ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 89 945
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Алмира, аз също бих направила трансфер при тези резултати.

# 496
Момичета, здравейте! Имам един въпрос, може и да прозвучи малко глупаво. Простете за невежеството. Тези NK клетки кога (защо) се изследват? Трябва ли да има налице някакви симптоми, оплаквания или просто в търсене на причина за неуспех. Аз вече правих цитогенетичен анализ, тромбофилия, хормони, витамини, aptt... и като изключим тромбофилията, всичко друго е в границите на реф.стойности. Понеже ми предстои трансфер и док получава всички изследвания, тя каза терапия за тромбофилията (4G/4G) и не ме е карала да изследвам друго. Само че тя не е специалист в тази област и ме е страх да не пропуснем нещо. Имах час при др. Сигридов скоро, но ми го отмениха чак за 27.09. Дали да ѝ се доверя или да търся второ мнение? Първият опит завърши трагично в нач.7 месец у умирам от ужас да не се повтори.

# 497
Момичета, здравейте! Имам един въпрос, може и да прозвучи малко глупаво. Простете за невежеството. Тези NK клетки кога (защо) се изследват? Трябва ли да има налице някакви симптоми, оплаквания или просто в търсене на причина за неуспех. Аз вече правих цитогенетичен анализ, тромбофилия, хормони, витамини, aptt... и като изключим тромбофилията, всичко друго е в границите на реф.стойности. Понеже ми предстои трансфер и док получава всички изследвания, тя каза терапия за тромбофилията (4G/4G) и не ме е карала да изследвам друго. Само че тя не е специалист в тази област и ме е страх да не пропуснем нещо. Имах час при др. Сигридов скоро, но ми го отмениха чак за 27.09. Дали да ѝ се доверя или да търся второ мнение? Първият опит завърши трагично в нач.7 месец у умирам от ужас да не се повтори.

Ще се опитам да отговоря на питането ти, ако някъде бъркам, нека по- опитните от мен да се намесят. Simple Smile В най- общ смисъл изследване за NK клетки (natural killers- ест. убийци един вид) се предприема като вариант при неуспех, особено, ако са налице няколко мисед- а. Във всеки от нас има такива клетки в известен %, просто, когато нивото им се повиши те реагират на чужди клетки, ДНК и ги атакуват. НК клетките са като антитела в организма, които са чувствителни към нещо непознато и различно от ДНК- то, което всеки носи в себе си. Те реагират към всеки чужд за тях елемент като го атакуват и премахват. Така е и при бременност- ембрионът носи 50% ДНК от бащата, и когато НК клетките са повишени те реагират на това, и отхвърлят ембриона като нещо чуждо в тялото, и така се стига много често до мисед. По тази причина е добре да се провери тяхната концентрация в % колко точно е.
Дано съм била изчерпателна и полезна. Simple Smile

# 498
  • София
Zazameg, за съжаление увеличените НК клетки нямат никакви симптоми, така че ти орепоръчвам да ги пуснеш.Те обаче вляят основно до към 16гс, когато плацентата е напълно завършена. За това, което се случило с теб, по-вероятно е причината да е в тромбофилията.
Съжалявам за ореживелиците ти! Дано следващият път да е успешен до край !

# 499
Благодаря ви, момичета!

# 500
  • Варна
Момичета, излязоха и моите резултати от доц. Русев - имам завишени
NK-клетки - 16.0   (реф. 2 - 13),
% CD16-NK от всички NK   CD3-CD16-56+   - 14.9   (реф. 6.5 – 13.5),
NK клетъчна активност       8.6   (реф. N<10%)
Тромбоцитно-левкоцитни агрегати (небременни)   CD41a+CD11b+   -  2.9   (реф. до  1.6%)

Имам назначени: За вливане на 10 мл Интралипид 2-4 дена преди овулация и повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност. Последно вливане в края на 8-ма – 9-та г. седмица.  (+ АП и НМХ). Питането ми е за тези вливки - как се дозира/разрежда Интралипид-а, тъй като мисля, че се продава в разфасовки от 500мл., дали може една банка да се ползва няколко пъти, или за всяка вливка трябва да се купува нова, и ако някой знае къде във Варна продават Интралипид, и къде мога да отида за вливките (личната ми каза, че не може да ми асистира Sad )

# 501
Отворен Интралипид не може да се използва повторно, т.е. ще вземат 10 мл. и останалото ще го изхвърлят. Опаковките са по 500 мл. или поне аз така и не намерих по-малки. Иначе се разрежда в натриев хлорид, трябва да ти е писал в колко, аз го разреждах в 250 мл, май това е стандартното. За Варна нямам представа къде се влива, ако имате някакви репродуктивни клиники, сигурно извършват тази услуга.

# 502
  • Варна
Manuela, моята лекарка ми каза, че в Майчин дом правят вливки. Може да питаш и в Олимед

# 503
  • София
Само 5мл е в 250мл натриев хлорид. 10-15-20мл се разрежда в 500мл

# 504
  • Варна
Само 5мл е в 250мл натриев хлорид. 10-15-20мл се разрежда в 500мл

А колко процента е самия Интралипид? Че май има 10%, 20% и 30%?

Благодаря на всички за помощта Hug

# 505
  • София
Мисля от 20% че беше

# 506
  • София

Точно така.То има само един вид на пазара, този.

# 507
На мен доц.Конова ми каза 10мл в 250мл.

# 508
Моят е 5 мл., но предния път се засякох с момиче, което вливаше 10 мл. в 250 мл., така че в колкото са ти го изписали.

# 509
На мен 20% са ми вливали също в 250мл физиологичен разтвор. На пазара май само 20% Интралипид има Peace

Чела съм за момичета, които държат банката в хладилник до следващата употреба, но аз бих си взела нова, все пак венозно се влива, не е мехлем.

Общи условия

Активация на акаунт