За интелигентността не знам, ама има доста свекърви, които се пънат да се мерят със снахата, било то с манджи, баници, сладкиши и др. храна, с наставления за гледане на деца и т.н. Имам доста прмери около себе си как все свекървата е по-знаеща и по-можеща и по по по /това по думи на С./. Особено за бебетата все много знаят, а на времето нито нет е имало, нито толкова книги са четяли, да не говорим, че масово деца не са гледали, а са ги давали на бабите /техните майки и свекърви/ да ги гледат и сега имат едно неизживяно чувство за отглеждане на бебе и си мислят, че е дошъл техния ред, ама времената вече са други и се почва "таз' пикла снахата....".
Аз знам, затова питам, но ти не си разбрала какво имам предвид.
Говорим за присъствието на свекървата на масата на младоженците.
И нежеланието на булката, за да не се сравнява свекървата с нея.
Що се отнася до гледането на децата едно време- масово не са се давали на бабите, ако те- бабите не са били на село в ТКЗС- то, за да ги въдят със себе си по нивите.
В градовете, работехме, водехме и взимахме децата от ясли и градини, и си се грижехме за тях.
От друга страна- защо не надникнеш в темата с въпросите за зачеване и раждане, че после да дойдеш да обясниш кой, какво и колко знае сега, нищо че чичко Гугъл им е под ръка?