С какво ви дразнят свекървите- 78

• 62 040
  • 775
  •   1
Отговори
# 255
  • София

За интелигентността не знам, ама има доста свекърви, които се пънат да се мерят със снахата, било то с манджи, баници, сладкиши и др. храна, с наставления за гледане на деца и т.н. Имам доста прмери около себе си как все свекървата е по-знаеща и по-можеща и по по по /това по думи на С./. Особено за бебетата все много знаят, а на времето нито нет е имало, нито толкова книги са четяли, да не говорим, че масово деца не са гледали, а са ги давали на бабите /техните майки и свекърви/ да ги гледат и сега имат едно неизживяно чувство за отглеждане на бебе и си мислят, че е дошъл техния ред, ама времената вече са други и се почва "таз' пикла снахата....".

Аз знам, затова питам, но ти не си разбрала какво имам предвид.

Говорим за присъствието на свекървата на масата на младоженците.
И нежеланието на булката, за да не се сравнява свекървата с нея.

Що се отнася до гледането на децата едно време- масово не са се давали на бабите, ако те- бабите не са били на село в ТКЗС- то, за да ги въдят със себе си по нивите.
В градовете, работехме, водехме и взимахме децата от ясли и градини, и си се грижехме за тях.

От друга страна- защо не надникнеш в темата с въпросите за зачеване и раждане, че после да дойдеш да обясниш кой, какво и колко знае сега, нищо че чичко Гугъл им е под ръка? newsm78

# 256
Както се разбра от пишещите тук, още на сватбата мъжът трябва да разбере, че вече няма майка.

# 257
  • София
Надниквала съм и какво - питат си хората, друг е въпроса, че там пишат и много тийнове с не особено адекватни въпроси за забременяването.
А обсъжданата притча дори не искам да я коментирам, че този мунчо с въпроса за продажба на майка си и зарязването на жена си на сватбата заради нея, ми дойде в повече, както и оня баща пробутващ дъщеря си с недомислието за принца и принцесата. Мъж, който зарязва жена си на сватбата заради мама не е никакъв мъж, а булката за да не иска свекърва си на масата на сватбения си ден, значи има нещо от преди това. Аз на нито една сватба не съм виждала родители до младоженците точно. Дори и на една маса да са, което е рядкост, до тях са кумовете и тогава родители. А и това кой къде ще сяда е решние на младоженците, а не на "мама". Била съм и свидетел на грозни изпълненя - седмица преди датата "мама" променя разположението на масите и гостите, без да уведоми никой освен персонала на заведението. Добре, че от заведението са се обадили на младоженците да им кажат, че щеше да е грозна гледка, ако бяха разбрали на самия ден.
---------------------
Както се разбра от пишещите тук, още на сватбата мъжът трябва да разбере, че вече няма майка.
Не виждам някой да твърди подобно нещо, просто майката трябва да разбере, че вече не е единствената жена в живота му и че той си има негово семейство. Жалко, че много С не го разбират и се опитват да развалят семействата на децата си.

# 258
Ох, ама вие сериозно ли сериозно обсъждате някаква притча отпреди 100 години Joy

# 259
  • София

Не виждам някой да твърди подобно нещо, просто майката трябва да разбере, че вече не е единствената жена в живота му и че той си има негово семейство. Жалко, че много С не го разбират и се опитват да развалят семействата на децата си.

За съжаление, много камплексиран народ пише тук.
Както вече съм го казвала, на база опита като тъща, кандидат- свекърва, а и споделяне с куп свекърви, снахите бягат в успореден коридор, а успоредните линии не се пресичат.

Ами, учете я тая геометрия, да му се не види и ще спите спокойно, без кошмарни сънища как свеки ви заема мястото. Mr. Green 

# 260
Ох, ама вие сериозно ли сериозно обсъждате някаква притча отпреди 100 години Joy

Да, бе, сега се промениха нещата. Свекървата трябва да е щастлива, ако изобщо е поканена.

# 261
  • при късмета
absurT , разбира се, че опита ти ще се базира на контакти със свекърви. За това и заключенията ти са едностранчиви, от там погрешни. Предварително си взела страна. Та опита ти 5 пари не струва. А и нормални снахи не биха ти били в кръга на споделящите. По-точно ти за тях не би била среда. Замисляла ли си се?

# 262
За да не искаш свекърва си наоколо трябва да е наистина голям образ и да е дрънкала големи глупости и пред хора. Аз съм разказвала за моите вече, но ако майка ми е поканена на една маса с нас, и те ще бъдат. Логично е.

А дори свекървата да е голяма простачка и гръмко да се сравнява, защо трябва такова нещо да се слага присърце, че и да се ядосва човек? Нека се сравнява. То си личи отстрани кой е смешен. По-смешно ще е само, ако снахата подскочи до небето и седне да пече мекици със скоростта на светлината, за да не изпадне по-назад.

# 263
А и нормални снахи не биха ти били в кръга на споделящите.

И аз на това разчитам. Тук нормални не виждам. Ама сигурно ги има.

# 264
  • при късмета
А за вас какво е нормално? Само и единствено това, което се вписва в архаичните ви представи от преди няколко поколения? Ами все повече ще оредяват

# 265
Мако, какво точно имаш предвид?

Кое е архаично и кое не? Нима взаимното уважение е вече станало архаично? А и като започнете с това "онова време" е направо смешно. Този форум съществува от повече от 10 години, а теми, като тази са същите. Явно не напредват толкова много поколенията, щом проблемите между снахи и свекърви са едни и същи.

# 266
  • София
absurT , разбира се, че опита ти ще се базира на контакти със свекърви. За това и заключенията ти са едностранчиви, от там погрешни. Предварително си взела страна. Та опита ти 5 пари не струва. А и нормални снахи не биха ти били в кръга на споделящите. По-точно ти за тях не би била среда. Замисляла ли си се?

Сложи си очилата, на всяко гърне мерудийо! Mr. Green
Аз съм тъща от над 20 години, а съм кандидат- свекърва от няколко.
Та, имаш ли идея колко тъщи познавам и колко техни дъщери- нечии снахи?
И не, далеч не всички са като теб и другите рИвящи по форумите, които избиват комплекси, търсейки се виновни в лицето на свекървата.
А, да ти напомня, че и снаха съм била, и съм имала проблеми със свекървата, но никога не съм се притеснявала че може да пресече моя коридор, защото съм била уверена в стойността си.
Та, накратко, когато 100 свекърви кажат, че НЕ бягат в коридора на снахите, защото успоредните линии не се пресичат, колкото и комплексирани снахи да твърдят обратното, проблемът им е в техните глави.

# 267
Аз не искам да заемам мястото на свекървата. Тя е майка му, нормално е да е важна за него, така както моята майка е важна за мен. Обаче не искам свекървата да се опитва да се сравнява с мен. Всяка да си знае мястото. Аз съм жената, тя майката. Ако не си мешаме ролите, няма да има проблем.

Без да се засягаш, но имаш проблем със самочувствието.
Няма начин, на жена със средна интелигентност,  30 поне години по- голяма от теб, майка на мъжа ти, да мине през ума да се опитва да се сравнява с теб.

Една безмозъчна твар познавах, влюбена в сина си, която се беше изтресла на сватбата с бяла рокля и се хвалеше, че била по- стройна от снахата, която беше бременна...........
Но, това изключение, само потвърждава правилото.

Ако се страхуваш от конкуренцията на възрастна жена, как би приемала колежките в ежедневието на мъжа ти? newsm78

Да ти кажа нямам никакъв проблем със самочувствието. Колежките на мъжа ми не ми пречат, не го ревнувам от тях, спокойно. Ако искаш да ти обясня по-точно за какво говоря, заповядай да те запозная с маминка. Нямам намерение да влизам в някакъв оправдателен режим. Аз страхове, относно мъжа си, нямам.

# 268
  • София
Akо свекървите не се състезаваха със снахите си нямаше да я има тази тема, че и е 78-та поред. Защо няма активна тема "с какво ме дразни снахата"? - Защото снахите не се пънат да блеснат и да засенчат "маман".

# 269
  • при късмета
Архаичните критерии за редно и нередно в младото семейство, конкретно на Абсурт и Трещерица имах предвид. Много ясно съм написала "архаичните ви представи, и то в отговор на цитат.
И да, наистина някои неща в темите не се променят. Като например, никога претенциите на свекървите и защитничките им в темата, за това, че са по-възпитаните, по добре възпитаните, по-правите, защото така се правело и т.н. не спират, а накрая квалификациите, обидите, диагнозите и генералните заключения идват именно от тях
 Тук нормални не виждам.  
И тази гениална мисъл в завършено изречение. И явно никой от темата не е изключение

Общи условия

Активация на акаунт