С какво ви дразнят свекървите- 78

• 61 868
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
Ей, къде изчезна Рибозом, ако не бъркам, със свеки, която й искаше дрехи назаем? Това акълът не ми го побира...
Скрит текст:
В темата за оплаквания пише.

# 631
  • волно калдъръмче
Сийке, имотите са чужди, ако няма наследници. Едва ли Контесата потрива ръце и се надява на чуждите имоти. Просто прескачат нея, но мислят за внучката. Освен това представата за нещо, което си е само мое, важи наистина за придобивките, постигнати със собствени усилия, а не наследените. Наследството се предава, не се подарява. Приемащият има ангажимента също да го предаде и евентуално да умножи. Позицията мое си е и ще си правя каквото искам с него важи за придобитото със собствени усилия.

# 632
  • където ми харесва
Разликатя в отношенията на дъщери и майки, и синове и майки, както и на жени и свекърви е гигантска.
Жените по принцип сме готови да пазим семействата си, ако ще и да се изпокараме със собствените си майки.
Мъжете бе могат да се държат така с майките си.
И естествено, че отношението ми към свекърва ми е различно от това към мама. Се едно пък нейното отношение към дъщеря й ще е същото като към мен, я моля ви.

# 633
  • София
Скрит текст:
Разликатя в отношенията на дъщери и майки, и синове и майки, както и на жени и свекърви е гигантска.
Жените по принцип сме готови да пазим семействата си, ако ще и да се изпокараме със собствените си майки.
Мъжете бе могат да се държат така с майките си.
И естествено, че отношението ми към свекърва ми е различно от това към мама. Се едно пък нейното отношение към дъщеря й ще е същото като към мен, я моля ви.
Аз не виждам и една причина да е еднакво. Нито съм очаквала или съм имала нужда свекърва ми да се държи с мен като със свое дете. Не съм ѝ дете. Тя не ми е майка.
Мисля, че едни културни отношения, двупосочни, са напълно достатъчни.

# 634
  • където ми харесва
Естествено.
Аз и не твърдя обратното. С моята свекърва отношенията ни са прекрасни. Мога да кажа с ръка на сърцето, че ми е близка и я обичам. Реално с нея скандал през живота си не съм имала. Леки пререкания да, но до там. С майка ми, за сметка на това съм се карала много.

# 635
  • София
ММ ме обвинява, че съм нямала село и не мога да оценя ходенето там. Оценявам, но на него са си му мили спомените, когато е играл с братовчедите си при баба и дядо (свекърите на моята свекърва).
Сега синът ми просто няма с кого да играе там, а седенето Н часа на маса в едно остъклено помещение не ми е приоритет.
Същото се отнася и за моите родители, не напирам да ходя всяка седмица, освен за да почистя, ако се налага. И без това не знам кой от двамата ще ме ядоса с нещо.

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 12:50 от Cuckoo

# 636
  • при късмета
Аз и с майка ми не се карам. Ако пита нещо неподходящо направо ѝ казвам, че не е нейна работа. Ако се опитва да ми дава акъли за детето, казвам, че има кой да питам и как ще стане, ако тя предлага друго. Не се карам, но го заявявам твърдо и не оставям никакъв намек, че ще обсъждам или преговарям.
За всичко друго ще го направя, но детето и вътрешни семейни решения са неща, с които не правя компромис. Мъжа ми е по същия начин със свекъра. И има мир и спокойствие. Поне с тях

# 637
  • София
И моята дъщеря ми казва - добре, че не си ми свекърва.

Сега защо си сваляш ореола? Объркваш ме, честно Laughing

# 638
Жените пишат, че поставят граници, а дали е така - трябва да питаме мъжете, но с малки изключения, нямаме такива.
Просто жените прощават на мама и по-остри реплики, а при свеки преекспонират и най-дребните реплики.
А според мен майките не реагират на нещо, от което синът е доволен.
Но да кажем, че аз пиша от позиция на човек, не чак толкова разбиращ се с майка си.  

Вярно е, че аз пиша, не съпругът ми, но да, неведнъж в разговори по темата е заявявал, че аз умея да поставям границите, на него му е по-трудно. И по отношение на собствените ми родители /а там е в пъти по-лесно и естествено, без сръдни/, и по отношение на неговите.
А освен това, мисля, че майките реагират на неща, от които те не са доволни.

# 639
Аз разбирам прехвърлянето на имоти с цел обезпечаване на детето си. Моите родители ми прехвърлиха всичко, преди дори да имам и идея да се женя. Това не ме спаси при смяната на държавата и бившият ми беше богато обезпечен, но това е до смяна на обстоятелствята.

Същото би се получило и с Контеса, дори и да му ги бяха прехвърлили преди брака, ако ги продаде и вложи в имот в Англия или Канада, тя пак ще получи 50%.

Нейното оплакване, според мен не е заради прехвърлянето, а заради условията, които те му бяха поставяли. Мен лично, наличието на етаж от къща, също не би ме накарало да остана в България. Разбирам желанието на родителите да имат децата си наблизо, но не винаги е възможно и изнудването е най-лошия вариант.

Моите родители имаха само мен, но винаги подкрепяха решенията ми. Знаеха, че ще сме надалеч, но нито веднъж не ми казаха "а какво ще правим без теб". 

# 640
Според мен женските майки са "по-прецакани", защото обират много негативи.
Например случвало се е майка ми и свекърва ми да са на едно място и майка ми да си пъха носа там, където не й е работа. Правя й забележка, замълчава си без да се трогва, но свеки е сърдита. Мисли си: "виж я как говори на майка си, не я уважава, тя нея не слуша, дето й е майка, та мен ли?" И се започват едни сръдни, защото й става ясно, че това и за нея важи.
Ако стане нещо, недай си Боже, винаги разчитаме първо на своята майка, а не на чуждата. Както и за мъжките неща бащите предпочитат своите бащи, а не тъстовете си.
И някои мъже поставят граници деликатно, не е нужно да правят майка си на две стотинки, за да е доволна снахата.

# 641

И някои мъже поставят граници деликатно, не е нужно да правят майка си на две стотинки, за да е доволна снахата.
Един зрял мъж, който е самостоятелен и е взел животът си в собтвените си ръце отдавна е поставил граници на родителите си, а не чака да се ожени и тепърва да се отделя.
Това е проблемът като се ожениш прекалено млад, не си узрял за идеята за семейство и не си се отделил от родителите си.

А проблемът на Контесата е, че явно е много млада, от там много чувствителна, взема свекърите много лично, както и я боли, че те не я харесват.
А аз се питам, какво ти пука мнението на свекърите за теб?
Аз въобще не се замислям, моите свекъри какво мислят за мен, да си мислят, каквото искат.

А това, че свекърите и са искали скришом да прехвърлят имотите на синът си, а той им е отказал, за мен е много глупава постъпка.  Mr. Green
Веднага бих подкрепила съпругът ми да вземе имотите и да му ги прехвърлят. Аз ще знам от мъжът ми, а пред тях ще се правя че не знам. Нека да спят спокойно хората, че съм в неведение.  Crazy

Не е важно роднините какво мислят, важното е че между мен и мъжът ми няма тайни.
Моите свекъри понякога викат мъжът ми да си говорят насаме. Никога не съм се сърдила, нито съм се чувствала излишна. После така и така ще разбера, ако е нещо важно и ме касае. А ако не е, хич и не искам да знам, имам достатъчно мои неща за правене. А това клюки за техни роднини, само кимаm и казвам мдааа, без да вниквам.

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 14:45 от Madame_Butterfly

# 642
С брашно има ли? Магии. Че аз, като ходя у щерката, редовно разпилявам брашно. Да ме изтипоса зетят в някой форум за тъщи.

Може и с брашно, може с червен и чер пипер, може и с чубрица! Свекървите са страшно изобретателни с магиите. Особено , ако е предназначена  за снахата.

# 643
Но как е възможно всички истории, които споделяш да са само и единствено за гадната снаха, която е постъпила идиотски? Нима всички са такива? Няма ли нито една единствена история, в която добрият и лошият герой са разменени? Невъзможно ми се струва да си чула истории само и единствено за гадни снахи и нито една история, в която лошият герой да е свекървата? Не е реалистично да няма поне една.

Да не говорим, че примерите са все с някакви странни птици - единия искал да "разбие мутрата" (цитирам по памет) на жена си, че се държала лошо с майка му и само страха, че ще го зареже и ще му вземе детето го спираше, другата снаха беше била свекървата.
Все едно чета "Лична драма".

# 644
Чета с интерес темата . Понеже в последните страници пишете за отношенията дъщеря-майка. Аз , на гости при свеки , съм поддържала обноски  Laughingи тя съответно. Но зълва ми яко я кълвеше Laughing
И то , в мое присъствие. За неща , за които очевидно е заслужавала , и аз да я....нахраня.
Но очевидно връзката на майката с дъщерята си е динамична , естествена , откровена.
Като между много свои хора. Това, със свекърва, не става.

Общи условия

Активация на акаунт