Дневникът тема 77 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 145
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте здравейте
Много зор тия дни,един инфаркт и едно погребение, едно ПМС и два дни без вц кантара удари невижданите от 3 години числа. +3 кг съм от както дойдох в темата.
Какво ли не ми мина през акъла и за глад и за моно и ... Амур пак ми наля здрав разум с постовете си.
Нещо се бях вманиачила и психясала. Мисля че напипвам пътя пък да видим. Утре отивам на една конференция в чужбина, да видим какво ще ме хранят там.
Прочетох ви Wink

# 556
Аз съм заковала кантара на 67 и се чудя да започвам ли да се притеснявам?  Confused Най-ниското тегло, което съм достигала беше 64 кг. и то след като свалих с 90 ДД почти 40 кг. Обаче имайки предвид и че наближавам устремено 40-те години  Rolling Eyes, мисля че стремежите ми към 60 до 65 кг. не са много реалистични. Честно казано в огледалото се харесвам, така че няма много да се вманиачавам на показанията на кантара  Peace

Храната ми е основно месо, мляко, млечни, зеленчуци и плодове. Миналата седмица една вечер само съм яла картофи с грах, през останалото време е това, което написах + много движение  Hug

# 557
NoMe, след като си свалила толкова много килограми, моят съвет е да се опиташ да задържиш колкото се може по-дълго време, сегашното си състояние.
Не се подлагай на драстични диети, само за да свалиш още 2-4кг, защото това може да се обърне срещу теб и в последствие да качиш доста повече.
Храни се умерено както досега, движи се...със сигурност и тези няколко килограма, които искаш да свалиш ще се махнат след време.

# 558
Sesylle аз вече пета година ги задържам. Движението е задължителна част от ежедневието ми. Експериментирам само с режимите на хранене  Wink Най-вече се въртя около 90 ДД, но реших да наблягам на протеинови дни повече. Много рядко си позволявам тестени неща, най-вече на празници. Например сега на Великден с най-чиста съвест ще си хапна козунак, но това ще бъде веднъж годишно. За рождени дни в семейството по същия начин, позволявам си парче торта, но това е инцидентно и по повод.  Peace

# 559
  • някъде
Под "много движение" какво имате предвид- колко километра, колко минути/часове ходене?

# 560
Много е относително, Диди. По принцип се казва, че 10 000 крачки на ден са идеални за поддържане на форма, но всяка отгоре се счита за плюс.
В зависимост от здравословното и физическото състояние, както и от активността на човек, "много движение" може да е час бавно ходене или пробягани 20+ км.

# 561
  • Пловдив
Аз имам лек напредък за двата дни без млечни. Ще се опитам да издържа възможно най-дълго, но ми е трудно - обичам много сирене и кисело мляко.  Sad Не знам с какво мога да ги заменя... newsm78
Но може би е и защото не обичам месо, ама се тъпча с него, все пак тряя да ям нещо..хи хи

Скрит текст:
Физическата активност при мен е: всеки ден с колело около 5км. два- три дни седмично -каране около 15км., веднъж на две седмици /когато не съм на планина/ функционална тренировка от 1ч, около два-три турист. прехода месечно /повечето двудневни/, поне веднъж месечно плуване,..и леки упражнения вкъщи почти всекидневно..
Уау..сега като го написах ми изглежда много, а всъщност хич не е...Simple Smile))

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 11:05 от *Бенджи*

# 562
  • Велико Търново
Под "много движение" какво имате предвид- колко километра, колко минути/часове ходене?

Ще ти напиша моето ежедневие-не съм броила крачки, но това е ми е ежедневно в 95% от дните ми на тази земя.
Ставам в 05.00
15-20 обиколки на игрище на училище или тренировка с тежести пак на същото място.
Прибирам се:
от там готвене, чистене не се спирам до 11.30
Тръгвам към залата около километър и малко, за 10 минути съм там, тренирам и отивам на работа.На работа си намирам нещо за правене/чистя всеки ден по една голяма витрина с дадена марка/клякам, ставам, обслужвам клиенти и въвеждам стоки.
Прибирам се от работа около километър.
Всичко това е пеш.
Като съм първа смяна е същото, но вечер ходя два пъти до училището, коеото е също на километър, защото двете момичета свършват по различно време.
Всеки ден имам някакви ангажименти като ходене тук и там, и винаги се случват пешПазарувам само аз и мъкна тежките торби-пеш, с мисълта как стойката ми се подобрява, стомаха ми е стегнат и имам хубави ръце
Simple Smile)

# 563
При мен движението е - сутрин поне едночасова дълга разходка с кучетата, като тук се включва и тичане около 2 км. Вечерно време - същото. В някои дни след разходка скачам на въже, правя клекове, напади. През деня винаги имам излизания от работа (пак по работа), пеша. В месеца поне веднъж правя планински преходи.
Домакинската работа, работата в градината, ежедневната работа по двора не я включвам в тази бройка  Wink

# 564
  • Козлодуй

Иначе аз все още отслабвам...с ядене.   Laughing
Писала съм, че ако трябва да меря храна, да следя калории, да гладувам, да намалям/увеличавам порции, хич няма да се занимавам, ще си ходя дебела.    Mr. Green   Може би точно така щеше да стане, ако ВМ хранене не бе подействало.

И меню:
з-кокосов омлет с бекон и котидж
11ч-1 банан
о-пуешко бутче, зеленчукова мусака, домати, 1 бонбон, 2-3 ягоди
сз-ягоди с кисело мляко
в-гнезда от кайма, пълнени тиквички с яйца и сирене, салата

Поздравления, че си се балансирала така добре Simple Smile
Моята слабост е винаги била това, че не мога да съставям менюта.
Днес започнах много рано деня с една пълнозърнеста препечена филия с сусамов тахан примесен с акациев мед и чай и кафе с мляко.
2-ра закуска чай и кафе с нискомаслено мляко
обяд ако имам време
вечеря: пилешко със зелена салата, семки за дояждане.
Задържам за сега дано да успея защото разчитат на мен.
Сега се връщам да изчета всички Simple Smile

# 565
Отчитам два успешни дни  без шоколад и със следене на калории и макронутриенти. Не съм гладна, не съм отпаднала, ще махна мазните възглавнички, образувани тук-таме. Казах Simple Smile

# 566
На мен ми беше трудно да си правя менюта преди и това беше основният ми проблем. Следвайки чужди менюта няколко месеца, свикнах да планирам всички хранения и да си организирам приготвянето им.
Обаче, ако ям това, което Амур е дала като меню, за 5 дни ще кача 5 килограма Simple Smile Но все пак моето тяло има различна нужда от калории, мерките ни са различни, така че аз съм намерила моите дози, които, признавам си, меря стриктно.

# 567
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте, на мен днес ми е почивен ден от тренировка. Теглото не е мръднало, нямам мускулна треска от спининг. Закуската за днес е две палачинки с овесени ядки(25гр.),а за обяд и вечеря ще видим.

# 568
  • София
Здравейте момичета  Hug

Духче - не съм те забравила миличка. Днес ще отида до Панчарево и ще я взема да я снимам, че я бях дала на сестра ми  Hug

Здравейте, на мен днес ми е почивен ден от тренировка. Теглото не е мръднало, нямам мускулна треска от спининг. Закуската за днес е две палачинки с овесени ядки(25гр.),а за обяд и вечеря ще видим.

Как е спининга - харесва ли ти? Аз в началото пиех магнезий с цинк и не съм имала мускулна треска - само малко на дупето, но ми минаваше за 1 ден

За въглехидратите
- според мен с тях се отслабва, но до определена възраст. Едно време карах на мляко с нес, фрешове по 1 л. и салати и си бях с перфектните килограми. Сега, ако ударя 1 л. фреш на другия ден съм надут балон и до там. Но разбира се не при всеки е така  Peace

За храненията - и според мен 6 бр. хранения са много, освен, ако 3 от тях не са по 1 морков примерно. 4 до 5 хранения са си ОК  Peace

За ВМ НВХ - след сериозен опит от моя страна установих, че и това не е за мен. ВМ не ми помага изобщо в отслабването - единствено задържам с него, така че ще го пробвам, когато достигна желаните килограми.

Относно гладуването - не съм много съгласна, че с глад не се отслабва. Аз винаги съм отслабвала с глад /1 - 2 нискокалорични хранения дневно/ и така съм поддържала 47 - 49 кг. години наред. Имам няколко познати - едната е бивша гимнастичка, а другата балерина. И двете са все още със страхотни тела, но си признават - и докато са тренирали, и сега си се хранят малко. Иначе не се получават нещата.

За ръстта - при 1,67 см, според мен 55 - 58 кг. са перфектни  Peace Но всичко зависи от години и от структура, защото има много хора, които са тежки, а всъщност са слаби, защото имат по-плътни кости

И така - аз си продължавам с Моното, като всеки ден се меря, за да видя кой вид храна как ми действа и при повторението да я махна. До тук установих, че св. пържоли не са за мен - ябълките също. Днес съм на яйца и ще ги видя и тях. Те обикновено ми действат добре. Спининга си го направих сутринта - страхотно се чувствам, както винаги след тренировка

Успешен ден на всички  bouquet

# 569
Вяра, разбира се, че с глад се отслабва. Simple Smile Но...за да се поддържа теглото, човек трябва да е постоянно в такъв режим. А малко хора издържат на подобно нещо цял живот.
В момента, в който се върнат към по-нормално и разумно хранене, килограмите тръгват нагоре.
Това отново от опит го казвам.
Аз също дълги години поддържах 58-62кг, с крайно ограничено хранене, с по 7-10дни само на плодове и това по 4-5пъти годишно.
В момент, в който по една или друга причина започнах да се храня като нормален човек, кантарът се изстреля с 10кг буквално за 3месеца.

Общи условия

Активация на акаунт