С какво ви дразнят свекървите- 78

• 62 047
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
Akо свекървите не се състезаваха със снахите си нямаше да я има тази тема, че и е 78-та поред. Защо няма активна тема "с какво ме дразни снахата"? - Защото снахите не се пънат да блеснат и да засенчат "маман".

Ами не е съвсем така, защото повечето от оплакванията са смехотворни и не показват стремеж на свекървата за надпревара.

# 271
"с какво ме дразни снахата"? - Защото снахите не се пънат да блеснат и да засенчат "маман".

Защото свекървите приемат, че младото е нормално да прави своите грешки.  А удивително много снахи държат да засенчат свекървата - те по-добре готвят, идеално гледат деца.

# 272
  • София
Akо свекървите не се състезаваха със снахите си нямаше да я има тази тема, че и е 78-та поред. Защо няма активна тема "с какво ме дразни снахата"? - Защото снахите не се пънат да блеснат и да засенчат "маман".

О, де да беше така, ама не е, за съжаление!
В повечето случаи, живеете отделно, не се виждате по куп време, телефоните не им вдигате и пак ви бъркат в очите, и пак се били състезавали с вас!?
С какво, че не се сещам? newsm78

ПП. Няма активна тема " С какво ме дразни снахата", защото животът на свеки не се върти около този- на снахата и защото е глупаво да се дразниш на същество, което хем иска да е центъра на света, хем няма самочувствието да бъде и си търси някой, виновен за комплексите му. Mr. Green

# 273
Аз пък никога не съм имала претенции за готвенето. Обичам някои от нещата, които готви, други не. Претенции нямам, че готвя по-добре от нея, защото готвим и двете различно. Въпрос на вкус.

Щеше ми се да е малко по-близка с детето и да има желание да прекарва повече време с нея. Би ми било добре дори и да я гледа понякога. Може за час-два, може като е болна и бабата е свободна, но не се получава.

# 274
"с какво ме дразни снахата"? - Защото снахите не се пънат да блеснат и да засенчат "маман".

Защото свекървите приемат, че младото е нормално да прави своите грешки.  А удивително много снахи държат да засенчат свекървата - те по-добре готвят, идеално гледат деца.
Тържествено обещавам, един ден, ако нямам личен живот и удоволствия, а все още се изживявам като майката-орлица, единствена и неповторима в живота на синовете си, аз ще пусна тая тема.
Ако все пак са поприхванали нещо от разбиранията ми, а мен ме е тряснала неосъзнатата нужда да бъда намбър уан и да сипя непоискани акъли или да отправям неуместни претенции към живот, който е създаден, за да се развива по свои пътища, със собствени ценности и собствено семейство с други стандарти, най-вероятно ще се и оплаквам и от синове, и от снахи. /И понеже ползвам интернет, ще го правя освен по седянки с дружки, и във форуми. С хапливи забележки към други снахи. Тъй де, врагът е идентифициран./

Ако един мъж е зрял, ще може да разграничи синовната обич и уважение от майчината намеса в семейство, което той създава не с майка си, а с друга жена. Претенции в обратна посока също би следвало да са немислими.

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 15:14 от luna

# 275
  • София
Скрит текст:

Защото свекървите приемат, че младото е нормално да прави своите грешки.  А удивително много снахи държат да засенчат свекървата - те по-добре готвят, идеално гледат деца.
Тържествено обещавам, един ден, ако нямам личен живот и удоволствия, а все още се изживявам като майката-орлица, единствена и неповторима в живота на синовете си, аз ще пусна тая тема.
Ако все пак са поприхванали нещо от разбиранията ми, а мен ме е тряснала неосъзнатата нужда да бъда намбър уан и да сипя непоискани акъли или да отправям неуместни претенции към живот, който е създаден, за да се развива по свои пътища, със собствени ценности и собствено семейство с други стандарти, най-вероятно ще се и оплаквам и от синове, и от снахи.

Ако един мъж е зрял, ще може да разграничи синовната обич и уважение от майчината намеса в семейство, което той създава не с майка си, а с друга жена. Претенции в обратна посока също би следвало да са немислими.
А към това като прибавим и една интелигентна свекърва, каквито са настоящите и бъдещите свекърви в темата, даже няма да се налага мъжът да поставя някаква граница, защото интелигентната свекърва никога няма да се опитва да навлиза в чуждия коловоз на семейството на сина.

# 276
Да, съгласна. Зрелостта, надявам се, ще дойде и при по-младите снахи.
Младостта се учи, трупа собствен опит, достига до мъдрост.
Жално е, че все пак не са малко узрелите жени, които подскачат и не демонстрират кой знае колко разбиране и приемане на младостта, демек мъдрост.

П. П. Няма незначителни проблеми, щом добавят дискомфорт някому в собствената му "крепост".

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 15:22 от luna

# 277
  • София
Абсолютно съм съгласна с всяко едно изречение.

# 278
  • София
Аз скромно попитах, с какво се състезават свекървите със снахите, но отговор не получих, а ми е интересно!?

# 279
  • София
А кой е твърдял, че се състезават? Имам предвид със снахите. Понякога се състезават с тъстовете, но не говорим за това сега.

# 280

О, де да беше така, ама не е, за съжаление!
В повечето случаи, живеете отделно, не се виждате по куп време, телефоните не им вдигате и пак ви бъркат в очите, и пак се били състезавали с вас!?

С какво, че не се сещам? newsm78

ПП. Няма активна тема " С какво ме дразни снахата", защото животът на свеки не се върти около този- на снахата и защото е глупаво да се дразниш на същество, което хем иска да е центъра на света, хем няма самочувствието да бъде и си търси някой, виновен за комплексите му. Mr. Green
Е, защо питаш, като вече знаеш и си го оповестила!?

# 281
  • София
А кой е твърдял, че се състезават? Имам предвид със снахите. Понякога се състезават с тъстовете, но не говорим за това сега.

Всички снахи, пишещи тук, по принцип, но сега- Деската, Афродита...........

# 282
  • София
За мен къде прочете да съм се състезавала със свекърва? Съвсем почна да си измисляш!
ПП: и за деската не съм прочела да е писала такова нещо.

# 283
Не съм писала, че се състезава. Писах, че не искам да се сравняваме една друга и всяка да си знае ролята и мястото.
Не искам, когато си купува кафе да ми го вади и да ми казва - аз вземам това, защото струва 3 лв. Ти все скъпо вземаш. Защо купуваш кайма от еди колко си лева, като можеш да вземеш от толкова /случвало се е да влизаме заедно в магазин и да гледа с какво пълня кошницата/. Кажи ми от къде си купила тази коледна украса, да купя същата и да наглася като у вас. И не, че това ме дразни и е повод за караници. Просто не го разбирам. У нас и у тях винаги ще е различно, защото ние, хората сме различни все пак.

Отдавна сме сложили граници в отношенията си. Аз се чувствам добре така, защото съм си ограничила дразненията. Не отказвам контакт с нея, отказвам да коментирам неща, които не я вълнуват и съм го показала точно и ясно.

# 284
  • София
За мен къде прочете да съм се състезавала със свекърва? Съвсем почна да си измисляш!
ПП: и за деската не съм прочела да е писала такова нещо.

Цитат на: ₪₪₪ Afrodita

И не, не съм написала, че ти се състезаваш.

Общи условия

Активация на акаунт