Пролетта настъпва вече и за ЮЛСКОТО човече!

• 52 028
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Синът ми беше измерен от двама лекари 2850 и 2900 съответно в деня преди да се роди и предходния и... Реално беше 3380 Simple Smile попитах как е възможно такава голяма разлика, той шеговито отговори: Ами явно си тежи на мястото човека. Така че спокойно си гледайте последните дни с коремчето и мислете какво хубаво лято ни чака Wink

# 586
На моите снимки от ехографа винаги пише +- 700 гр.

# 587
Е,щом е толкова неточно как преценят , че бебето е голямо и трябва секцио,например? Аз утре,ше отида да раждам бебе 3кг и накрая,ще се окаже че е 4 и,ще стана дармадан!  Simple Smile

# 588
Природата се е "погрижила" всяка от нас да носи бебе,което да може да роди и за което да се грижи,след раждането.
По мои наблюдения в болниците са по-обиграни и точни в измерване и изчисляване на теглото на бебето,може би защото виждат най-много бебета.С първото ми дете,АГ-то до последно "мереше" бебе 4,2 кг.,пък то излезе 3 кг.Но при постъпването в болницата,познаха теглото.

# 589
В същност е важно в болницата да познаят.Да не те карат да раждаш нормално "бебе 3 кг",апък ти да се мъчиш да родиш бебе,което е 4кг и не ти е по силите например.
Мен на моменти ме обливат горещи вълни на притеснение,когато си помисля за раждането..как,ще ми изтекат водите и ще тръгнем за родилното и,ше съм в паника!Моля се леката бременност,която карам да не ми излезе през носа накрая Praynig

# 590
Miroslava, не се притеснявай предварително. Важното е да си спокойна, раждането е индивидуално и няма формула. Аз първата бременност я карах леко, родих леко, нормално и без упойка, и се възстанових бързо. Само кърменето не ми се получи, но сега четох разни статии и ще съм по-упорита.
Важното е накрая всичко да е наред.
Аз днес съм на запис на тонове, тъкмо ще видя как са контракциите, че напоследък имам доста често, но не са болезнени 🤔

# 591
Ох, за симптоми си говорите. Аз преди варицелата имах само киселини. Сега обаче толкова се уморявам,  че не мога да изчистя с прахосмукачка 3 стаи на веднъж, а си почивам след всяка. Не мога да кача стълбите до 3ти етаж. Направо съм развалина.  Корема ми е постоянно на камък. Дано да се възстановя и да изкарам до края. Поне не се подуване,  ама с кръвно с горна граница 80 няма и как да се подуя  Mr. Green
За раждането, не е задължително да изтекат водите преди болницата. Аз отидох да раждам с 5 см разкритие и запазен околоплоден мехур, който в последствие се спука. А за размера на бебето и секциото, смятам че това е трик на лекарите да им влезеш в графика и да се ражда на конвейр. Много малко са наистина големите бебета. Спомням си преди няколко месеца даваха жена от пловдивско която беше родила близо 5 кг бебе и го беше родила нормално и без нито 1 шев. Ако предлежанието е седалищно или напречно, вече е отделен въпрос.

# 592
Ива,на колко често са контракциите при 5см разкритие?Аз искам да раждам с епидурална и там налине важно да не се изтърве момента с разкритието.Да не си свиркам вкъщи и когато отида да раждам, да се окаже,че вече няма как да ми сложат упойка  Simple Smile
И аз днес съм на консултация.Да видим какво,ще каже за кръвните изследвания,че имах някои показатели които не са в норма..

# 593
Мира, честно не си спомням  Crazy Знам че контракциите ми започнаха предната вечер към 11, и в болницата ме приеха около 11 на обед на другия ден. Значи 12 часа по - късно. Тогава за епидорал така и не помислих. Сега четох за епидоралната упойка и май пак ще съм пас. Странно ми е ако нищо не усещам как ще знам че трябва да напълвам. А и  при епидорал, заради отпуснатите мускули главичката на бебчето не излиза с правилната (най - тясна) част.

# 594
Аз доколкото знам, епидуралната упойка се влива постоянно (на етапи) и при пълно разкритие, преди да започнат напъните я спират.

# 595
Аз ходих на лекция за анастезиите в "Шейново" и там обесниха,че се влива по етапно,през около час,в зависимост от болките на родилката.Когато дойде време за напъните,намалят дозата и така хем ги усещаш,хем си обезболена до някаква поносима степен.След лекцията,да ви кажа,още повече се надъхах за упойката.
Аз,между другото,усещам стягане на корема,но в долната част..или поне не мога да преценя дали е на целия корем.Не е болезнено,но се усеща.Не мисля,че е на точни интервали от време.От кога започват тези "подготвителните" и какво представляват ,като интензивност? newsm78

# 596
Здравейте Simple Smile Аз се ориентирам да приготвя чантата за болницата до колкото е възможно сега и да я отметна като задача.
Някоя от вас знае ли какво е  Направление № 7 за хоспитализация и как се взима? При личния лекар ли се ходи? Аз скоро се върнах в БГ и не съм се следила по здравна каса изобщо, не съм записана на ЖК и не съм в час въобще.  Tired

# 597
  • Sofia, Bulgaria
Ами при мен подготвителни имаше още преди месец - месец и половина,  сега почти нямам. Важното е да няма  болка при тях. Сега ми се случва ако много ми се ходи по малка нужда,  така да ми се стяга ниско долу корема.

# 598
Подготвителните контракции обикновено започват още през втория триместър.

# 599
А,ако на прегледите не се прави ехограф,а само се слушат тоновете на бебето,може ли да се установи наличие на контракции?
Това направление 7,според мен се дава от АГ,който те следи по Здравна каса,нв от личния лекар.Но,ако не се следиш по ЗК,незнам кой трябва да ти го издаде..най-добре попитай лекарят който те следи по принцип,може и той да има възможност да ти го издаде.

Общи условия

Активация на акаунт