С какво ви дразнят свекървите- 78

• 62 125
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
Документите на децата ми са си тук  у нас ,по квартири са още и  предпочитат да ги държат на сигурно място. Когато имат собствен дом е друго.

# 91
Документите на децата ми са си тук  у нас ,по квартири са още и  предпочитат да ги държат на сигурно място. Когато имат собствен дом е друго.
Абсолютно. Аз при предното пренасяне си загубих трудовата книжка.  Rolling Eyes

# 92
  • при късмета
Може Peace Затова и казах, че не настоявам да съм права. Но си мисля, че ако някой ей така ми поиска ЕГН с цел записване като свързано лице за ипотечен кредит, ще откажа.
Като толкова се притесняваш от нещо, поне го проучи за да не те е страх ей така, само като параноик. Да си чувала за случай в който банка, подчертавам банка, да е направила някого длъжник, само с данните му без личен подпис на място? Дали като кредитополучател или поръчител, ако банката ще изисква от някого отговорност по връщане на суми и самото връщане, самата тя държи да сложи подписа на място, при тях.
Свързаните лица и данните им ги искат само и единствено при ипотечния крадит и те са само ако банката загуби контакт с кредитополучателя, за информация. Понякога при по-дълго просрочване, дори като се свържат със с вързаното лице, считат, че са уведомили надлежно и длъжника. А парите банката си връща от самия имот при неплащане.
Мъжа ми имаше потребителски кредит и аз бях в банката и не ми искаха дори данните. Там е само с документи от работодател за доходи

# 93
Хората са наплашени заради мошеници,дето  с чужди данни  вземат заеми.Играят на едро,но в никакъв случай  не ти искат данните.Напротив ,узнаваш,че си длъжник след много време,тайната е важна.
Не  говорим за такова нещо,данните  ни ги има на сто места поне,лесно е да се вземат от опитни измамници.Доказва се и  е  рядко престъпление  все пак.
Сега се сещам,че мъжа ми бяха питали заради сина ми някога,по телефона,да потвърди съгласие  точно от такова естество,без да се замисля го е дал.
Няма какво да извиняваме невежеството и страховете на  тези от случая.Най-малкото с крещене ще помогнат и с упреци.Ще  им мине,като видят,че  пътят е поет,няма връщане назад.Моят упрек  е,че всеки месец вземат,а  да дадат ЕВЕНТУАЛНО ги е страх като дявол от тамян.
Децата ни са по умни от нас ,доказано  е.Каквито разногласия да имаме,са наши деца ,те и семействата им.

# 94
 Peace
Добре, де, вече знам!
Пък ако ме поканят за свързано лице, ще проуча из основи. Така става ли Laughing

# 95
  • София
Peace
Добре, де, вече знам!
Пък ако ме поканят за свързано лице, ще проуча из основи. Така става ли Laughing

Става и е задължително- аз описах как ОББ се опита да ме направи съискател на 1000 лева, като спестих парадоксална подробност.
Както и да е- важното е да се прочете всичко от документацията, от разбиращ материята специалист, за да не се получи после изненада.
Например, в една от банките, както описват кои са свързаните лица, както и не обясняват черно на бяло защо са нужни данните им, скромно са вмъкнали в условията едно изречение, според което, банката може да поиска да се включи в изплащането друго платежоспособно лице.
Остава да гадаем, кое ли ще е то? newsm78

# 96
  • Ямбол
Темата за свекърви ли е или за банки и заеми?

# 97
Понастоящем темата разполага с една свекърва и един свекър, притеснени от банка и заем.

# 98
  • при късмета
Peace
Добре, де, вече знам!

Става и е задължително- аз описах как ОББ се опита да ме направи съискател на 1000 лева, като спестих парадоксална подробност.
Както и да е- важното е да се прочете всичко от документацията, от разбиращ материята специалист, за да не се получи после изненада.
Например, в една от банките, както описват кои са свързаните лица, както и не обясняват черно на бяло защо са нужни данните им, скромно са вмъкнали в условията едно изречение, според което, банката може да поиска да се включи в изплащането друго платежоспособно лице.
Остава да гадаем, кое ли ще е то? newsm78
Това за включване на друго лице, е когато има изрично посочен поръчител. А те са си такива и по заема и фигурират именно като поръчители, а не свързани лица.
А ипотечните кредити изобщо не изискват поръчител, защото гаранцията е самото жилище.
По потребителските съпруг/а ще търсят и то само евентуално, при непогасаване на кредита, а практиката в момента е да съдят само и единствено взелия кредит, без да закачат който и да е друг.
Стига сте говорили глупости и сте шашкали хората

# 99
  • София

Това за включване на друго лице, е когато има изрично посочен поръчител. А те са си такива и по заема и фигурират именно като поръчители, а не свързани лица.
А ипотечните кредити изобщо не изискват поръчител, защото гаранцията е самото жилище.
По потребителските съпруг/а ще търсят и то само евентуално, при непогасаване на кредита, а практиката в момента е да съдят само и единствено взелия кредит, без да закачат който и да е друг.
Стига сте говорили глупости и сте шашкали хората

smile3501

# 100
  • при късмета
Може да ръкопляскаш и режеш от цитатите колкото искаш.
Трябва да си крайно, ама наистина крайно глупав, за да те принудят да връщаш чужд заем, при положение, че от банката имат само личните данни, без подписа ти. И малоумен без адвокат, при глух съдия, не биха могли да осъдят.
И също толкова трябва да си глупав, за да твърдиш, че банка би предявила изобщо такъв иск, само на основание притежване на лични данни, без подпис

# 101

Сигурна ли си в термина? Защото има един момент, че наследството на един човек включва и задълженията и кредитите. И така, ако починалият има наследници, те наследяват и тях. Ако не желаят за плащат, трябва да направят отказ от наследство.

# 102
Спокойно хора, ако умрем с ММ, банката ще пусне имота на търг и ще си погаси кредита, няма да тормозят невинните ми свекъри, те ще продължат да живеят спокойно.  Laughing

Стига бе, сериозно ли някой смята, че могат да го накарат да плаща нечий чужд дълг без подписа му и изричното му съгласие? То, ако ставаше така, всеки щеше да е нарочен поръчител. Тия пусти ЕГНта се дават навсякъде - за почти всеки документ. Представяте ли си, ако действително това беше достатъчно да станеш поръчител на кредит?

Спомням си, когато двамата решихме да се изнесем под наем.
Пак крещяха въпреки, че не сме им искали нищичко (и никакви данни).
Крещяха, защото цитирам: "Ама как така ще плащаш наем!? А за нас помисли ли? Имаш пари, а не се сещаш да помогнеш с водата, нашите сметки кой ще плаща?"
А, че сина им обмисля семейство, отделяне... на кого му пука?
Случая не е по-различен.
Разликата е, че този път имахме нужда от тази информация. Може би не е съществена. Може да не е проблем дори да пишем, че той няма родители. НО, когато си заложил няколко хиляди лева капаро, силно ти се иска документите, които подаваш за одобрение да са максимално пълни, чисти и прозрачни, за да не даваш поводи за съмнение, за да си сигурен, че ще бъдеш одобрен. Ако не бъдем одобрени, край. Губим тези пари и чакаме да мине време да ги съберем наново. И губим апартамент, който харесахме. Да бе, може да няма проблем. Може пак да ни одобрят. Хубаво. На кого тук би му се рискувало в такава ситуация? На нас не ни се рискуваше. Добре, че има сестра, това ще кажа.

Спирам да обяснявам, че се ядосах. Някои хора действително си знаят само тяхното. И адвокатска кантора да се включи да обясни, няма да им промени мнението.

# 103
Аз така като чета, гнева на свекърите не е  заради ЕГН-тата, ами заради това, че ще имате повече разходи и ги е страх, че ще им спре кранчето с помощите. Помислих си го преди последния пост на гугъл, а той го и потвърждава, щом са реагирали така и като са отишли под наем.

# 104
Аз така като чета, гнева на свекърите не е  заради ЕГН-тата, ами заради това, че ще имате повече разходи и ги е страх, че ще им спре кранчето с помощите. Помислих си го преди последния пост на гугъл, а той го и потвърждава, щом са реагирали така и като са отишли под наем.

И аз мисля, че това им е проблемът.
И не предвиждам безоблачни бъдещи контакти с тези хора. Защото, колкото и да не ни се иска, когато се съберем с някой и особено, когато имаме деца, се налага от време на време да се виждаме и с родителите му.

Общи условия

Активация на акаунт