ВИЕНА Тема 9

• 91 468
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Виена е красива по всяко време ... но и аз много обичам коледните базари

# 406
  • Sofia
След като обходих половината туристически теми във форума, чудейки се къде да отпразнуваме един детски рожден ден, купих билети за Виена (31.12 - 6.1).
Не съм ходила от доста години, може би 5-6-7 и тепърва ще започвам да си припомням кое как беше.
Имам обаче няколко питания:
1. Има ли нещо от т.нар. топ забележителности, което да не си заслужава по това време на годината - Шьонбрун, Пратера ... (ходила съм само, когато е топло и не мога да преценя)?
2. Впечатления от Therme Wien да имате?
3. Мога ли да отида на опера по дънки Flushed ?
4. От Коледните базари (които стават Новогодишни) кой бихте ми препоръчали - този в Шьонбрун ок ли е , или на Riesenradplatz / K.u.K. Christmas Market  или друг, който да съм пропуснала и да го има след 31.12.?
5. Къде навън да посрещнем Новата година (ще резервирам ресторант за вечеря, но никога не сме били навън по площадите)?

Предварително благодаря Flowers Bouquet

# 407
  • СОФИЯ
Ще бъда във Виена по същото време, за НГ базарите си извадих това, на руски е, но на сайта го има и на други езици
https://www.wien.info/ru/shopping-wining-dining/markets/christmas-markets 

Предновогодняя деревня с 27 по 31 декабря 2017 года
С 11:00 до 19:30; 31 декабря с 11:00 до 18:00
Maria Theresien-Platz, 1010 Вена

Новогодний базар с 27 декабря 2017 года по 1 января 2018 года
Ежедневно с 10:00 до 18:00
Дворец Шёнбрунн, 1130 Вена www.weihnachtsmarkt.co.at
Зимний базар на площади Ризенрадплац
С 18 ноября 2017 года по 7 января 2018 года
Пн.–пт. с 12:00 до 22:00
Сб., вс. и праздничные дни: с 11:00 до 22:00
24 декабря с 10:00 до 17:00; 31 декабря с 11:00 до 2:00
Riesenradplatz, 1020 Вена
www.wintermarkt.at/wintermarkt
Императорский и королевский Рождественский базар
17.11.2017–1.1.2018
Ежедневно с 10 до 20 часов
Michaelerplatz, 1010 Вена
www.kuk-weihnachtsmarkt.at пред Хофбург

Пред кметството ледената пързалка няма да работи на 31.12

# 408
  • София
Здравейте, за един ден какво ще препоръчате да се види. Другата събота ще бъдем във Виена, без да нощуване в града. С кола ще пристигнем и не мога да се ориентирам къде да я оставим и какво е най-добре да посетим.

# 409
За един ден ви препоръчвам централната част около катедралата Св. Стефан коледния базар пред Ратхаус и до Фрайунг- така ще минете около 3-4ри базара. Накрая ако ви остане време Белведере-пазарът там също е хубав.

# 410
  • Deutschland/HE
Може след обиколката по центъра и малка разходка по Мария Хилферщрасе да се разходят. Да си харесат някоя сладкарница и да хапнат виенски щрудел (на мен Сахер не ми харесва).

# 411
Да за един ден ако им е стегната програмата. Най-вкусният щрудел съм яла в сладкарницата на Гринцинг.

# 412
  • Deutschland/HE
За един ден, ние бихме се разхождали и попивали атмосфера и не бих влизала по музеи.

# 413
  • София
Мерси за отговорите. И аз смятам да пропуснем музеите 😁
А къде може да се паркира? В събота зелената зона важи ли?

# 414
  • на правилното място, в точното време
Има паркинги покрай спирките на метрото. Ние поне там спираме.
На Щефансдом има спирка на метрото. От там като тръгнете  по Грабен, първата пресечка вляво има Френска сладкарница Оберлаа, там щрудела е разкошен. Пред сладкарницата има една огромна чаша. В сладкарницата, която е в двора на Шьонбрун също е великолепен щрудела. Там има и други разкошотии.
За един ден бих избрала само базарите и из улиците, за да се усети атмосферата.  Хубаво да си изкарате!

Последна редакция: пн, 20 ное 2017, 11:37 от ФЕЙщица

# 415
Аз съм още в търсене на апартамент .Не мога да отворя линковете на първа страница .Някой с пресни предложения за места за настаняване ,по възможност и с паркинг .Ще пътуваме с кола .

# 416
  • Русе
И аз не мога да отворя линковете към апартаментите на първа страница, само третият се отваря.

# 417
  • Deutschland/HE
Ние сме спали в този хотел https://www.meininger-hotels.com/de/hotels/routenplaner/?house=4 … da81b59617211b7b5 и сме доволни. Имат стаи с 4легла (двойно легло+двуетажно), имат и паркинг, наблизо има спирка на метрото, но до Щефансдом може и пеш, ние бяхмя лятно време.

При последните ни две пътувания сме отсядали в АиО хотел и хостелс и сме много доволни, удобни са за семейства с две деца.
[А и О

# 418
  • София
Довече ще пиша на администратор, да оправим линковете за апартаментите и ще добавя нови, ако някой има линкове, може да ми изпрати, ако искате, разбира се.
P.S. Оправени са вече.

Последна редакция: вт, 21 ное 2017, 10:04 от Аглея

# 419
  • Русе
Гледам картата на транспорта във Виена. Какво значи S-bahn, трамваи или автобуси?

Общи условия

Активация на акаунт