Частни детски градини - София (тема 11)

• 121 870
  • 733
  •   2
Отговори
# 210
Някой да е чул мнения за новата градина албертино? Събирам препоръки за ясла за студ. град, витоша и близките райони...

# 211
  • София
И аз тъкмо влизам да попитам за Албертино ...

# 212
  • София
Здравейте Мами,
Някой да има впечатления от "Пчелно кошерче" в Манастирски ливади - Запад?
Гледах ги тук:
http://www.thebeehive.bg
сайта изглежда добре, но не намирам отзиви из нета.
А ми е много удобно, защото в района детските са малко, а и някои не стават много, много.

# 213
  • София
Момичета, освен това искам да попитам дали държат на задъжителните ваксинации в Little steps Мусагеница.

# 214
Такъв въпрос, като видя, всеки път се чудя защо просто не се обадиш да попиташ в самата градина? Едва ли има по-точен и бърз начин да разбереш Peace

# 215
  • София
Защото по телефона няма да ми кажат това, което биха ми отговорили на 4 очи.. Вече имам подобен опит.

# 216
  • София
Момичета, освен това искам да попитам дали държат на задъжителните ваксинации в Little steps Мусагеница.
Във всяка една лицензирана градина би трябвало да държат на ваксинации, защото при постъпване се иска имунизационен паспорт.
Ако някъде прескачат това и допускат неваксинирани деца в градината могат да бъдат обект на сериозни санкции от стана на държавата и дела от страна на родители.

# 217
Мисля, че Емел имаше предвид как официално не разрешават, ама на четири очи другояче стоят нещата. Надявам се в моята ясла да няма такава практика Rolling Eyes

# 218
  • София
Точно това имах предвид, Кристи.

# 219
Аз не мисля, че по принцип има частна детска ясла/градина, която да приема деца без имунизации.

# 220
  • София
Много са. Редактирам: Отговориха ми, благодаря на коментиралите!

Последна редакция: нд, 18 фев 2018, 23:18 от Емел

# 221
Аз намерих няколко градини, които приемат и неваксинирани деца, но при 3те, които ми допаднаха ми обясниха, че приемат с всякакъв ваксинален статус и без да съм попитала. + го има в договорите им. За това ICCF ме вълнува, но все още нямам отзиви от никого. Само да вметна, че с освобождаване по мед причини и становище от лекар пак се оказа, че не всички градини приемат.

# 222
Във всяка една лицензирана градина би трябвало да държат на ваксинации, защото при постъпване се иска имунизационен паспорт.
Ако някъде прескачат това и допускат неваксинирани деца в градината могат да бъдат обект на сериозни санкции от стана на държавата и дела от страна на родители.

Иска се имунизационен паспорт навсякъде, но ако ВСИЧКИ родители на посещаващи са уведомени, не е необходимо този паспорт да е пълен. Градините, които държат реноме като цяло не приемат деца ‘по втория начин’. Просто по телефона често се случва да попаднеш на някой незапознат, след като ги посетих лично ми обясниха дали взимат освободени от ваксини или не.

# 223
  • София
Тъй като ваксинациите в България все още са задължителни и за да постъпи едно дете в детска градина е необходимо да има поставени всички такива до съответната възраст как точно си представяте детската градина да уведоми ВСИЧКИ родители, че смята да наруши закона и да приеме детето Х, чиито родители също са нарушили закона?

# 224
Нямам представа как точно стоят нещата законово. Единствено казвам как стоят нещата във въпросните частни градини- упоменато е писмено в договора, който подписват родителите, когато децата им посещават въпросната градина. Наистина няма нужда да се заяждате, давам отзиви, тъй като имам опит по темата и предполагам, че ще е успокоително за някои родители да знаят, че тяхната градина не е от тези ако не са уведомени. Изобщо не е лесно да се намери свястно детско заведение без ваксини, независимо дали нарушавам закона или не.

Общи условия

Активация на акаунт