Парфюмни размисли и страсти - 209

• 124 371
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета! Имам специална молба за помощ към вас.
Влюбих се в Shiseido - Ever Bloom EdP. Пръснах го на китка преди няколко дни, днес влязох в магазин и се опръсках цялата - резултатът, за съжаление, и след двете проби е разочароващ - парфюмът се задържа върху мен 4 часа, а не е евтин, за да си позволя да го пръскам като водичка постоянно. А ароматът е тооолкова прекрасен!

Моля ви, дайте ми идеи за парфюми, които миришат по този начин. Никаква ме няма с флоралните като цяло, но търсих и пробвах, долу ще изброя кои съм минала, за да не ги повтаряме; като цяло съм нова в парфюмната любов, но бързо напредвам  Mr. Green

И така - изброините аромати съм пробвала, някои ми харесват, други - въобще, но нищо не се доближава до Ever Bloom  Confused Търсим силен и студен флорален аромат, тоес без... кехлибар (?) в нотките.

Lancome - Poeme, сякаш това е най-доброто попадение до момента, въпреки че както доста по-запозната приятелка отбеляза Шисейдото е доста по-блендирано. Нищо не стои на преден план (или поне аз не го помирисвам)
BVLGARI Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise
Estee Lauder - Modern Muse (този толкова ми харесва, че обмислям да го купя, но наистина не е добро "копие")
Givenchy - Amarige - твърде ретро, определено не е моето, туберозата ми обърква работата май  Grinning
Givenchy Dahlia Divin EdT + EdP
Jour d'Hermes + Jour d'Hermes Gardenia
Hermes - Un Jardin всичките
Narciso Rodriguez - Narciso
Burberry - The Weekend - също много ми допадна, просто не е това, което търся.
и много на Kenzo пробвах

Нещо забравям, имам чувството, че издуших всичко в магазина.
Във вас ми е надеждата!

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 02:17 от bambinnah

# 106
Bambinnah, на твое място бих си купила Шисейдото.  Peace С наслягване и пръскане върху дрехи може и да издържи повече. Ако не- здраве да е, ще пръскаш по-често. Не става със заместители. Ще гониш някакъв митичен парфюм и само ще си фрустрирана, вместо да си доставиш удоволствие.
Купи го от проверен сайт, ще излезе по-евтино.
Аз така 2 години се мотах с един парфюм който обичах и все отлагах, накрая го купих, а тази година и поднових. Оказа се не чак толкова нетраен. Защо си го причиних това, незнам.  Laughing (Trussardi My Name  Heart Eyes)

Виж във Фрагрантика с какви парфюми го сравняват:
https://www.fragrantica.com/perfume/Shiseido/Ever-Bloom-31202.html

# 107
  • Велико Търново
Благодаря ти, Денси, за прекрасната тема bouquet
Аз не съм много по цветните парфюми - докарват ми главоболие, преди време, не знам въз основа на какъв порив, бях купила Elie Saab Le Parfum L'Eau Couture  - след едно-две пръскания, го подарих скоропостижно Crazy
Понасям само виолетката в Инсоленс / там имаме вечна любов Wink/, и сега нося Balenciaga L`Essence , имам сантимент и към Ирисовата Прада. Проявявам любопитство към Лалето на Byredo, но се чудя откъде да се снабдя с проба...Ще проверя в Ензо.
Вчера ми връчиха блотер на Hermès L'Eau des Merveilles Sees the Life in Blue - със смесени чувства съм, първоначално ми хареса/доколкото може да ми хареса от листче Wink/, след два-три часа остатъчната миризма беше доста по-различна от първоначалната...Трябва да го пробвам на кожа задължително Simple Smile

# 108
  • при морето
Някой имал ли е този красавец и какви са впечатленията от него
https://www.fragrantica.com/perfume/CoSTUME-NATIONAL/Scent-Intense-2305.html
Във фрагрантика отзивите са противоречиви,дори повече отрицателни,отколкото обратното.
За това реших да се допитам при вас Thinking

По темата-обичам цветните парфюми,но имам май само 3-Поемата,Ели Сааб ле парфюм и Куатре,който ми е повече плодов всъщност.Много обичам миризмата на Липа,но автентична миризма в парфюм не ми е попадала до сега.Чета за Байредо,но не съм имала удоволствие да го нося.Фаворитите ми от цветята са гардения,роза,магнолия,хибискус,виолетки.

Чудесна тема,Денси,благодаря! bouquet

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 14:35 от Winter fairy

# 109
Ън, познаваш ли Hermes Jour, Jour Absolu, Jour Gardenia? Също и двете Пантери са чудни през пролетта, Шансовете на Шанел, Misia, Beige, 22, 5 EdP,  Allure EdT, Градините на Hermes, Valentina Assoluto, EL Sensuous...и последния да затвори вратата...много са. Все елегантни, с благородно звучене.

24 Foubourg, Caleche  Heart Eyes, как можах да ги забравя...

Познавам само Алюрите, парфюмната и тоалетната вода. Парфюмната вода на Алюр е любимият ми парфюм. Но е единствен, искам и друг и по възможност малко по-евтин, нещо като среден клас. Високите цени на Шанелите ме затрудняват да ги имам като често използван парфюм. Предпочитам ги за по-специални случаи и да не ги подновявам често. Blush Да не говорим, че в топлото просто ме задушават.
Ще се заинтересувам сега от предложените и ще видя кой е среден клас, за да пробвам. Заредила съм се с търпение и се надявам ,че все някога ще ме възнагради. Simple Smile

# 110
Преди няколко дни и аз пробвах Криптоминт. На мен точно в самото начало много ми напомня на бонбони After Eight, което ми се стори странно, но все пак беше приятна изненада.  Simple Smile  Но след няколко минути парфюмът премина в следващата си фаза, където вече не усещах нито мента, нито шоколад. Приличаше ми на познат свеж мъжки парфюм, не съм сигурен на кой, но мирисът беше много засилен и доста остър, почти като перилен препарат. След известно време се укроти и вече в крайната си фаза ми напомняше на Авентус, с уговорката, че последния съм ползвал само два-три пъти от мостра преди месеци и правя това сравнение само по спомен. Simple Smile А Ultra Zest не съм пробвал никога, така че наистина е възможно и на него да прилича.
Като цяло ми допада, интересен е. Simple Smile

Имам 218 парфюма без мострите и малките  отливки , и Ultra Zest ме кара да се усмихвам всеки път като го нося  Heart Eyes Миналата година го бяха намалили на ~62 лева в Енцо и си взех 3 .Голямо количество червен портокал + Pure Malt като база.На моята кожа се развива чудесно.

Да за него. Той не само не е crowd pleaser, той направо си е crowd killer.
Принципно повечето масовки не могат да ме спечелят последно време, но този ми е отблъскващ. Би ми било интересно да го усетя обаче как би се развил върху някого другиго....
Един парфюм не е нужно да е брутален, за да е гениален. Този определено не мога да го разбера, меко казано.

Бензиновата нотка,която предполагам ти е била неприятна изчезва в базата и ВЪОБЩЕ я няма,а да не говорим,че много хора дори не я усещат.Парфюма на кожа се развива съвсем различно също.При мен интересното, е че ми избива аромат на Campari Bitter Liqueur ... нещо , с което по-предишната ми приятелка се оливаше поне 2-3 пъти седмично-няма как да го забравя този аромат  Close

Скрит текст:
Няма такъв ЧУДОВИЩЕН кошмар за всеки мъж да имаш приятелка/жена алкохолик  smile3514

П.П.
Т.н. bitter liqueur , или както им казват американците bitters как се превежда на български? Ликьор ... предполагам,или не е същото?  newsm78 Не пия никакъв алкохол и не съм много в час,освен ако не е аромат за парфюм.

А пък за Криптоминт ще драсна утре. Поносихме го и....очарова ме като цяло,та ще му мисля още малко до утре. Тъкмо може да се възползвам от -20те % в БЗ и Дъглас Party

Колко пари ти излиза с 20% в споменатите 2 вериги? Ако не бързаш предполагам съвсем скоро ще го има на по-добра цена дори с тези 20% намаление , за които говориш.До колкото си спомням цените на A*Men фланкъри-те бяха 136-140 лева.А да-ако някой не му е направило впечатление вече бранда се казва само Mugler , и са с ново лого.

Благодаря на pepe le pew и Deziderata за предложенията. Записани са за проба и още от утре тръгвам "на лов" за нови пипери Crazy .
......
А пък това ново и толкова коментирано Гучиии... Е вЕрно Абсолю-тно,но стряскащо, зловещо и плашещо чак. Мирише ми на вещица мрънкаща покрай черен казан,в който ври вмирисан каубой. Бррррр.... Sick ooooh! Sick

Както руснаците казват "На вкус и цвет товарищей нет" . Пипера на мен ми е е 2-та НАЙ-НЕПРИЯТНА парфюмна нотка , и ако дори го усещам силно ме дразни,а ако е наситен ми се гади направо.
Пробвай Bvlgari Man In Black - да не те стряска,че се води мъжки-около мен го носят жени,Black на Comme des Garcons , VSOP на Tom Daxon и Bang на  Marc Jacobs - все пиперени "творения" , които се разносват около мен.В Bang пипера е толкова много,че ....  ooooh!
 Peace

Здравейте, момичета! Имам специална молба за помощ към вас.
Влюбих се в Shiseido - Ever Bloom EdP. Пръснах го на китка преди няколко дни, днес влязох в магазин и се опръсках цялата - резултатът, за съжаление, и след двете проби е разочароващ - парфюмът се задържа върху мен 4 часа, а не е евтин, за да си позволя да го пръскам като водичка постоянно. А ароматът е тооолкова прекрасен!

Моля ви, дайте ми идеи за парфюми, които миришат по този начин.

Не ти трябва да си купуваш друг -има си лесен начин да си удължиш живота и трайността/сиажа на 99% от парфюмите.Купуваш си ако се продава в Бг - евтин е и работи добре , или всеки друг ... мисля , че лосион за тяло (не съм убеден) се води на български , като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е без аромати в него т.е. fragrance free/unscented на шишето.Слагаш първо крема на местата , които ще се пръскаш и пръскаш върху него.Самия крем запазва аромата доста по-дълго върху кожата ,като аромата реално "седи" върху крема,а и като цяло като маслата от парфюма доста по-бавно попиват в кожата.Този метод е известен от доста време,но доби популярност основно след голямата вълна от реформулировки последните години.
Плюсове :
1.Запазва ти аромата по-дълго 1.5 пъти повече от нормалното и около 2 пъти ако се ползва профилиран вече продукт.
2.В повечето ситуации не се налага да се носи отливка,или пулверизатор тип Травало.
3.Евтино решение е,което ни позволява да ползваме любими аромати,на които трайността е намалена стабилно след реформулировка.
4.Запазва по-дълги връхните нотки,ако те са ни любими.
Минуси :
1.Било то обикновен овлажнител,или профилиран продукт трябва да се знае,че забавя развитието на парфюма,като връхните нотки се запазват по-дълго и съответно се стига до базата по-бавно.Ако се ползва парфюм,който е линеен и не се променя много няма проблем,но ако се ползва парфюм,които минава през метаморфоза трябва да се пробва първо дадения аромат колко ще му се забави развитието  , или с думи прости ако обичаме парфюм Х , който във връхните нотки (началото) е ... лайм и ветивер , а в базата повече ууд и кожа ще мине повече време докато стигне до ууд-а и кожата.Всички имаме парфюми,които или не харесваме началото,или ни харесва повече базата и си знаем "След 30 минути е това,което искам и ми нови комплименти" и се пръскаме според това.Но в случая базата може да дойде и след 45-50 минути.
Профилираните продукти,за които споменах по-горе се наричат fragrance primer , като този който ползвам аз е

а това е от рекламата му

Дали си заслужава допълнителните пари-според мен да $20 не са много пари,а стига за ПОНЕ 3 месеца и то ако се фен на врачанската школа и сменяш парфюми за деня и после за вечерта.На повечето гора им стига за 1/2 година.

За парфюм за деня реших да се върна към средата и края на 90-те с

# 111
  • София
Ооо, Walther, много ме заитнригува този праймър. Откъде е? Тук със сигурност не съм виждала, но да се ориентирам къде да се търси?

# 112
Леле, Walther, много ти благодаря за отделеното време (и за прекрасното резюме по точки  Mr. Green)!

Ароматът е... линеен май е терминът, сякаш няма особено развитие.
И врачанска школа ли имало при парфюмите, хахахаха! За пръв път да видя този край на България асоцииран с нещо положително/неутрално като смяна на парфюми.

Бих инвестирала в fragrance primer, не го намирам обаче в Амазон, Дъглас или по разни други сайтове, твоят откъде е?
Затова тези дни май ще си купя неароматизиран лосион и ще тествам парфюма пак, ако постигна 6 часа ясно доловим аромат, битката ще е спечелена.
Отново - благодаря много!

# 113
  • СОФИЯ
Кога изписахте 6 страници  Shocked
Вчера се жертвах и отидох в The Mall и слава Богу ненапразно  Simple Smile
Пробвах в Sephora Fleur Musc for Her Narciso Rodriguez for women. Започна ужасно - на нещо мръсно. Тъкмо взех да съжалявам, че съм си изгубила времето и......такъв завой направи, че не беше за вярване. Започна нещо сапунесто, но много изискано, след това отново се промени, имаше нещо цветно, но не роза, появи се и нещо бонбонесто. Розата се разви накрая. Интересна роза - доста по различна от розата на новата ми любов Mad Madame Juliette Has A Gun, различна, но достойна. Този парфюм на моята кожа се прояви като хамелеон - претърпя няколко промени, което ме впечатли и обмислям покупка.

# 114
Ън, познаваш ли Hermes Jour, Jour Absolu, Jour Gardenia? Също и двете Пантери са чудни през пролетта, Шансовете на Шанел, Misia, Beige, 22, 5 EdP,  Allure EdT, Градините на Hermes, Valentina Assoluto, EL Sensuous...и последния да затвори вратата...много са. Все елегантни, с благородно звучене.

24 Foubourg, Caleche  Heart Eyes, как можах да ги забравя...

Познавам само Алюрите, парфюмната и тоалетната вода. Парфюмната вода на Алюр е любимият ми парфюм. Но е единствен, искам и друг и по възможност малко по-евтин, нещо като среден клас. Високите цени на Шанелите ме затрудняват да ги имам като често използван парфюм. Предпочитам ги за по-специални случаи и да не ги подновявам често. Blush Да не говорим, че в топлото просто ме задушават.
Ще се заинтересувам сега от предложените и ще видя кой е среден клас, за да пробвам. Заредила съм се с търпение и се надявам ,че все някога ще ме възнагради. Simple Smile
Аз си правя веднъж годишно екскурзия до Канарите и от там си вземам Алюра доста изгодно Wink. След месец ще хода отново и този път ще си взема и някой друг,че имам нужда от разнообразие.
Вчера се заврях в една парфюмерия, но души толкова много парфюми, че изобщо не разбрах как мирише този на РД. Първоначално не ме грабна, а след това забравих на коя ръка и къде пръсках Simple Smile. Пръснах си на ръкава на якето Yves Saint Laurent Mon Paris и сега станах да го душа Simple Smile. Мирише много хубаво и ако ми го подарят много ще му се радвам, но не бих си го купила.

# 115
Обещах да напиша първи впечатления от разносването вчера и днес цял ден на J'adore In Joy Dior.  При мен парфюмът вътре на 24 градуса, е много силен. Много! Влиза в носа и стои дълго време там. Много бели цветя, много сол и лека сладост. Харесвам го. Сред природата в парка, при по-хладно време омеква и се носи силно. Хубав шлейф и много сериозна трайност при мен с наколко пръскания. Весел е и жизнерадостен. Има си от Жадор и според мен ще се хареса на почитателките на ЕДП и ЕДТ версии. Не виждам как ще се носи в големи горещини и дали няма да е душлив. Дано не е, защото ми допада.

# 116
На вашето внимание, парфюмни. https://www.fragrantica.com/news/ESXENCE-2017-BEST-Perfumes--9305.html

И честит имен ден на всички с цветни имена!

# 117
Обещах да напиша първи впечатления от разносването вчера и днес цял ден на J'adore In Joy Dior.  При мен парфюмът вътре на 24 градуса, е много силен. Много! Влиза в носа и стои дълго време там. Много бели цветя, много сол и лека сладост. Харесвам го. Сред природата в парка, при по-хладно време омеква и се носи силно. Хубав шлейф и много сериозна трайност при мен с наколко пръскания. Весел е и жизнерадостен. Има си от Жадор и според мен ще се хареса на почитателките на ЕДП и ЕДТ версии. Не виждам как ще се носи в големи горещини и дали няма да е душлив. Дано не е, защото ми допада.
Искрено завиждам за тази трайност. При мен е не повече от два часа. Даже това е твърде оптимистична прогноза. Синът ми, който все ми прави забележка, че пръскам по много и все силни парфюми и се задушава, този път каза - "Нищо не усещам, какъв е този парфюм?" Спрях с тестовете след третия път.
А така обичаният от всички Мон Герлен направо ме убива, ако щете вярвайте. Rolling Eyes  Лавандула в огромни количества, все едно съм си завряла главата в шише със спирт. Аз тъпо и упорито пробвах поне 10-ина пъти, но вече се отказах. Не става. Дори за някого да е шедьовър, с мен не се сработва.
Не че ми е мъчно, де. Спестявам си едно мислене и доста средства.  Joy

# 118
Извинявам се,не следя темата редовно,но...някой с някаква информация за:
https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Gabrielle-43718.html ???
Че отговаря и на темата  Hug

# 119
Извинявам се,не следя темата редовно,но...някой с някаква информация за:
https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Gabrielle-43718.html ???
Че отговаря и на темата  Hug
Няма никаква информация засега. Hug

Общи условия

Активация на акаунт