Математически турнири - 44

• 99 291
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
125 СУ се възползва от това, че записва много деца на МБГ и благодарение на това получават най-голяма квота, която обаче дават само на техни ученици.  Sick
Квотата на общ брой участвали ли формира? Разгледах списъка и ми направи впечатление, че 55 СУ " П. Каравелов" също има доста висока квота. Реших да погледна сайта им, за да добия представа дали състезанието е провеждано там и какви са резултатите, а ето на какво попаднах.  Simple Smile
http://www.55su.bg/wp-content/uploads/2017/04/55SU-rezultati-2017.pdf

регламент
Цитат
ФИНАЛЕН КРЪГ

11. За финала на турнира се класират първите 20 ученици в общото класиране (сбор от двата най-добри резултата от трите предварителни кръга), но не повече от 3 ученици от едно и също училище от всяка възрастова група. Всички училища участници в турнира получават и правото да определят свои участници във финала с Wild card - 5% от общия брой на участниците в турнира от съответното училище, но не по-малко от 1.

Списъкът с допуснатите до финала и предложенията за участие с Wild card се публикува на електронната страница на турнира до 30 април.

# 691
Чела съм го. Попитах заради това:
 Всички училища участници в турнира получават и правото да определят свои участници във финала с Wild card - 5% от общия брой на участниците в турнира от съответното училище.
" Участници от училището"

# 692
 Blush по-често е написано само "училището", но в регламента е "Училището участник (или училището партньор за съответното населено място/държава)"

# 693
Аз не мисля, че има значение къде се е явило детето. Давам пример, в нашия малък провинциален град има 3 училища. МБГ се провежда само в едното училище, което не е училището, в което учи моето дете. Моето дете се яви там. Квота за нашия град има за училището, в което учи моето дете, но не и за училището в което се провеждаше състезанието. Предполагам на бланката се пише в кое училище учи детето и няма значение къде се е явило. Квотата е на база явили се от училището, а не явили се в училището.
Така го написах, че даже и аз не се разбрах Grinning Дано някои разбере какво се опитвам да кажа Hug

# 694
  • Варна
Честно, вече ми се ...... от това МБГ! Организаторите да вземат да вдигнат летвата за медалите си ,та да не се налагат квоти и тем подобни !

# 695
  • Бургас
Организаторите да вземат да вдигнат летвата за медалите си

2015-та есенния кръг сина ми взе бронзов медал мисля с 14 точки от 30.
Питах госпожата от пазара ли ги вземат медалите - недопустимо е медал за по-малко от половината точки!
Но детето се радва на медали и не пропуска.

# 696
  • Sofiq
Не съм виждала друго състезание с толкова объркващ родителите регламент.
Аз се вайках за ЕК, но сега като гледам проблемите на родителите за МБГ разбирам,че нищо не съм видяла.
А организаторите явно са точни и коректни хора, наистина не разбирам откъде идат проблемите с регламента. Нали уж отиват деца с поне 2 златни медала-толкова много деца ли имат по 2 златни от това състезание, че се налага въвеждане на квоти, wild card? Човек ще реши, че за зелена карта кандидатстват децата...

# 697
Аз не мисля, че има значение къде се е явило детето. Давам пример, в нашия малък провинциален град има 3 училища. МБГ се провежда само в едното училище, което не е училището, в което учи моето дете. Моето дете се яви там. Квота за нашия град има за училището, в което учи моето дете, но не и за училището в което се провеждаше състезанието. Предполагам на бланката се пише в кое училище учи детето и няма значение къде се е явило. Квотата е на база явили се от училището, а не явили се в училището.
Така го написах, че даже и аз не се разбрах Grinning Дано някои разбере какво се опитвам да кажа Hug

Има значение къде се е явило... Ако има едно училище-организатор, а участниците са от много различни училища, то всяко едно от другите самостоятелно може да не образува квота, но в училището-организатор всички деца заедно може да имат няколко квоти дори... Тогава квотата на кого се дава? Би трябвало да е на училището-организатор и да избере децата от всички участници... Всяко дете участва в образуване на квотата и не би трябвало част от децата да страдат от това, че са единственото дете в тяхното училище, решило да се яви и дори постигнало високи резултати на МБГ...

# 698
Аз се вайках за ЕК, но сега като гледам проблемите на родителите за МБГ разбирам,че нищо не съм видяла.
А организаторите явно са точни и коректни хора, наистина не разбирам откъде идат проблемите с регламента. Нали уж отиват деца с поне 2 златни медала-толкова много деца ли имат по 2 златни от това състезание, че се налага въвеждане на квоти, wild card? Човек ще реши, че за зелена карта кандидатстват децата...

не е така  Peace

Цитат
11. За финала на турнира се класират първите 20 ученици в общото класиране (сбор от двата най-добри резултата от трите предварителни кръга), но не повече от 3 ученици от едно и също училище от всяка възрастова група.

проблемът може би е, че училищата-организатори теглят чергата към "своите" ученици за сметка на "приходящите" Peace
пиша "може би", защото нямам пълна информация, само публикуваното в темата  Peace

# 699
  • Варна
Ами най-редно е у-щата организатори да си запълнят квотите по явно класиране. Започват от цветовете на медалите ,ако има много повтарящи се ,да започват и времето и точките да гледат ...но трябва да е честно спрямо всички деца . И Организаторите пък да го изискат от тях!  Crossing Arms

Миналата година моето така се разочарова от на Лонгманското "квотите" и тази год. изобщо не се записа. А беше с резултат за Национално и деца от цяла страна с по-нисък, отидоха.Изобщо ,пълна глупост! ooooh!

# 700
Скрит текст:

не е така  Peace
Цитат
11. За финала на турнира се класират първите 20 ученици в общото класиране (сбор от двата най-добри резултата от трите предварителни кръга), но не повече от 3 ученици от едно и също училище от всяка възрастова група.

проблемът може би е, че училищата-организатори теглят чергата към "своите" ученици за сметка на "приходящите" Peace
пиша "може би", защото нямам пълна информация, само публикуваното в темата  Peace

Това изискване нали отпадна? Остана да определят квотите за всяко училище и то да посочи финалистите... Ето тук е проблема... Не е казано, че посочените деца ще са с най-голям резултат... А за тези, явили се в училище, в което не учат, реално не знаем какво е решил организатора, защото той е изпратил на училищата-организатори условията за изпращане на финалисти, но ние не ги знаем тези условия... И сега какво следва да направи човек, ако реално детето му е с най-висок резултат от всички в училището-организатор, но не му предлагат да ходи на финал?

# 701
125 СУ се възползва от това, че записва много деца на МБГ и благодарение на това получават най-голяма квота, която обаче дават само на техни ученици.  Sick
Квотата на общ брой участвали ли формира? ...

Нямам представа, защото не ме интересува, но оставам с такова впечатление. Иначе, които следи състезанията следва да е забелязал, че 125СУ от години раздават медали (КМС, ВМС, т.н.) САМО на своите ученици. Рядко отпускат такива на 'външните'.

Отделно, забелязах, че СМГ нямат квота, а техните ученици са сред индивидуално поканените.

# 702
  • Варна
125 СУ се възползва от това, че записва много деца на МБГ и благодарение на това получават най-голяма квота, която обаче дават само на техни ученици.  Sick
Квотата на общ брой участвали ли формира? ...

Нямам представа, защото не ме интересува, но оставам с такова впечатление. Иначе, които следи състезанията следва да е забелязал, че 125СУ от години раздават медали (КМС, ВМС, т.н.) САМО на своите ученици. Рядко отпускат такива на 'външните'.

Отделно, забелязах, че СМГ нямат квота, а техните ученици са сред индивидуално поканените.

А изобщо в СМГ провежда ли се ? Защото съм останала с впечатление,че техните ученици се явяват в 125 то ,Данис и не знам къде още съм срещала имена.  Thinking

# 703
А изобщо в СМГ провежда ли се ? Защото съм останала с впечатление,че техните ученици се явяват в 125 то ,Данис и не знам къде още съм срещала имена.  Thinking
Не, не се провежда в СМГ. И в ПЧМГ не се провежда. Явно преподавателите им са преценили, че е твърде ниска топка за децата там.

# 704
  • София
А дали не са поканени, защото миналата година са имали медали?

Общи условия

Активация на акаунт