С какво ви дразнят свекървите- 78

• 62 118
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Иначе по темата за подписите – мисля, че подписът под документите за кредит или ипотека е много по-обвързващ от подписа под брачното свидетелство. Все пак, второто може да прекратиш много по-лесно.
Тъкмо това влизам да напиша. Общата собственост, общия заем са много по-обвързващи от подписа в общината.

# 121
  • София
Ааа, Уиш не така, тази хартийка дава освен права, също и задължения.
Нормално е хората да се страхуват при евентуална раздяла кой какво ще плаща. 60-годишни хора не са свикнали със съвместното съжителство като заместител на брака - расли са в друго време.
Щом той си търпи да го строяват и крещят - тяхна си работа, само да не дудне после на нея. Иначе ти излизаш лош/а, че му говориш с/у мама.
Въпросът защо не дават своя апартамент е по-сложен. Може би искат двамата влюбени равностойно да участват в общото жилище, а не съфорумката да се нанесе току-така, очевадно не я харесват.
На мен ми е странно как при поне един родител с висше образование - се набляга как го издържали като студент. Да не е следвал в чужбина?

# 122
Cuckoo, и да я харесват, и да не я харесват, той вече е дърт пергиш и каквато си я е избрал с такава ще си живее.

# 123
 Нищо не свързва хората както 30  годишен ипотечен кредите /това в кръга на майтапа/
Иначе е много вероятно бъдещите свекъри да си мислят, че щом няма брак, може да е поредната и да не взимат на сериозно изграждането на семейството им.. Не са малко 60+ годишните, които го правят.
Лошото е, че аз не виждам безпроблемно решаване на въпросът, особено след ипотеката, ремонтите и бъдещите деца, предполагам разходите ще се увеличават, приходите към свекърите ще намаляват, те ще се сърдят и ще продължават да се държат все така безобразно

# 124
  • Варна

А и заплатите им надали са еднакви, предполагам че Гугъл внася една четвърт, а той три четвърти, т.е. ако Гугъл печели 500 лева, той внася 2500.

Оправи си малко математиката.

# 125
Ох, ще ме убие Пеперудката.  Laughing

Ще внеса последни няколко щриха да няма неясноти.

1. Ние работим заедно - в една сфера сме, а имаме и допълнителни занимания, в които също работим заедно. Доста е сложно да се каже кой точно колко внася, защото има ли задачи, и двамата ги вършим. В нашия случай може да се гледа като на хора с общ бизнес. Да, на негово име пише по-голяма цифра, но работата е обща.

2. Деца нямаме все още, защото съм на 24. Ако утре забременея, ще родя. Ако не, ще се захванем упорито с правене на бебета след 1-2-3 години.

3. Подпис нямаме не, защото не смятаме никога да се оженим, а защото решихме, че жилището е по-настоящ проблем и може първо да се захванем с него вместо с куверти в кръчми - нещо, което може да се отложи, колкото и да е. Ако бях просто някаква си там рандом приятелка, това жилище щеше да е на негово име, не на имената на двамата. И кредита също.

4. Не съм казвала, че не ме харесват. Напротив. В интерес на истината, когато присъствам се отнасят значително по-меко с него. Те и него обичат под някаква форма. Просто тяхното харесване и обич се изразяват по доста странен начин. Аз с тях не съм се карала, стараех се в началото да им споделям по малко повече уж да ги омилостивя към него, но с времето се видя, че това не върши работа и спрях.

5. Аз вече неколкократно заявих, че не се оплаквам от сметки, пари и прочие, а от съвсем други аспекти на техните отношения. Сметките изобщо ги написах в опит да поясня, че ние им помагаме и ги мислим, а на този фон те се държат така. Боряна го беше синтезирала доста добре, КАГ също ме разбра.

И вече като лично мнение: Един гол подпис не значи нищо. Ама съвсем нищо. Хубаво е да го има заради някои удобства и това е причината сватбата да влиза в плановете. Ако двама души се обичат и преди всичко се разбират, пасват си и са намерили начин да живеят заедно в хармония, ще си бъдат заедно и без брачно свидетелство, а като решат - ще си се разпишат и нищо няма да им попречи. Ако пък имат проблеми, неразбиране и не държат един на друг, хартийката няма да ги направи по-щастливи.

//Не е следвал в чужбина.

# 126
  • където ми харесва
Ама защо изобщо й де обясняваш, не мога да разбера? Тя си е подхванала една песен и ще си я пее, въпреки теб.
Живи и здрави да сте, оправяте се супер сами! Със сигурност ще съградите дом и хубаво семейство!

# 127
Нищо не свързва хората както 30  годишен ипотечен кредите /това в кръга на майтапа/
Иначе е много вероятно бъдещите свекъри да си мислят, че щом няма брак, може да е поредната и да не взимат на сериозно изграждането на семейството им.. Не са малко 60+ годишните, които го правят.
Лошото е, че аз не виждам безпроблемно решаване на въпросът, особено след ипотеката, ремонтите и бъдещите деца, предполагам разходите ще се увеличават, приходите към свекърите ще намаляват, те ще се сърдят и ще продължават да се държат все така безобразно
Масово за старите генерации е нормално класическото развитие на връзката- брак, жилище и деца.
Бракът не е само един подпис в общината, а е и официален документ между двама, че имат намерение да остареят заедно. Има доста хора за които това нищо не означава или не се отнасят към бракът с подобаваща сериозност. И това е жалко. Не свързвам бракът със сватба и кръчми.
Един брак може да се сключи и само от двамата- младоженецът и булката и пак да си е тайнство и интимност, особено ако е и в църква.
И естествено, че има разлика между приятелка без деца, и съпруга с деца.

Бътерфлай, изключително евтин опит да уязвиш Гугъл. В крайна сметка, разликата между теб (или по-точно образа, който преставяш) и Гугъл е подписа върху хартийката, който според теб ти дава право да поискаш т мъжа ти да резне дотациите за свекърите, въпреки е и ти внасяш някакъв жалък процент от семейните пари, разчитайки основно на доходите на мъжа си. Айде, нЕма нужда. Stop
И естествено, че има разлика между приятелка без деца, и съпругата с деца.
А и естествено, че с две малки деца работя по-малко. Децата не са само мои, но и на мъжът ми. Или гледането на деца не се брои? Когато една жена има малки деца трябва да си наляга парцалите, жалко за теб, а ако имаш и дъщеря, много жалко и за нея.

# 128
Не се вживявай излишно. Никой не ти е казал, че гледането на деца не се брои.

# 129
  • София

Сигурна ли си в термина? Защото има един момент, че наследството на един човек включва и задълженията и кредитите. И така, ако починалият има наследници, те наследяват и тях. Ако не желаят за плащат, трябва да направят отказ от наследство.

Той си беше жив, замина по работа в провинцията и решил да задоволи свое хоби за 1000 лева, без да бърка в сметката ни.
Поискал от ОББ кредит, а те му поискали "човек за връзка".
Обади ми се, аз отказах, защото обяснението ми се видя безумно- ако банката изгубела връзка с него, да имала такава с мен, че да ми се обадела аз да кажа къде е. Без никакви други ангажименти. newsm78

После се оказа, когато изисках договора в София, в клона им, че трябва и да се подпиша.
И пак нямало защо да се притеснявам.........което е пълна лъжа, тъй като дори и без подписа, ако парите са изразходвани за семейни нужди, съм солидарно отговорна и могат да ми запорират и заплатата дори, а преди това да ми обявят жилището на търг, защото е СИО.
В същото време, в правилата на ДСК например, след обяснението кои са свързаните лица, на нов ред има едно кратко изречение, че ако кредитоискателят не е в състояние да изплаща кредита, може да бъде присъединено близко платежоспособно лице.
Вчера го прочетох, но не успях сега да го намеря, за да го копирам.

Та, за отговорността на съпрузите вече си изясних как, всъщност, заблуждават.
Не съм се ровила, не съм и разпитвала каква е уловката с другите роднини, чиито ЕГН, телефони и адреси се искат.

Но, самият факт- " само за връзка", без никакви други последици, силно ме замисля- банките никога не правят нещо, което няма да им обезпечи вземането.

# 130
  • където ми харесва
Абсурд, в случая е ипотечен кредит и жилището е обезпечението ако те спрат да плащат

# 131
  • София

Иначе по темата за подписите – мисля, че подписът под документите за кредит или ипотека е много по-обвързващ от подписа под брачното свидетелство. Все пак, второто може да прекратиш много по-лесно.

Обвързващ, но без да ти дава никаква сигурност, което го отличава от подписа при брака.
Да не дава Господ да се случи нещо със съсобственика на Гугъл- наследниците му ще я изритат от жилището, ще го пуснат на търг, и тя ще остане с някаква мижава сума на улицата.

Adellle, цената на жилището не е константна и както се покачва, така и се срутва.
А когато се обяви на търг жилището, началната цена е под пазарната и ако не се продаде, на втория опит се свалят още 20%, после пак..........защото банката не я интересува собственикът да си получи парите, а тя да си вземе нейното.
Затова съществува парадокса, хем да са ти взели жилището, хем още пари да дължиш на банката.

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 14:13 от absurT

# 132
Гугъл май написа, че в един момент планират да се подпишат.
Иначе наистина подписът не е просто една хартийка.

# 133
Уф, като започнете да обяснявате за този подпис. 21 век сме, почти четвърт от него премина и в момента освен гей двойките, май никой друг не напира за него.

Как пък и изчисли кой, колко ще внася? А ако са с подпис, пак ли ще правиш сметки кой колко внася, или тогава ще е ок мъжът например да внася всичко?

Гугъл и партньорът и си имат планове и явно си ги следват. Много е тъпо, че не са подкрепени от родителите му, но в крайна сметка те ще си отнесат последствията. Поне сестра му е свестна.

# 134
  • София
Те дори да не подпишат, има вариант и двамата да са вписани като собственици, но не помня подробности. Нещо с идеалните части беше свързано.

Общи условия

Активация на акаунт