Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 673
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Lovermim, честит рожден ден. Пожелавам ти повече свободно време за теб. Честит празник на всички празнуващи около теб.
Много вкусна почерпка. Благодаря.

# 451
# 452
От до ста време слагат ваксини за морбили,тетанус и коклюш.Не мисля ,че ще пламне епидемия.Който не е слагал тези ваксини е отделен въпрос.Моите деца ги имат и съм сравнително спокойна.Последните задължителни проби бяха манту на 7 год.Варицела са карали и аз покрай децата повторих в много лек вариант.Въпреки че се твърди че не повтаря,убедена съм че не е така.Майка ми каза "няма как да го забравя,имаше червен кръст на вратата,карала си варицела"Скарлатината мисля че също спада към този тип и е заразна.
Моето пате беше с упорита диария(по 9 пъти на ден) и хрема.Правихме му чревен.Чисто е.Няма никакви бактерии.А имаше и слуз.Инфекционистката каза че е било от хремета понеже така се изхвърля от организма.Всичко се оправи с хидрасек още след първия пприем.Ентерола не повлия.Казаха че причината е никненето на зъби и щом чревния секрет е чист на 100%, им вярвам. Хубав ден от мен.

# 453

От до ста време слагат ваксини за морбили,тетанус и коклюш.Не мисля ,че ще пламне епидемия.Който не е слагал тези ваксини е отделен въпрос.Моите деца ги имат и съм сравнително спокойна.Последните задължителни проби бяха манту на 7 год.Варицела са карали и аз покрай децата повторих в много лек вариант.Въпреки че се твърди че не повтаря,убедена съм че не е така.Майка ми каза "няма как да го забравя,имаше червен кръст на вратата,карала си варицела"Скарлатината мисля че също спада към този тип и е заразна.
Моето пате беше с упорита диария(по 9 пъти на ден) и хрема.Правихме му чревен.Чисто е.Няма никакви бактерии.А имаше и слуз.Инфекционистката каза че е било от хремета понеже така се изхвърля от организма.Всичко се оправи с хидрасек още след първия пприем.Ентерола не повлия.Казаха че причината е никненето на зъби и щом чревния секрет е чист на 100%, им вярвам.
Не е качил кг но пък е пораснал с 3 см.На 7 мес е 73 см и 8.200кг.
Хубав ден от мен. Hug

# 454
Страхотни мерки имате всички. Simple Smile

Честит Рожден ден Lovermim, жива и здрава да си  bouquet

Моника, да кошът е напред, но той никога не е бил назад. Първият път, когато се опитах да изляза с коша, не успях да го сглобя и го зарязах, а на следващия ден реших да изпъдя ММ с кучето и Дамян навън, за да изчистя основно и той като е видял коша - сглобил го е и така са потеглили. Тъ той много гледа, виси настрани да гледа как кучето ходи до количката, интересно му е много и по някое време започва да мрънка, аз го спускам да легне и след 15 минути е заспал.

Mgpd, за скарлатина мисля, че не се изгражда имунитет, но да не бъркам. А, за варицелата знам, че може да се повтори в по-лек вариант даже мисля, че на някои хора им излизат херпеси, когато се сблъскат с вируса отново.

Четох вчера за донорстовото на яйцеклетки, някой обмислял ли е да стане донор на яйцеклетка? Някой бил ли е? Аз като си направих сметка, ако имаме още едно детенце и няма физически да ми остане време да се впусна в нещо такова тъй като клиниките имат изискване да е до 34г. жената...

# 455
Янна, доста благородно от твоя страна. Не съм мислила за такова нещо.

Надя, много хубава статия. Сигурно всички имаме прегрешения от този сорт.

# 456
Да, думи нямам... намерила съм кога да се сетя.  Sad

Аз от нямане днес на пюренце, забравих снощи да купя зеленчуково и имах само едно пилешко, изнамерих от камерата 2 парчета замразени морков в ледарката и басмати ориз и сега Дамян ще яде пиле с ориз и морков... дано не му стане нещо.  Confused На мама прасенцето.

# 457
  • София
Нищо няма да му стане, Янна Simple Smile Аз като въвеждах пуйката и нали първия ден малко, после повече... и като давах цяло бурканче, вместо пуйка, съм взела пиле. Не, че е за хвалене де, ама го въведох по бързата процедура от недоглеждане. Нищо ѝ нямаше на момата.

# 458
Скарлатината повтаря, няма имунитет срещу нея.
На нас нито Ентерол ни помогна , нито Хидрасек , докато докторите не казаха, че тя така рядко си ака просто,  а пихме тез глупости. И наистина , че е било заради млякото такова по-течно ако, сега като яде малко и зеленчуци е съвсем друга работа, твърдо ако ( не запек де )

# 459
Преди години аз идеалистично исках да стана донор, представях си, че отивам, работа за 10 мин и готово... НО като се позаинтересувах: жената трябва да има поне 1 раждане и да е до 34 години, а и се минава хормонална терапия с пункция. Тогава обаче дори не бях бременна, да не говорим, че минаха 6 години докато успея да родя... И сега вече съм хем дърта, хем не ставам, защото се водя с репродуктивни проблеми. Иначе бих, веднага бих, още повече, че зная много добре какво е на душата да искаш дете, но да не можеш!

# 460
И кръв да искаш да дариш не ей така. Мой съученик упорито ходи и дарява кръв въпреки, че не отговаря по критерий кръвно. Те вече го познават и не го връщат, но в началото са отказвали. За яйцеклетките е далеч по-строго предполагам.

Тези дни се чувствам като в онези филми, в които се повтаря един и същи ден.

# 461
Процедурата по даряване на яйцеклетки не е никак лесна, наскоро бях чела по темата
http://ivf.bg/donori-na-yaicekletki

Иначе наистина е много благородно, но не всеки би се осмелил. Не знам какво е чувството да дариш нещо такова и да знаеш, че си помогнал.. сигурно ще е хубаво. Но пък да знаеш, че някъде има малка частичка от теб, а реално да нямаш нищо общо.. не знам  Confused Спомням си веднъж исках да дарявам кръв, но не ме одобриха, заради килограмите  Confused

# 462
С процедурата за даряване съм запозната, бих го направила ако ми остане време, защото сега съм на 32, а ни се иска още едно детенце и не знам тази хормонална терапия и упойката колко време се чисти организма... За това ми се струва, че съм много закъсняла. Ще видим. Днес тествах Дамян в едно нещо, което се казва moonwalk като бънджи сма ти го носиш. Хареса му, че се движи, ходихме след кучето, той прави крачки, но кръста ме заболя бързо.
Утре ден за размисъл... Не злоупотребявайте с кърменето Grinning

# 463
Аз искам да питам тези, които са раждали секцио как са ви коремите. Мен моя взе да ме притеснява, досега не бях му обръщала внимание, но днес реших малко да го изследвам. Доло, където е рязано корема ми вътре има нещо, усещам го странно, все едно торбичка пълна с нещо и там има някакъв вътре корем, не знам как да го обясня, отгоре плоско и като си глътна корема доло стои това нещо и не се гълта. Отделно като легна по гръб над пъпа имам топче, след това установих , че това топче се движи и други неща , т.е. някакви черва мърдат над пъпа като изскачат навън, а от стомах и помен няма , преди беше подуто стомахче, сега имам чувство, че стомаха ми е доло, а червата горе, но защо се виждад как мърдат. И другото което е нали има преса от мускули, аз имам още оформена, запазила се е от части , но е разтелена на две , по средата няма нищо на корема, кожа някаква и затова се виждат тези черва , меко е точно между плочките ако може да се нарекът в момента така  Grinning  , или още по точно да обясня , където е кафявата линия там е празно , няма нищо , мускул , някаква кожа само, не мога да разбера защо е така. Те ако са скъсани мускулите от операцията не трябва ли хоризонтално някак си , а това е вертикално , дали има в зможност да се възстановят, не искам да си виждам червата как мърдат.
Линуша, аз всеки ден от както съм родила съм в такъв филм, какъвто описваш  Grinning

# 464
Всъщност процедурата е мн сложна и си е направо инвитро със стимулация. Аз преминах такава, има риск от хиперстимулация, както стана и при мен. В следствие загубих единия яйчник. Така че свалям шапка на жените, които въпреки рисковете, дават шанс на други да чуят детски смях/ плач. А често това е и единствен шанс на мн двойки за дете.
Впрочем изследванията доказват, че да, има генетична свързаност, но майката реципиент също влия на развитието на плода. В този смисъл детето става и нейно биологически.
Накои хора казват: "осиновете си", но това също е тежко решение, при все, че всяка жена копнее да почувства как се ражда живот.
Сложна тема, свързана с морала и религията дори.

Общи условия

Активация на акаунт