Морбили?!

• 366 925
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 500
  • София
Андариел, ти и да искаш, не можеш да вземеш кръв на бебе в масовите лаборатории. Трябва или личния лекар да го направи, или да ходиш в някоя специализирана болнична лаборатория с педиатър.

Това откога? newsm78

Разбира се, че може... На новородено може би не биха се навили, не знам, но все пак първата извън болнична ваксина е поне на месец отстояние.

За автоимунните заболявания, които са се увеличили в пъти през последните години (а не откакто съществуват ваксините), се предполага, че се дължат в голяма степен на радиацията около нас, това от лекар мнение.

И още нещо да допълня - замисляли ли сте се доколко вредни лъчения и елементи са навлезли в живота ни. Пример - антени на мобилни оператори, самите мобилни устройства, алуминиевата дограма, която е навсякъде и т.н.

Е, дограмата все пак никой не я гризка.
Колкото до големият процент автоимунни заболявания... имам сериозно подозрение, че именно съвременната медицина е в голяма степен виновна за тях. Огромен брой хора, които изобщо не би следвало, оставени без медицинска помощ, да достигнат зрелост, се възпроизвеждат. А предразположеността към автоимунни заболявания определено се онаследява. Т.е. високата детска смъртност е, в някакъв смисъл, превенция с/о такъв тип заболявания. Сега... какво предпочитаме - да ни умират мънички деца в ръцете или да имаме популация със завишен процент хора с автоимунни (и други онаследяеми) заболявания... е въпрос на вкус, предполагам.

Последна редакция: сб, 15 апр 2017, 00:00 от katiABV

# 1 501
  • София
Когато раждах не помня дали дори имаше нещо като информирано съгласие - просто в приемното ми попълниха листа листа с история на заболяването, подписах се и толкова. За планов прием в болница изчетох всички листчета до последната буква и установих, че дори нещо да не ми харесва, или съм ин, или съм аут. Насила никой нищо няма да ми направи, но няма и да тръгне да ми обяснява подробно за рисковете.

# 1 502
  • София
Аз пак ще се зачудя защо в България не изписват ацикловир за варицела, при положение че помага? В други страни дори има под формата на сироп за деца и я изкарват много леко - с по три пъпки и без температура.

Доколко е ефикасен не знам, може би е, но пък изобщо не видях регистрирана в БГ форма за употреба от деца.
А листът с възможно странични реакции е... по-дълъг от този на която и да е детска ваксина. Едва ли педиатър би рискувал да прави експерименти с деца с лекарство, което не е ясно как би им въздействало...

Детскиге градини не са задължителни, а предучилищната подготовка. Не зная дали наистина не виждаш разликата между двете или нарочно се правиш, че не виждаш. Предучилищната подготовка се осъществява в ДГ и училищата. Цитираното от теб по никакъв начин не противоречи на това, което съм написала.

Ако не виждаш по-далеч от София, така ще да е... В колко градове и села имат училища, но нямат предучилищна подготовка в тях, знаеш ли? Правя разлика и зная какво пиша... А по твърдение на МОН, където и да се осъществява зад. предучилищна подготовка, приема става по изискванията на Наредбата за ДГ... С други думи, задължителната предучилищна е забранена за деца без зад. ваксини или мед. документ, който да ги освобождава... Та да се върнем на социалната дейност... Предучилищната подготовка не е социална дейност, задължителна и едновременно забранена за определени деца... Туй то...

Не съществува нормативен документ, забраняващ на тези родители да водят децата си на ПГ в училище в по-голям населен пункт, където има такива. Нито пък документ, забраняващ им да сменят местоживеенето си с такова, по-добре отговарящо на останалите им изисквания / желания.

Последна редакция: сб, 15 апр 2017, 00:30 от katiABV

# 1 503
Следя темата от самото начало, но си позволявам един-единствен пост.
Аз съм една от тези, които ваксинират детето си "за всичко". Родила съм естествено с лична акушерка и дула, кърмя изключително вече осем месеца, захранвам само по ЗВБ с био продукти, бебенося, ям месо и ...непрекъснато се информирам какви нови ваксини има. Живея в чужбина. Бебка има  Ротарикс, предстои Бeксеро (Bexsero) против менингит В (в БГ все още я няма въобще). Не съм карала нито една шарка и ще се реваксинирам, вкл. за варицела. Не желая да звуча провокативно, но се чудя на противниците на ваксините, които намериха поле за изява в темата...Вие само листовки на ваксини ли четете, или и на антибиотици, противозачатъчни, витамини или пък медицински изследвания колко вредно е секциото? Утре може нещо друго да "отключи" ефект...и вие ще го документирате и изучите от висотата на дълбоките си познания, все пак материята е лесна, две статии и три интервюта са повече от достатъчни да си направи изводите човек за себе си и за малолетното, беззащитно същество, което юридически представлява. Какво значи информирано съгласие, толкова ли сте уверени в откъслечните си знания, че да  рискувате бъдещето на детето си в свят, който е на прага на война? Наясно ли сте с мащабите на заплахата, която е надвиснала над човечеството - антибиотичната резистентност...докато в БГ употребата на антибиотици е все още с чудовищни размери? Разбира се, че ваксините не са панацея. Но е твърде вероятно скоро нищо друго  да не действа. Само отбелязвам.
Тук има един мъничък абзац за ролята на ваксините:
http://m.capital.bg/specialni_izdaniia/zdrave/2017/01/01/2778265 … _ot_nai-golemite/

http://spisaniemd.bg/md/2014/05/antibiotichnata-rezistentnost-se … testvenoto-zdrave

Нямам време за "убедителни" линкове, нито имам желание да споря, да репликирам и т.н.; исках само да изкажа скромното си лично мнение, без да съм имунолог, вирусолог, биохимик или занимаващ се с клинични изследвания молекулярен биолог.

# 1 504
  • град-държава
Allistra, ами добре. Радвам се, че имаш възможност да избереш как да постъпиш.
А в последните десетина страници на почти всяка една има отговори, пряко свързани със зададените от теб въпроси.

# 1 505
Цитат
Allistra:Аз съм една от тези, които ваксинират детето си "за всичко". Родила съм естествено с лична акушерка и дула, кърмя изключително вече осем месеца, захранвам само по ЗВБ с био продукти, бебенося, ям месо и ...непрекъснато се информирам какви нови ваксини има. Живея в чужбина. Бебка има  Ротарикс, предстои Бeксеро (Bexsero) против менингит В (в БГ все още я няма въобще). Не съм карала нито една шарка и ще се реваксинирам, вкл. за варицела. Не желая да звуча провокативно, но се чудя на противниците на ваксините, които намериха поле за изява в темата...Вие само листовки на ваксини ли четете, или и на антибиотици, противозачатъчни, витамини или пък медицински изследвания колко вредно е секциото? Утре може нещо друго да "отключи" ефект...и вие ще го документирате и изучите от висотата на дълбоките си познания, все пак материята е лесна, две статии и три интервюта са повече от достатъчни да си направи изводите човек за себе си и за малолетното, беззащитно същество, което юридически представлява. Какво значи информирано съгласие, толкова ли сте уверени в откъслечните си знания, че да  рискувате бъдещето на детето си в свят, който е на прага на война? Наясно ли сте с мащабите на заплахата, която е надвиснала над човечеството - антибиотичната резистентност...докато в БГ употребата на антибиотици е все още с чудовищни размери? Разбира се, че ваксините не са панацея. Но е твърде вероятно скоро нищо друго  да не действа.
+! Подкрепям всяка една дума от казаното. Понятие като антибиотична профилактика не съществува освен в БГ "медицинските" практики. Орална капкова полиомиелитна ваксина съществува, въпреки рисковете, защото е доста по ефикасна като създаване на имунитет особено в райони с ендемичен полиомиелит. http://www.who.int/biologicals/areas/vaccines/poliomyelitis/en/ Радвам се, че БГ е влязла в списъка на страните без такъв и се прилага само инактивираната инжекционна форма. Очевидно масовото ваксиниране на поколенията от 60-те години до 90-те с живата ваксина е дало резултати.  Simple Smile

# 1 506
Цитат
Allistra:Аз съм една от тези, които ваксинират детето си "за всичко". Родила съм естествено с лична акушерка и дула, кърмя изключително вече осем месеца, захранвам само по ЗВБ с био продукти, бебенося, ям месо и ...непрекъснато се информирам какви нови ваксини има. Живея в чужбина. Бебка има  Ротарикс, предстои Бeксеро (Bexsero) против менингит В (в БГ все още я няма въобще). Не съм карала нито една шарка и ще се реваксинирам, вкл. за варицела. Не желая да звуча провокативно, но се чудя на противниците на ваксините, които намериха поле за изява в темата...Вие само листовки на ваксини ли четете, или и на антибиотици, противозачатъчни, витамини или пък медицински изследвания колко вредно е секциото? Утре може нещо друго да "отключи" ефект...и вие ще го документирате и изучите от висотата на дълбоките си познания, все пак материята е лесна, две статии и три интервюта са повече от достатъчни да си направи изводите човек за себе си и за малолетното, беззащитно същество, което юридически представлява. Какво значи информирано съгласие, толкова ли сте уверени в откъслечните си знания, че да  рискувате бъдещето на детето си в свят, който е на прага на война? Наясно ли сте с мащабите на заплахата, която е надвиснала над човечеството - антибиотичната резистентност...докато в БГ употребата на антибиотици е все още с чудовищни размери? Разбира се, че ваксините не са панацея. Но е твърде вероятно скоро нищо друго  да не действа.
+! Подкрепям всяка една дума от казаното. Понятие като антибиотична профилактика не съществува освен в БГ "медицинските" практики. Орална капкова полиомиелитна ваксина съществува, въпреки рисковете, защото е доста по ефикасна като създаване на имунитет особено в райони с ендемичен полиомиелит. http://www.who.int/biologicals/areas/vaccines/poliomyelitis/en/ Радвам се, че БГ е влязла в списъка на страните без такъв и се прилага само инактивираната инжекционна форма. Очевидно масовото ваксиниране на поколенията от 60-те години до 90-те с живата ваксина е дало резултати.  Simple Smile

И аз съм съгласна, но за менингитната ваксина не съм. Винаги я е имало в България, но платена и за Б. Няма смисъл да се поставя за Б, защото най-често срещания щам е У.  От една година насам има ваксина за всички щамове, но тъй като е нова, не е доказана. Сега тук започна кампания за ваксинация и мисля да се възползвам. Надявам се да няма странични ефекти.

# 1 507
Хм.
Сигурни ли сте за Бексеро? Та тя е съвсем нова.

Това намерих като инфо:

Ваксината срещу менингококов менингит Нименрикс е по желание. Това е така поради по-малката честота на менингококовите инфекции у нас, отколкото в другите европейски страни, същевременно тук по-разпространена е менингококова група В, която не се съдържа в тази ваксина. Конюгатната менингококова ваксина Нименрикс съдържа серогрупи A, C, W-135, Y на бактерия Н. менингитидис. Срещу менингококова серогрупа B в Европа се използва ваксината Бексеро, но тя не е регистрирана у нас. В различните региони на света преобладават различни серогрупи на бактерия. За Европа най-разпространени са серогрупи A, В, C, W-135, Y, като по данни от Европейски център за профилактика и контрол върху заболяванията за 2009 г. серогрупа В заема 78.5%, а останалите A, C, W-135, Y – 21.5%. В България превесът също е на серогрупа В.

# 1 508
Може и да съм забравила. Питах педиатърката и тя ми каза, че не препоръчва ваксиниране, защото не покрива наличните щамове. В Австралия доста често се среща инфекцията и до скоро е била от ип Б, макар че ваксината не е задължителна. От две години насам случаите са от тип Уи сега комбинираната е безплатна. За Б се плаща, което ми е леко нелогично, ако до скоро е бил най-срещания.

# 1 509
 Само не разбрах госпожата, която " лична акушерка и дула, кърмя изключително вече осем месеца, захранвам само по ЗВБ с био продукти, бебенося, ям месо и ...непрекъснато се информирам какви нови ваксини има.", къде омеси ваксините с резистентността към антибиотиците, или просто искаше са се изкаже компетентно. Антибиотиците не лекуват вируси, освен някакъв херпес от многото херпеси. Двете неща нямат допирни точки и на болестите на бъдещето, породени от резистентност към антибиотици, им е все тая дали имаш всичките 36 ваксини по американсия календар, примерно. Ама, дай да размахаме пръстче назидателно.
За мен важи старата поговорка, че дозата прави отровата.

# 1 510
Скрит текст:
Аз пак ще се зачудя защо в България не изписват ацикловир за варицела, при положение че помага? В други страни дори има под формата на сироп за деца и я изкарват много леко - с по три пъпки и без температура.

Доколко е ефикасен не знам, може би е, но пък изобщо не видях регистрирана в БГ форма за употреба от деца.
А листът с възможно странични реакции е... по-дълъг от този на която и да е детска ваксина. Едва ли педиатър би рискувал да прави експерименти с деца с лекарство, което не е ясно как би им въздействало...

Детскиге градини не са задължителни, а предучилищната подготовка. Не зная дали наистина не виждаш разликата между двете или нарочно се правиш, че не виждаш. Предучилищната подготовка се осъществява в ДГ и училищата. Цитираното от теб по никакъв начин не противоречи на това, което съм написала.

Ако не виждаш по-далеч от София, така ще да е... В колко градове и села имат училища, но нямат предучилищна подготовка в тях, знаеш ли? Правя разлика и зная какво пиша... А по твърдение на МОН, където и да се осъществява зад. предучилищна подготовка, приема става по изискванията на Наредбата за ДГ... С други думи, задължителната предучилищна е забранена за деца без зад. ваксини или мед. документ, който да ги освобождава... Та да се върнем на социалната дейност... Предучилищната подготовка не е социална дейност, задължителна и едновременно забранена за определени деца... Туй то...

Не съществува нормативен документ, забраняващ на тези родители да водят децата си на ПГ в училище в по-голям населен пункт, където има такива. Нито пък документ, забраняващ им да сменят местоживеенето си с такова, по-добре отговарящо на останалите им изисквания / желания.

Поне да четеш да не се повтаряме като папагали на всеки втори пост... А ако се изтърсят всички неваксинирани от половина България да ходят в София на предучилищна, по-добре ли ще се чувстваш...  Laughing

И на теб никой не ти забранява да отидеш на Луната, където няма болести и неваксинирани, ама не искаш...  Laughing

# 1 511
И аз не разбрах, ама лаф да става Grinning
Аз лично не бих слагала нови ваксини, за които няма все още достатъчно инфо.

# 1 512
Скрит текст:
Следя темата от самото начало, но си позволявам един-единствен пост.
Аз съм една от тези, които ваксинират детето си "за всичко". Родила съм естествено с лична акушерка и дула, кърмя изключително вече осем месеца, захранвам само по ЗВБ с био продукти, бебенося, ям месо и ...непрекъснато се информирам какви нови ваксини има. Живея в чужбина. Бебка има  Ротарикс, предстои Бeксеро (Bexsero) против менингит В (в БГ все още я няма въобще). Не съм карала нито една шарка и ще се реваксинирам, вкл. за варицела. Не желая да звуча провокативно, но се чудя на противниците на ваксините, които намериха поле за изява в темата...Вие само листовки на ваксини ли четете, или и на антибиотици, противозачатъчни, витамини или пък медицински изследвания колко вредно е секциото? Утре може нещо друго да "отключи" ефект...и вие ще го документирате и изучите от висотата на дълбоките си познания, все пак материята е лесна, две статии и три интервюта са повече от достатъчни да си направи изводите човек за себе си и за малолетното, беззащитно същество, което юридически представлява. Какво значи информирано съгласие, толкова ли сте уверени в откъслечните си знания, че да  рискувате бъдещето на детето си в свят, който е на прага на война? Наясно ли сте с мащабите на заплахата, която е надвиснала над човечеството - антибиотичната резистентност...докато в БГ употребата на антибиотици е все още с чудовищни размери?
Разбира се, че ваксините не са панацея. Но е твърде вероятно скоро нищо друго  да не действа. Само отбелязвам.
Скрит текст:
Тук има един мъничък абзац за ролята на ваксините:
http://m.capital.bg/specialni_izdaniia/zdrave/2017/01/01/2778265 … _ot_nai-golemite/

http://spisaniemd.bg/md/2014/05/antibiotichnata-rezistentnost-se … testvenoto-zdrave

Нямам време за "убедителни" линкове, нито имам желание да споря, да репликирам и т.н.; исках само да изкажа скромното си лично мнение, без да съм имунолог, вирусолог, биохимик или занимаващ се с клинични изследвания молекулярен биолог.

Това е достатъчно, което си казала... Благодаря за включването...  bouquet   Живи и здрави и внимавайте с останалите няколкохиляди болести, срещу които ваксини няма... Те, ваксините, и без това са неефективни, но сефте някой да се пази с тях...  Laughing

# 1 513
Антибиотичната резистентност се дъвче вече дълги години, не е нещо ново, че да го дискутираме тук.
Не виждам връзка между дули, акушерки, кърмене, ЗВБ, био продуктити и ваксини, освен че, ако потребителката живееше в Бг щеше яростно да отрича последните  Laughing .

# 1 514
  • София
В момента гледам една серия на Арестувани зад граница, та се сетих да те питам как гледаш на ваксините при пътуване в чужбина? В днешно време хората,барабар с децата, пътуват доста, до всякакви екзотични деестинации и официално е силно препоръчително да са ваксинирани срещу болести, които се срещат там. Да не говорим за смесването на много хора по летища и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт