Мартенските дни Oктомврийчето с усмивката си озари! - Тема 9

• 27 243
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
R_N спомена веднъж, цитирам неточно,: Когато не сме съгласни с нечия философия, да не си настояваме за нашата. Инер,ако има нещо, прощавай. Аз имам малко по различен метод Hug

# 466
  • София
Инер,ако има нещо, прощавай. Аз имам малко по различен метод Hug
Е, ти поне имаш някакъв, аз гледам като теле темата със захранването Blush

# 467
Имам аз,трънки. И трите ми деца са различни. Тва малко диване ми разбива представите за нормално хранене. Давам и каквото обича,не я насилвам,щото педито ми примерно иска тя да яде спанак и да яде сливи за закуска  Mr. Green Аз за тва не обичам и макарони на фурна и нишесте. Гадни спомени от детската градина Sick

# 468
  • София
Лид по-горе даде една много хубава идея за сливите - да се смесвало пюрето им с кашата. Като се замисля, има логика... Все пак нали уж кашите запичали, а сливите разхлабват. Аз пиех някакъв сироп от сини сливи срещу запека при бременността Blush А наше бубенце както обича да ми се запича, представям си как ще сме с кашата ooooh!

След оризовата каква каша се въвежда всъщност? Просо, елда, царевица...? Thinking А белия и пълнозърнестия ориз отделно ли се въвеждат? newsm78

# 469
Инер, дано всичко да е наред с бебчето!  Praynig Пращай й позитивна енергия от всички ни!  Hug
Иначе както сме в затишие тези дни, пак пишем доста бързо, няма и седмица и издраскахме 30 страници.  bowuu
То, роля играе и лошото време тези дни, ако беше пак онова хубаво слънце, кой знае каква тишина щеше да настане.
Нори, Пюр, как са малките?
Cristi, стига с тези задачи, отдъхни си малко. Hug
Обърни ни и на нас внимание.  Sunglasses
Поли, така е, всички деца са различни, но поне ти имаш варианти, които да изпробваш и прилагаш.  Laughing

# 470
Innerlane,lid благодаря ви научих ценни неща за захранването от вас сега..За  плодовите пюрета,кашите по ясни ми стават нещата...Малката заспа ,баща е ноща ,бабите си говорят .Аз ще гледам филм ,че утре ме чакат нова порция пазар и гости. И в супер маркет да живея пак нещо няма да ми стига вкъщи.Днес напазарувах за 150 лв храна и пак имам липсващи продукти може ли и друг така Joy . И Ко оказва се,че освен за косата трябва и витамин С да пия !?  #2gunfireСладки сънища момичета   Hug

# 471
Аз направих безуспешен опит да дам тиквички с ориз,като отделно варих ориза. Към оризовите каши, можеш и зеленчукови и плодови пюрета да даваш. Аз давам банан с ябълки на Слънчо. На Хип има плодови с пробиотик Peace
А за сините сливи имах друго в предвид Mr. Green За разхлабване аз давам круша Grinning Елдата със комбинация с пюре също разхлабва.

# 472
Инер, аз съм си изтеглила това:
Каша

Въвежда се не по-рано от 3 седмици след започването на зеленчуковото пюре.

Ред на въвеждане:

1. Без глутен: оризова (ако детето не е склонно към запичане), елда, царевична (6-7 месец)

2. С глутен: пшеничена, овесена и др. (7-8 месец)

3. Грис (над 1 годинка).

Кашата се прави с кърма/ АМ или вода. Над 1 година – с краве мляко (ако детето не е алергично към него) или вода. Преди хранене или два пъти на ден се дава на болно дете или в случай на загуба на тегло.

Начин на въвеждане:

Първа седмица: 5% каша (5 гр каша на 100 мл вода) – 1 ч.л. на ден. До 7 дни количеството се увеличава до 150 гр. Втора седмица: 10% каша (10 гр каша на 100 мл вода) – 20-30 гр на ден (1 седмица). Трета седмица: 10% каша в количество 150 гр на ден. Четвърта седмица: следващ вид каша (10%) или нова храна.

Кашата се дава с лъжичка сутрин преди кърмене/ АМ. Дози (условни): 7-8 месеца – 160-170 мл, 8-9 месеца – 170-180 мл, над 9 месеца – до 200 мл и замяна на едно хранене изцяло с каша.

Първо захранване с каша:

1-ви ден — 1 чаена лъжичка (5 гр);
2-ри ден — 2 чаени лъжички (10 гр);
3-ти ден — 3 чаени лъжички (15 гр);
4-ти ден — 4 чаени лъжички (20 гр);
5-ти ден — 50 мл (50 гр);
6-ти ден — 100 мл (100 гр);
7-ми ден — 150 мл (150 гр).

Като аз мисля да я предлагам не сутрин, а следобед. Няма да я въвеждам по седем дни, особено оризовата, защото тя е най-хипоалергенната.
Особено внимание ще отделя само при въвеждането на глутена.
Относно запека и при нас е много тегаво положението. Дори и когато няма запек изхождането е съпроводено с кански мъки и напъване като за световно. Наложи ми се веднъж да дам и сироп Фрутилакс, той е на основата на сини сливи и смокини, затова го предпочетох пред различните видове бебешки клизми.
А за пюретата исках да ти кажа още да бъдеш по-смела в комбинациите, разбира се когато вече си въвела повече неща. Дори можеш да смесваш плодово със зеленчуково пюре - бебетата имат различен вкус от нас, понякога доста странен, как ти звучи пюре от круша и броколи, например.  Laughing
А и още нещо добавяй в плодовите пюренца кокосово масло, хем е полезно, хем е супер вкусно.  Hug

# 473
  • Варна
Лид, Гоги е прегракнал макар че не е ревал или да  е викал... Само Мрънка не мога да се изпикая от него с мен идва... Изляза от стаята започва ъъъъъх
Вляза в стаята усмивка... Изляза и пак се започва.... Полудях вече 😤😵
Ох искам и аз др. Седмица да го мятам да го захранвам че ми изглежда гладен нещо.. Все ме зяпа като се отитвам да ям че и той примлясква... Диванетата Заспаха,  превъртях си филма че от 3дни не съм Го гледала изядох един шоколад 🍫 и си лягам... 😴😴😴😘😘😘

# 474
Цунай Гого по гушката Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 475
  • Варна
Цункам го от мама Поли 😘 😘 😘 😘
И на Гери много цунки 😜😘😍

# 476
  • София
Лид, и на мен ми се иска да въведа глутена не по-рано от 8ми месец. Даже и повече време бих чакала.

Ако искам да комбинирам оризова каша със сини сливи, трябва да въведа първо сините сливи, предполагам. Тъкмо ще видя дали не са пък твърде разхлабващи. А то разстройството за бебе е много по-страшно нещо от запека, уверих се вече като бяхме с ротавируса ooooh!

Като пишеш, че се стартира с 1ч.л. каша на ден, имаш предвид това количество суха инстантна каша от кутията, а не вече готов продукт, нали? newsm78 То аз самата не мога да ям чист ориз без подправки, съмнявам се някак бебето да го харесва, като няма вкус на нищо. С плод някак по-добре ми звучи. Макар че някои май смесват и със зеленчуци, т.е. в много от зеленчукови пюрета на пазара има ориз, така че явно и така си вървят.

Иначе именно Фрутилакс пих аз през бременността, дузина сиропа поне Mr. Green

За кокосовото масло и кокосовата вода страшно хубави работи четох. Като стане бубенцето на 1 година поне, ще почна да ѝ приготвям домашни пюрета и мисля да слагам кокосово масло в тях, за здраве и вкус Mr. Green Четох, че в някои от екзотичните страни майките, които нямат кърма, си гледали бебенцата с кокосово мляко. Имам една био кокосова вода в хладилника и чакам да мине време да се пробвам и аз да я пробутам Laughing И без това не пием обикновена вода, а тази е богата на електролити и приятна на вкус. Но за нашите географски ширини не съм чела от кога е хубаво да почне да се дава.

# 477
Да, една супена лъжица е кашата, а не готовата смес. Предполагам, че на инстантните каши ще има упътване, което може да се различава от това указание, то може да важи за домашно приготвени каши.
Иначе при тези готовите ми казаха да се слага в купичка първо водата, която да не е гореща, а хладка и малко по малко да се добавя кашата, защото иначе ставало на бучки. (това ако се прави с вода, с АМ не знам как се приготвя  Laughing )
За кокосовата вода нямам представа, но след като кокосово масло може от сега, предполагам и за водата ще е нещо такова. Но пак провери, че не съм много сигурна.

# 478
С АМ пак така,да е хлдичко Simple Smile Малиии ,четох в една група за захранване,нова схема....Плодовете към 8 месец,че дразнели стомаха. Аз днес авокадо се запътих да купувам Laughing

# 479
Пффф, лично аз не бих чакала до осми месец, за да въведа плодове.
Поли, авокадото е чудесно! Само полезни работи в него се гъчкат.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт