Астма-34

• 154 017
  • 1 006
  •   2
Отговори
# 825
  • Варна
Здравейте,

Някой чувал ли е или има ли опит с имунотерапия при алергии, било аналог на ваксината при грипа?
Решавало проблема за дълго или за винаги....

# 826
Здравейте,

Някой чувал ли е или има ли опит с имунотерапия при алергии, било аналог на ваксината при грипа?
Има десенсибилизация, разни други подходи. Които решават проблеми, да.

# 827
  • Варна
Здравейте,

Има десенсибилизация, разни други подходи. Които решават проблеми, да.

Извинявам се не съм наясно, това десенсибилизация някакъв друг метод ли е от това за което питах?

# 828
Здравейте и от мен! Нова съм в темата . Ние сме с бронхиолит и един от симптомите е тираж. Интересува ме възможно ли е вентолина да не действа така бързо при тираж?
И за колко време този тираж отминава като симтом ?

# 829
Здравейте и от мен! Нова съм в темата . Ние сме с бронхиолит и един от симптомите е тираж. Интересува ме възможно ли е вентолина да не действа така бързо при тираж?
И за колко време този тираж отминава като симтом ?
Това е показател за тежест на състоянието.
При деца е особено обезпокояващ симптом.
И обикновено, е показател за нужда от адекватно и бързо лечение, от което, "Вентолин" е само малка част.

# 830
  • Варна
Ако някой е наясно може ли да каже, не знам дали е  точно така чета че с имонотерапията трябвало да се приключи до 50 годишна възраст.
Аз съм на 46, дали на тази възраст съм подходяща?
Друго, дори и да има резултат/успех не била вечна 10-20 години. Ако на някой му е приключил резултата/ефекта от имунотерапията да кажем на 55 годишна възраст, и какво от там нататък ще си търпи болестите така ли, не може да повтори заради възрастта.
А има ли вероятност резултата от имунотерапията да е нулев/никакъв?

Ако някой има мнение?

# 831
С моя син опитахме имунотерапия,но вместо да се подобри той драстично се влоши и прекратихме.Тази терапия определено не е за всеки.Който ме може с нея търси друг начин да се лекува или по-скоро да овладява симптомите на алергията си.

# 832
  • София
Здравейте, нова съм и аз. Диагностицираха детето с бронхиална астма на база 3 пристъпа (март, юли и сега август). Няма задух или проблеми докато играе или си живее живота, но разсополиви ли се, стане ли жилав гъст сопол много бързо почва една неспирна кашлица с тиражи и така 3 пъти от март насам и две пулмоложки стигнаха до извода, че е бронхиална астма и сега са изписани някакви хапчета, инхалери, чудесии... Аз все отказвам да приема, че е нещо сериозно, защото при пристъпите с Вентолин на 8ч за 5 дена се оправя, да някакъв сопол остава, но това е друга тема, защото пък УНГ-то твърди, че е с чувствителна трета сливица и е предразположена към секрети... Та сега стоя и си мисля има ли астма, няма ли, като детето си диша нормално, само като се "разболее" почва да кашля с тиражи...

# 833
Здравейте, нова съм и аз. Диагностицираха детето с бронхиална астма на база 3 пристъпа (март, юли и сега август). Няма задух или проблеми докато играе или си живее живота, но разсополиви ли се, стане ли жилав гъст сопол много бързо почва една неспирна кашлица с тиражи и така 3 пъти от март насам и две пулмоложки стигнаха до извода, че е бронхиална астма и сега са изписани някакви хапчета, инхалери, чудесии... Аз все отказвам да приема, че е нещо сериозно, защото при пристъпите с Вентолин на 8ч за 5 дена се оправя, да някакъв сопол остава, но това е друга тема, защото пък УНГ-то твърди, че е с чувствителна трета сливица и е предразположена към секрети... Та сега стоя и си мисля има ли астма, няма ли, като детето си диша нормално, само като се "разболее" почва да кашля с тиражи...
Не се поставя така диагноза.
Цветът на сополите нищо не значи.
Няма такова нещо "чувствителна трета сливица"...  .

Цитат
Нас ни приеха в болницата заради бронхиолита, много бързо се влоши въпреки инхалациите.
Тук ми казаха, че ако прави 4 пъти бронхиолит в годината се води вече астма.
В тази връзка искам да попитам за профилактиката.  За почистване у дома ок ли е да взема парочистачка? Чета, че не е добре да се почиства със силни препарати, а той лази  и пипа и лапа всичко.

Бронхиолити при деца под 3 г възраст са предимно вирусни. И нямат нищо общо с "алергии".
Няма за тях "профилактика". Освен противогрипната ваксина, поставяна през есента.
Няма нужда да "чистите особено" у дома, освен разбира се, нормалните мерки, снижаващи алергичната експозиция при деца- избягване на дебели мокети, завивки в калъфки, избягване на рибки и птички у дома, често влажно почистване с цел да не се събира прах и друго подобно.
Овлажнители за стаи не се препоръчват и често имат обратен ефект.

Бронхиолити (особено средно тежки и тежки) при деца до 3г възраст е невъзможно да се овладеят без даване на орален кортикостероиден препарат (най-често "Дексаметазон", на капки). В този смисъл, "тревогите" в Бг да не се ползват кортикостероиди при деца (и паническият страх от тези препарати) само води до ненужни хоспитализации- тези състояния могат да се овладеят за ден, два в домашни условия.
Хомеопатията е без ефект, и е празно харчене на пари в тези случаи.

Цитат
Тук има следните особености:

* често се касае или за атипични белодробни инфекции, или за такива т резистентни микроби. Нелекуването на тези неща, води до 4-5 рецидива в следващите 6-7 месеца или до хронични кашлици с месеци.
* деца с прекаран бронхиолит се нуждаят от инхалаторно лечение у дома поне още 2 седмици с инхалаторен кортикостероид, даван с бейби-хейлер. Нелекуването на тези неща, води до 4-5 рецидива в следващите 6-7 месеца или до хронични кашлици с месеци. Даването на инхалаторни медикаменти при деца под 3г с бейби-хейлер изисква тренинг и опит- иначе никакъв резултата няма, и това води до 4-5 рецидива в следващите 6-7 месеца или до хронични кашлици с месеци.
Кортикостероидни инхалаторни препарати при деца под 5г се предписват само аерозолни- а не Пулмикорт. Праховите инхейлери изобщо не работят при деца под 3г възраст, защото изискват координация и волево участие на детето. Което е невъзможно във възраст под 4-5 г.

Също така, особено място имат и пролонгираните бронходилататори от групата на LABA, но това е отделна и голяма тема.

Цитат
Няма задух или проблеми докато играе или си живее живота, но разсополиви ли се, стане ли жилав гъст сопол много бързо почва една неспирна кашлица с тиражи и така 3 пъти от март насам и две пулмоложки стигнаха до извода, че е бронхиална астма и сега са изписани някакви хапчета, инхалери, чудесии...
Ами, първото което учим майките е да мият и чистят нослетата на децата. С подходящ уред, а не с прахосмукачки. Ако миете редовно и чистите- няма да става това, което описвате.
Локалното приложение в нослетата на Коларгол, Виброцил, силни антибиотици (Ципроксин, например) е абсолютно недопустимо. По принцип- Коларголът е и забранен за поставяне в нос на деца.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 20:34 от Birdie

# 834
Нас ни приеха в болницата заради бронхиолита, много бързо се влоши въпреки инхалациите.
В тази връзка искам да попитам за профилактиката.  За почистване у дома ок ли е да взема парочистачка? Чета, че не е добре да се почиства със силни препарати, а той лази  и пипа и лапа всичко.

# 835
  • Варна
Знам, че е относително, но все пак ако някой има наблюдение и опит и е от Варна.

Кой лекар е за предпочитане д-р Цветанка Оджакова илу д-р Галена Кисьова?

# 836
г-ца Калина, все едно описваш моята дъщеря. Вече на 7г, а процесът на разболяване е един и същ последните 4г. Започва се с жълто-зелен гъст секрет от носа, който за ден, два слиза надолу и детето прави бронхоспазъм. Нашата пулмоложка каза, че това не е типична астма, а има такива прояви. Ето сега се влачи с кашлица и храчки от три месеца и не могат да я оправят. Пуснахме микробиология, изпи си Аб по антибиограма, направи си редовния спазъм, овладяхме го, но детето продължава да храчи и да кашля. Търсете как да стопирате хремата. Аз за съжаление начин не съм открила все още. Sad Всъщност детето март месец изкара ковид и си мисля и че това допринесе за цялата сага сега.

Danny_J във Варна няма за мен добри алерголози. Покъртителен е фактът, че именно Кисьова искаше мъжът ми да прави имунотерапия заради алергия от пернати. Махнахме папагалите и пухените завивки и той се оправи. Не разбирам защо изписват имунотерапия за алергени, които могат да се ограничават.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 23:28 от pavlina_hrist0va

# 837
  • Варна

Danny_J във Варна няма за мен добри алерголози. Покъртителен е фактът, че именно Кисьова искаше мъжът ми да прави имунотерапия заради алергия от пернати. Махнахме папагалите и пухените завивки и той се оправи. Не разбирам защо изписват имунотерапия за алергени, които могат да се ограничават.
Да, чувала съм го това че няма във Варна добри, но не мога да ходя в София.
Записах си часове и за двете за които питах, като ги посетя ще реша при коя да продължа.

Преди 8-10 години ходих при една, тя категорично не става и като алерголог и чисто човешки - д-р Мариана Бочева ДКЦ4

# 838
  • Най-красивата страна
На дъщеря ми  доктор Галена Кисьова и доктор Диана Неделчева и помогнаха много.
При доктор Кисьова направихме тестовете за алергии.
Веднага,за два часа излизат резултатите.
Алергия към акари-изхвърлихме всички килими и плюшени играчки от вкъщи.Смених спалното бельо с противоалергично.
Полени-следя поленовия календар.
Избягваме определени места за разходка,почивка,
 Доктор Неделчева изписа противоалергичните капки и схема за лечение.
Вече 1 година сме без пристъпи...
Все още се притеснявам,като наближи октомври ...
При нас пристъпите бяха винаги март и октомври..

# 839
...
Смених спалното бельо с противоалергично.

Би ли обяснила повече за това спално бельо моля.

Общи условия

Активация на акаунт