ВИЕНА Тема 9

• 91 314
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Благодаря Герка.Сега прочетох ,че деца до 15-годишна възраст пътуват безплатно в седмицата преди Великден,в която смятаме и ние да ходим.Някой бил ли по Великден,и дали са безплатни билетите за деца?

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 18:23 от rosiel

# 31
И аз имам въпроси. Laughing

1. Time Travel

- Пътуване във времето- Дете на 9 години, почти нищо няма да разбере от английския, дали ще му бъде интересно въпреки това?
-Има ли доста ходене? Видях, че продължителността на тура е 50 мин , но питам заради майка ми. Преди това ще сме ходили доста. Мога ли да използвам мястото за отмора един вид или и вътре се обикаля и стои доста прав?

2. Hofburg. Тук си мисля да видим освен двореца/ Сиси, колекция и апратаменти/, също и библиотека и кончета.
-От картите не мога да се ориентирам за входовете. Ще дойдем от посока Албертина. Като се влезе в двореца едно след друго ли следват Сиси, колекция и апратаменти? В една сграда ли са? Ако се сещате за лесно упътване за намиране на входовете ще съм щастлива да го споделите.
-Има ли вариант да видим нещо от тях и да починем при кончетата ?

Ако Не, тогава ще направим така:  първо библиотеката, почивка на кончетата и накрая двореца. Каква е продължителността /ориентировъчно/ на обиколката на изброените 3 неща в двореца, при положение, че не се ползва аудиогид и няма да се спираме за дълго пред отделните експонати?

3. Детски музей в Шьонбрун
- отново заради езика: дали би било  интересно на 9 годишно момче?

4. Лабиринт в Шьонбрун
- ако някой не влиза има ли къде да седне отвън? Нямам предвид на тревичка, а пейки?

5. Hundertwasser

- Hundertwasser Village всъщност шопинг центъра срещу къщата ли е?

# 32
  • Варна
Искам да попитам в музея на восъчните фигури може ли да се правят снимки безплатно или има някаква отделна такса от входа?

# 33
  • София, България
Ние снимахме доста, не си спомням да сме плащали допълнително.

Герка, какво е това Time travel? Относно кончетата - представление ли искате да гледате, ако да - трябва да видите в какви часове какви варианти има. По другите въпроси не мога да помогна.

# 34
  • София
Искам да попитам в музея на восъчните фигури може ли да се правят снимки безплатно или има някаква отделна такса от входа?

Ние си се снимахме на воля. Моят мъж колко се снима с Анджелина Джоли, че от ляво, от дясно  Joy

# 35
  • Варна

А колко фигури ама общо в музея,дали си заслужава входа?Тук във Варна също имаме изложба и входа е 10лв,с 36 фигури.

Колко време да си отделим за музея?

# 36

А колко фигури ама общо в музея,дали си заслужава входа?Тук във Варна също имаме изложба и входа е 10лв,с 36 фигури.

Колко време да си отделим за музея?

Препоръчвано време е 1-2 часа. Ние го слагаме в програмата, защото ни е безплатен заради Виена пас. Иначе е скъпичко и трябва да прецените. Съмнявам се варненския да има нещо общо с Мадам Тюсо.
https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g190454-d2153182-R … ienna-Vienna.html

https://www.madametussauds.com/vienna/en/

Ние снимахме доста, не си спомням да сме плащали допълнително.

Герка, какво е това Time travel? Относно кончетата - представление ли искате да гледате, ако да - трябва да видите в какви часове какви варианти има. По другите въпроси не мога да помогна.

Time travel- Пътуване във времето, води се историческо шоу. 50 минутен тур, състоящ се от няколко части.  Не е писано много в темите ни за него, но го намирам за разнообразие между музеи и дворци. По- различно е. Още го разучавам.

https://www.timetravel-vienna.at/en/Highlights

https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g190454-d3316866-R … l/BackUrl#REVIEWS

За кончетата : Имам предвид morning exercises , а не представление.

# 37
  • Варна
Нещо не можах да открия,дали има комбиниран билет на природонаучният музей и къщата на морето или евентуално и с този на восъчните фигури?Няма ли такава опция сами да си избираме музеите и сайт да ни дава оферта от цени?Някой може ли да ми помогне?

# 38
  • София, България
Мисля, че не можеш сам да си избираш комбинациите. Като отидеш на първото място, можеш да избереш дали да посетиш само него, или да видиш дали предлага някакви комбинации ...

За Мадам Тюсо и според мен 2 часа са ОК  Peace

# 39
  • Варна
Свети Стефан има ли някаква такса за влизане,ако не се изкачваш по кулите и стъпалата нагоре?

# 40
  • София
Здравейте момичета,
Спонтанно решихме да направим европейско пътешествие през пролетната ваканция, защото снега за ски се стопи  Laughing и променихме плановете си. Крайна спирка е 4 дни във Виена. Юрнах се да чета старите теми, но съм до под под кривата круша (стр.25 тема 1). Ще си позволя да ви питам няколко неща, и се извинявам, ако са коментирани преди това.
Ще бъдем с 3 деца две на по 11г и едно на 8.
1.    Подходящо ли е да вземем разни помощни неща за разходка - ролери, уеивборди, тротинетка, колела? Чувала съм, че Виена има прекрасни вело алеи. Колелета ще ни е най-трудно да мъкнем.
2.    Представлението при конете заслужава ли си?
3.    Иска ми се да се докоснат до Виенската опера. На сайта има някакви представления за по 1час  от18 до 19, билетите са по 10 евро, но не мога да се ориентирам за какво става въпрос.
http://www.wiener-staatsoper.at/en/season-tickets/events/refDate/2017-04-01/
4.    Иска ми се разходка с туристически автобус или корабче, за първия ден, за да се ориентираме къде сме попаднали. Кое от двете е по-добро според вас и трябва ли предварително да купя билети?

Предварително благодаря!

# 41
  • София, България
В Свети Стефан може да надникнеш през входа, но вътре вече има заграждения и за да минеш зад тях ти е необходим билет.

Нещата за разходка - мисля, че е подходящо да си вземете. И велоалеите и обикновените тротоари са гладки и подходящи. Само помислете кой ще носи возилата, като им омръзнат на децата. Удобно е, ако имат колани за носене например тротинетките. С колелета е добре, защото може да се обиколи много - но не пускат в парковете с тях. Ако си вземете колелета под наем ще разцъкате доста добре, отделно може да отидете да покарате на Донау инзел - страхотно място за колоездене.

По другите въпроси не мога да помогна  Peace

# 42
И аз имам въпроси. Laughing

1. Time Travel

- Пътуване във времето- Дете на 9 години, почти нищо няма да разбере от английския, дали ще му бъде интересно въпреки това?
-Има ли доста ходене? Видях, че продължителността на тура е 50 мин , но питам заради майка ми. Преди това ще сме ходили доста. Мога ли да използвам мястото за отмора един вид или и вътре се обикаля и стои доста прав?

2. Hofburg. Тук си мисля да видим освен двореца/ Сиси, колекция и апратаменти/, също и библиотека и кончета.
-От картите не мога да се ориентирам за входовете. Ще дойдем от посока Албертина. Като се влезе в двореца едно след друго ли следват Сиси, колекция и апратаменти? В една сграда ли са? Ако се сещате за лесно упътване за намиране на входовете ще съм щастлива да го споделите.
-Има ли вариант да видим нещо от тях и да починем при кончетата ?

Ако Не, тогава ще направим така:  първо библиотеката, почивка на кончетата и накрая двореца. Каква е продължителността /ориентировъчно/ на обиколката на изброените 3 неща в двореца, при положение, че не се ползва аудиогид и няма да се спираме за дълго пред отделните експонати?

3. Детски музей в Шьонбрун
- отново заради езика: дали би било  интересно на 9 годишно момче?

4. Лабиринт в Шьонбрун
- ако някой не влиза има ли къде да седне отвън? Нямам предвид на тревичка, а пейки?

5. Hundertwasser

- Hundertwasser Village всъщност шопинг центъра срещу къщата ли е?
3-Не препоръчвам, по-скоро е подходящо за по-малко деца и то немскоговорящи
4-Препоръчвам горещо. Да има къде да се седне-на пейките в Шонбрун, ама ако е топло, може да няма места и да е неприятно. Входът е сравнително евтин и ви препоръчвам да не чакате отвън, вътре е мнго приятно, а лабиринтите отнемат доста време.

# 43
Благодаря. Hug

3. Детския музей в Шьонбрун в такъв случай отпада.

4. Питам за сядане за майка ми, ако е уморена и не иска да влезе с нас в лабиринта.

Дано се включат и други относно останалите ми питания.

# 44
  • Варна
Някой може ли да ме упъти,как от Природонаучният музей да се придвижим до Къщата на морето.От кой цвят линия и спирка да хванем и на коя да слезем?Гледам на картата метрото,но не разбирам спирка Vollks-theater жълта или лилава е,или се припокриват.

И още един въпрос.Обиколката на ринга колко км.е ,т.е цял ден ли да си придвидим?

Общи условия

Активация на акаунт