Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 294
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • The point of no return
Roya, от къде я взимаш тази къна?
От iHerb.

# 31
 #Cussing outЗа първи и последен път правя глос...Е, няма такава гадория!!! Смесих 2 лъж. оксидирана къна, толкова индиго и 3-4 лъжици маска " Orofluido". Намазах и седях час и половина. Измих два или три пъти с шампоан, ами ужасно е, явно от маската, но това нещо няма измиване. Отделно, цвета е без промяна, белите коси така седят, косата мазна и на клечки! Сигурно един месец няма да сложа маска, докато това чудо се отмие!!! Къде греша???

# 32
Къната се казва Хербул, на опаковките, които има фризьорката няма състав, и в сайта им също не мога да намеря... малко ми намирисва това... Ето това е сайта: http://www.hennaherbul.com/products.html

Това съдържа тази къна: Natural Henna, Citric Acid, Sodium Perborate, ParaPenylene, но
не съм сигурна, че са посочени всички съставки.

# 33
  • The point of no return
Ani888, проблемът най-вероятно е в маската, която си добавила. Пробвай с чиста къна и индиго само. За най-добро покритие на бели коси, ако не искаш да си червена, знам че се препоръчва къна и индиго в 2 стъпки. Само за глос става доста пипкаво, но ти ще си прецениш.

# 34
 Peace Благодаря, Roya, при следващ глос ще прибавя най-обикновен балсам. Чудя се, ако днес съм направила глас, в средата на април, дали ще е добре да направя цялостна апликация? На цяла коса...Опасенията ми са, да не пресуша косата.

# 35
  • София
Ей, чак ме шашнахте с тези последни отзиви за хена фокс. Аз  есентта се бях заредила с няколко пакета и сега ми свърши и трябва да купувам... и... ами малрко ме шашнахте Simple Smile
Тричуп, обаче със сигурност няма да взема повече, въобще не ми харесва.

А нещо за тази къна?
http://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0 … _8A_D0_BD_D0_B0-s

# 36
Какво те отблъсна в Тричуп,би ли споделила ( да се оглеждам и аз)

На мен ми харесва-консистенция,покривност и не ми дразни кожата-с Хенафокс се чеша като шугава няколко дни поне.И не ми изсушава косата.

# 37
  • София
Не ми харесва като цвят, пада ми по-бързо от хена фокс. Иначе вярно, хена фокс ми дразни скалпа една идея повече и по-дълго пуска цвят като я къпя. За изсушаването нямам проблем с нито една от двете, но моята коса по принцип е по-мазна от необходимото.

# 38
при мен Тричуп почти не пуска следващи измивания,но обливам с оцет накрая.

# 39
  • София
На мен ми пуска поне 3-4 миения...но не заливам с оцет. Харесвам миризмата на къна, обаче на оцет - нъц.

# 40
Здравейте момичета, за първи път се боядисах с къна вчера, на Herbal Time с цвят "шоколад". Реших да пробвам с къна, защото имам проблем с побеляваща коса и ми омръзна да я горя с бой.  Косата ми беше тъмно кестенява и ме се видя, че цвят "шоколад" приблизително прилича на моята. Обаче като се направих и изненада... косата ми е черна в момента. Много ме е яд, от години избягвам черния цвят на косата, защото ме застарява и бързо си проличават белите коси. Кажете ми, моля, бързо ли се отмива къната, има ли обезцветител някакъв, как да го махна този цвят? Знам, че е бял кахър, но не мога да се гледам така...
Благодаря предварително  Hug

# 41
  • В полите на Пирин планина
Хербал тайм не е истинска къна, а по-скоро оцветител. Мисля, че за жалост се сваля трудно. Пробвай с маска с Вит. С или масла. Може да свали от черното.

# 42
  • Бургас/Пз
Според вас има ли шанс къна да се свали с маска с витамин С  Thinking newsm78

# 43
  • ❌❌❌
Момичета, без да съм разбирач на тема къна, да кажа: последния път като се къносах, се получи просто някакъв ужас, както и споделих по-напред в темата (махнах си главата, че съм ужасна Mr. Green), таааааааааа вчера се изкъпах, като преди това правих маска, и ето го резултатът. Маската беше с жълтъци, оцет и бадемово масло (не много, но знам, че маха боя/къна). Къната, с която бях, е на ХенаФокс. Не че се оплаквам - точно обратното, но наистина падна бързо (за мое най-най-голямо щастие Praynig Laughing).
Сега искам да ви попитам: снощи като се мазотих с маската, установих, че много ще се харесам с по-тъмна коса с някакъв червеникав/риж оттенък... Mr. Green Ще ми препоръчате ли някаква такава къна и според вас добре ли ще ми стои - това е естествената ми коса. За протокола: преди години съм била с точно такава къна, която описвам, и не се харесах кой знае колко, но мисля, че този път ще е различно... Crazy

# 44
  • София
Здравейте момичета, за първи път се боядисах с къна вчера, на Herbal Time с цвят "шоколад". Реших да пробвам с къна, защото имам проблем с побеляваща коса и ми омръзна да я горя с бой.  Косата ми беше тъмно кестенява и ме се видя, че цвят "шоколад" приблизително прилича на моята. Обаче като се направих и изненада... косата ми е черна в момента. Много ме е яд, от години избягвам черния цвят на косата, защото ме застарява и бързо си проличават белите коси. Кажете ми, моля, бързо ли се отмива къната, има ли обезцветител някакъв, как да го махна този цвят? Знам, че е бял кахър, но не мога да се гледам така...
Благодаря предварително  Hug
За първи път като реших да се къносвам, се излъгах с една такава, някоя от червените, още след първото миене почти замина, а след още 2-3 нямаше и помен от тази "къна", та вероятно скоро ще се отървеш от черното Wink

Общи условия

Активация на акаунт