Математически турнири - 44

• 99 183
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofiq
Това успокоява надявам се всички,че и децата без кодове ще бъдат включени в общото класиране, щом са подредили резултатите им в общ файл:)

# 541
Елица, ако има някаква логика по колко деца да се класират за национален кръг на ЕК, то за мен това е някакъв процент от явилите се. Да речем 0,6% от всички 3792 третокласника са 23 деца, т.е. всички с и над 87 би трябвало да се класират въпреки регламента с 10-те точки и това са общо 24 деца. Аналогично за 4 клас 0,6% от всички 6503 четвъртокласника са 39 деца, т.е. всички с и над 92, които общо са си точно 39.

# 542
Събрах резултатите на 1-ви клас от двамата организатори. Децата с 88 и повече точки са точно 20.
9 от СМБ и 11 от сдружението. Според мен има логика класацията да е обща и това да са поканените.

# 543
Чудесно е че се появиха резултатите на децата въпреки, че в училището подадоха грешна информация за тях.

mready, благодаря!
Аз не се справих с търсачката на гугъл  Embarassed

Що се отнася до бойкот не виждам как ще се обясни на децата тази тъпотия с деленето на организатори и от там различни класации което да ги мотивира за такъв бойкот. Аз поне не виждам смисъл те да знаят за тези неуредици, поне тези които са под 14г.

И никак не е редно да има две класации на национално ниво за едно състезание. Местните класации са нещо съвсем различно и напълно приемливо.
В класацията с имената има дете със 100т. и то е единствения третокласник с максимален резултат. Това дете заслужава да си види името на първо място и да получи награда за постигнатия успех.

# 544
  • София
В класацията с имената има дете със 100т. и то е единствения третокласник с максимален резултат. Това дете заслужава да си види името на първо място и да получи награда за постигнатия успех.
Това отдавна се опитвам да кажа. Но това, че има класация на всички с имена отделно, все още не значи, че МОН ще вземе под внимание всички резултати. Дано да е така.

Да пожелаем на децата успех утре и се надяваме, ЕК да беше последното състезание с толкова неразбории.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 19:55 от 450

# 545
Събрах резултатите на 1-ви клас от двамата организатори. Децата с 88 и повече точки са точно 20.
9 от СМБ и 11 от сдружението. Според мен има логика класацията да е обща и това да са поканените.

По принцип сте права, но не и ако сте в позицията на моето дете. С 87 точки от тези с баркодовете. Така той е доста ощетен, защото губи шанса си за финал. Ако на децата с баркодовете се проверят ръчно работите, ще имаме едно съвсем друго и вече равнопоставено класиране.

# 546

По принцип сте права, но не и ако сте в позицията на моето дете. С 87 точки от тези с баркодовете. Така той е доста ощетен, защото губи шанса си за финал. Ако на децата с баркодовете се проверят ръчно работите, ще имаме едно съвсем друго и вече равнопоставено класиране.

Няма гаранция, че щяха да му проверят работата без грешка... Просто се случва и при липса на атестация си оставате ощетени...  Peace

# 547
Ако на децата с баркодовете се проверят ръчно работите, ще имаме едно съвсем друго и вече равнопоставено класиране.
Разполагате с някаква вътрешна информация от сдружението или просто изказвате лично предположение?
И какво разбирате под равнопоставено класиране? Засега децата, които не са се явили под егидата на прословутия баркод са по-скоро в неизгодна позиция, доколкото най-вероятно остават извън сметките за националния кръг.

# 548
Аз не разбрах дамата защо мисли, че ръчното проверяване щеше да даде повече точки на детето и. Може би съм пропуснала тази история..

Надявам се това изказване да е резултат от въпросната пропусната история, защото "да се направим, че някой с 95 точки не съществува, за да има някой с 87 шанс" е проява на недобър вкус, най-малкото.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 22:06 от chickadee

# 549
Аз съм родител на първокласник и си разсъждавам. При по- големите деца мисля, че не е проблем попълването на бланките, обаче при малките е.Детето само каза, че вместо втора страница да попълва е започнало трета, после се е усетил и е поправял.Затова казвам, че резултата му би трябвало да е по- висок.За мен не е проблем друго, освен горчивия привкус от това състезание.

# 550
Аз съм родител на първокласник и си разсъждавам. При по- големите деца мисля, че не е проблем попълването на бланките, обаче при малките е.Детето само каза, че вместо втора страница да попълва е започнало трета, после се е усетил и е поправял.Затова казвам, че резултата му би трябвало да е по- висок.За мен не е проблем друго, освен горчивия привкус от това състезание.
Пак да питам. Как точно решихте, че резултатът му трябва да  по-висок? Само заради машинната проверка ли?
И защо смятате, че е ощетен след като е сред децата, които могат да отидат на национален кръг?
Тези, без баркодовете, засега остават зад борда, дори да са с максимален резултат.
А и първокласниците се състезават с първокласници, а не с по-големи. Условията са еднакви за всички.

# 551
Да, заради машинната проверка, но не твърдя нищо, това са просто мои разсъждения.Според мен най- голям проблем е при 4 клас, защото там е важно. Децата нямат вина, нито родителите

# 552
  • София
Аз пък съм работила с машина за проверка, не точно от състезание, но подобна. Машина сигнализира, ако нещо не е наред, ако ще петно от баница да е. Щом детето е поправяло и нанасяло наново върху бланката, машината със сигурност е изпищяла. Щом изпищи, операторът работещ с нея отстранява бланката и тя се проверява ръчно. Дори и тото като съм пускала (машината е на подобен принцип), то компютъра има толеранс от мястото където трябва да е точката. Ако има проблем фиша не се приема и ви карат да го препишете. Но тук има оператор и той преглежда работата ръчно. Така че, във вашия случай, вашата бланка е прегледана най-вероятно ръчно и е една от малкото проверявани ръчно при машинната проверка.

# 553
Благодаря за разяснението. Това не го знаех. Дано проблема се разреши без да са ощетени децата.

# 554
  • Sofia
ДАНИС изнесе финалистите си.

Общи условия

Активация на акаунт