Морбили?!

• 363 060
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 110
Да бе, нямат право и да вземат мерки, за да намалят вътреболничните стафилококови инфекции при новородени.
Затова България е на едно от първите места в Европа по такива инфекции Joy
Да се надяваме да не пламне ебола, че няма да имат право да изолират заболелите.

Тета, ужасно е наистина с тези общи стаи  Sad

# 1 111

purpletka , аз ходих с маска на работа по време на грипната епидемия, заради детето-да не прихвана и да го заразя. Като има желание, има и начини. другото са оправдания. И да, ограничавала съм моето като беше мъничко, от контакти....в градинките, пеша в център, без контакт с хора, без заведения и т.н....

Всеки си преценява, но и си носи последствията...сори , че се повтарям.
Нали си наясно маската след 30 минути - час, че изобщо не действа? Т.е. ако носиш една и съща маска цял ден нищо не правиш. А най-много се кефя на хора в автобусите или болничен персонал с маски свалени под носовете! Това с носенето на маски е по-скоро за твое успокоение, отколкото реална сигурна защита.
Не казвам да легнем на кълката "колективен имунитет" и да спрем да се грижим и да пазим себе си и хората около нас. Казвам, че само с пазене не става и че колективен имунитет може да има, ако не се саботира.

# 1 112
  • София

Особено безотговорно, както подчерта ЪН преди няколко страници, е поведението на антиваксинаторките с/о дечицата (и възрастните), които по медицински причини не подлежат на ваксиниране. Тях би следвало да ги пази единствено и само стадният (групов - все тая, стадо сме си) имунитет - също както и малките бебета. Но не, антиваксинаторките искат стадният имунитет да пази техните деца. Разчитат другите да поемат рискът, а те само да се възползват от благините на развитите държави. И за да замажат някак наглостта си в очите на обществото, измислят всевъзможни натурално-екологични глупости - вкл. и п;олзата да се прекарат тежки болести в ранна възраст - а после, като "опре ножа до кокала", си повличат болните деца по болници , точно там, където често попадат - поради независими от тях обстоятелства - неваксинираните поради медицински причини. Показателно е, че не се затварят у дома с болните и леячката на куршум, баячката и хомеопатката докато болестта - и заразата - напълно преминат, за да предпазят обществото от своеволно взетото решение / каприз, а отиват в болница.

# 1 113
  • в кукувиче гнездо
Айде стига с това "антиваксърки"...нали сте наясно, че има неваксинирани по медицински причини, освен по желание?
Има, но са много малко на фона на останалите. А от всичко най ме е яд, на онези безочливи наглярки, които си плащат, за да пише в картона на децата им, че са имунизирани. А те нямат сложени нито една ваксина. И са заедно с децата ни в градините, в училищата....

# 1 114
  • София
Да бе, нямат право и да вземат мерки, за да намалят вътреболничните стафилококови инфекции при новородени.
Затова България е на едно от първите места в Европа по такива инфекции Joy
Да се надяваме да не пламне ебола, че няма да имат право да изолират заболелите.

Тета, ужасно е наистина с тези общи стаи  Sad

Да, нямат право. Факт. Понеже антиваксинаторките веднага ще пропищят как са ги изхвърлили от болницата с болните им дечица. И ще опищят целия ЕС, дето не ги е ваксинирал изначално. Просто абсолютно нищо не могат да направят (най-малко от всичко пък да ги заключат по стаите им или да почнат да ги ритат при опит за излизане). Единствено на личната отговорност се разчита - на тази с/о обществото, обаче, не с/о собственото си семейство - а те такава просто нямат. Все им е едно. Щом няма да се навреди на тях, какво ги интересуват другите? Децата им се пищисват затворени в стаята - ами, какво по-естествено от това да ги изведат на площадката? Нали така правят отговорните майки - грижат се за собствените си деца. За собствените. .

# 1 115
Какви антиваксъри намесваш отново? Става въпрос за ВСИЧКИ болни в болницата, НЕЗАВИСИМО дали са ваксинирани или не. И сто пъти казах, че съм виждала как в Инфекциозна София НЕ им разрешават да излизат от стаите.

# 1 116
  • София
Аз съм тази дето питаше за Пловдив и на която отговорът явно НЕ И СЕ НАБИ от само себе си...

Как изобщо си представяте да се стои нон стоп 13 месеца с бебе вкъщи, дай никой да не го вижда, ако може и от стаята да не излиза, ще пускаме храна под вратата, пък дано се справи само...

Много съм притеснена и се чувствам изключително безсилна, че дори не мога да ваксинирам детето си, защото не е стигнало необходимата възраст.

# 1 117
  • Пловдив
Айде стига с това "антиваксърки"...нали сте наясно, че има неваксинирани по медицински причини, освен по желание?
Именно, затова говорим за колективен имунитет. Защото ако една ваксина има покритие 95-97% те са в пъти по-голяма безопасност в сравнение при покритие 80%.

# 1 118
Сега....за маската, не съм от Столипиново, мога да чета, информирам се, да кажем средно интелигентна съм, да ЗНАМ, че маската се сменя на всеки час. Купих си цял пакет с маскИ, а не една-едничка.
И да, маската спасява в голям процент от случаите, убедена съм в това... Peace

sea.sea  - свободна си да ходиш, където си искаш Peace Нито ще дойда да те вържа у вас, нито ще те спирам....нито рискът е за моето дете...... та да ти кажа в резюме, колкото и цинично да звучи-не ме касае толкова дали ще водиш неваксинираното си бебе под годинка в центъра на епидемията от морбили

Rolling Eyes

# 1 119
  • София
Аз пък си помислих сутринта като слушах новините: Как го виждат това всички деца до 13 месеца да си седят вкъщи? Особено сега, пролетта? Защо да лишаваме децата от разходки?

# 1 120
  • София
Какви антиваксъри намесваш отново? Става въпрос за ВСИЧКИ болни в болницата, НЕЗАВИСИМО дали са ваксинирани или не. И сто пъти казах, че съм виждала как в Инфекциозна София НЕ им разрешават да излизат от стаите.

E, сигурно там просто не е имало антиваксинаторки, затова са слушали. Тези, антиваксинаторките, са много добре наясно с всичките си права (затова ги и намесвам - безотговорни към обществото, но много подробно запознати с правата си, няма начин да им се наложи някаква си там, примерно, санитарка или дори лекар). Детето, пренесло морбилито, е дете именно на такава дама - не е било ваксинирано без причина на 2 години - ерго, антиваксинаторско дете, не е имало начин да бъде локализирано далеч от другите.

# 1 121
Агент-от разходки не, просто от близки контакти, от прехвърляне на бебето от ръце на ръце...
Трудно е, но не е невъзможно...

Аз пък се изумявам, как има хора, макар и ваксърки Mr. Green, които ще се набутат в центъра на епидемията, в Пловдив, с малко бебе....и после кой ще обвиняват отново....антиваксърите ли newsm78
Може, но вината ще е обща с тази на родителите....малко мислете бре....

# 1 122
  • София - Рим и обратно

Аз пък се изумявам, как има хора, макар и ваксърки Mr. Green, които ще се набутат в центъра на епидемията, в Пловдив, с малко бебе....и после кой ще обвиняват отново....антиваксърите ли newsm78
Може, но вината ще е обща с тази на родителите....малко мислете бре....
A що да не поразсъждаваме в другата посока? Решила си да не ваксинираш детето си (не визирам теб естествено), ами тогава си го дръж вкъщи, храни го с био краставици, извеждай го на балкона, не го лекувай и не го води в обществени болници, училища, градини, транспорт. Защо рискуваш да се разболее или да разболее чуждите деца?
Бебетата, които ходят на консултации, не са "прехвърляни от ръка на ръка", а са отишли на преглед, сто пъти се писа. Те са в риск, защото не са ваксинирани още, както и неваксинираните поради медицински причини.

# 1 123
Малко ми е смешно това тръшкане ама как ще ги затворим децата в една стая. Ми, малко мисъл вкарайте и не бъдете буквалисти. Вкъщи и на разходки без други деца, без претъпкани паркове и така.
Кафе, така е, но ако не можеш да разчиташ на друг да не си води детето тук-там, разчиташ ти да ограничиш своето.

# 1 124
  • София
1.Епидемия няма, дай Боже изобщо и да не се стига до там  Praynig, но последните новини са 6 нови случая от уикенда, което изобщо не е добре. Rolling Eyes

2. Когато попитах имаше 2,3 болни ( не помня точно) и питах тук, за да получа някакви мнения по въпроса. Първо разбира се с консултирах с 2-ма лекари, които казаха, че ако не се ходи на обществени места и не се събира с малки деца- няма да има проблеми. Но все пак исках да чуя какво биха казали и другите. Не съм и очаквала някой да го интересуват хора извън семейството му ( нещо абсолютно нормално).

3. Тета, не ми се изумявай . Когато писах за мнения дали да пътуваме или не беше преди 3 СЕДМИЦИ. И въпреки че съм изключително против хората, които не ваксинират децата си, не съм казала една дума за антиваксърите в тази тема. Така че ( въпреки че не си задължена), ще те помоля да не ме коментираш повече.

Общи условия

Активация на акаунт