вижда нещо, което не трябва да види, и накрая успява да се раздели с последните си капки невинност. Филмът не е толкова драматичен колкото да речем класическите ленти на Шеридан, но за сметка на това е наситен с толкова много информация, че накрая равносметката идва трудно. и се помни дълго.
Специални похвали (отново) за Джак о'Конъл, който е много талантливо дете и се надявам да го гледам още много години. Има какво да предложи на голямото кино.

# 604
Обичам филми за ИРА и благодаря за идеята, Джо. Жив дявол е един от личните ми евъргрийни.

# 605
Sausade, и аз се вълнувам силно от филми за ВСВ. Когато съм в такова настроение, определено ще гледам препоръчаният от теб филм. Ще се радвам да споделиш и други такива, които са ти харесали.
Последният, който аз гледах и ми хареса(но не е нов) беше няколкото(3) епизода на Generation war - http://m.imdb.com/title/tt1883092/

Видях, че е споменат също Ein frau in Berlin , който съм гледала и много ми допадна.

Кажете малко повече за Dalida и Alone in Berlin Simple Smile

Последно семейно гледахме на кино Геобуря, с Джерард Бътлър. Допадна ми като за филм за един път и за кино. Комерсиален доста. Анди Гарсия в ролята на президента Simple Smile Simple Smile

# 606
  • в сърцето на един мъж...
Dalida - на мен лично много ми хареса, но ми беше ужасно мъчно за нея

# 607
  • ES
+1 Гледах го няколко пъти. Не знаех, че толкова известни песни са нейни

# 608
  • в сърцето на един мъж...

Аз съм чувала повечето нейни песни, а една от любимите ми френски песни е тази, с Ален Делон. Даже си мислех, че наистина е имала връзка с него, а филма показва нещо съвсем друго.

# 609
  • София
Гледах Tulip Fever с любимката ми Алисия Викандер - хубав е, доста по-"лек", отколкото очаквах като че ли. Прекрасно е заснет.

# 610
Tuli Fever се води един от най-големите провали и касово, и като ревюта на критиците в САЩ, както и претендент за малинките.Това обаче не значи, че и на мен не ми е любопитно да го изгледам, понеже се е случвало и преди филми с нисък рейтинг на мен пък много да ми харесат.
Любопитното е, че следващият най-лош филм според американците е на благоверният на Алисия - Майкъл Фасбендър, става въпрос именно за The Snowman.

# 611
  • София
Да, гледах и аз, че рейтинга и на двата е доста нисък, но пък и мен това не ме е спирало да харесам някой филм. И The Snowman ми хареса. 😄 Аз и на Майкъл съм фен, та може това да ми замъглява преценката. Имат собствена атмосфера тези филми някак.

# 612
Аз също не знаех за песните. Актрисата е страхотна, филма-остави ме доста тъжна.
Снощи гледах Gifted (2017)-много ми хареса, момиченцето в главната роля беше страхотна.
А преди това гледах един руски филм Грех-не съм сигурна дали ми хареса, но ми остави едно ....странно чувство след като свърши.

# 613
  • софия
Препоръчвам БРАТОВЧЕДКАТА РЕЙЧЪЛ.Коментарите в Замунда са подвеждащи.На фона на филмовата скука този е повече от приличен.

# 614
Dalida  на кино ли го гледахте? Не го намирам в обичайните източници.

Общи условия

Активация на акаунт