Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 797
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,
от тази седмица и аз съм брекетоносец. Simple Smile
Задължително ли е почистването да е с ел.четка? Засега мия с нормална и интердентална, но се притеснявам дали се изчиства всичко хубаво.

# 526
Аз лично не съм фен на ел.четките и засега ги мия с ръчна. Wink

# 527
  • Sofia
Задължително ли е почистването да е с ел.четка? Засега мия с нормална и интердентална, но се притеснявам дали се изчиства всичко хубаво.
Задължително - не, но почистване е по-лесно и много по-качествено Simple Smile

# 528
За мен обикновена и интердентална четка са напълно достатъчни, ако техниката на миене е правилна. По мнение и на зъболекаря, и на ортодонта ми, до момента поддържам добро ниво на устна хигиена само с тези средства.

Пробвала съм електрическа четка, преди да сложа брекетите - колкото и да внимавах и да се стараех да мина навсякъде, след първата седмица усещах зъбите си като перманентно немити. Другото, с което не можах да свикна, беше вибрацията на четката - оказа се изключително неприятно за мен усещане.

# 529
  • Sofia
Нямам обяснение защо не би останала впчатлена от електрическата четка, освен може би, че трябва да се има предвид, че техниката на миене е много по-различна от класическото почистване с обикновената.

Въпреки, че бях супер старателен и миенето ми с нормалната четка ми отнемаше 7-10 минути всеки ден, след като започнах да ползвам електрическа четка усещането ми за почистване на зъбите беше на следващо ниво. НО, може аз да не съм имал правилна техника, въпреки отделяното време със старата четка Wink

# 530
Искам да попитам след вадене на мъдреци лицето променя ли се или те не играят такава роля, че да повлияят на лицето?

# 531
  • Sofia
Ако това са ти притесненията - не, няма такава опасност.
Обаче, те играят роля за задържането на зъбната кост и така помагат на зъбите до тях. Освен това, мъдреците могат да се ползват за извличане на стволови клетки.
Безпричинно не трябва да се вадят - в категорията "безпричинно" влиза и обяснение от вида "рано или късно ще се развалят и ще трябва да ги извадим".

# 532
Хораа, утре слагам и аз брекетии..най-накрая Simple Smile)) Та, ако може малко въпросчета -
с какво се хранехте първите няколко дни,
какво да избягвам, какво не,
от първите дни ли се миехте с тези четкии,
задължително ли е ползването на вода за уста, защото лично мен ме дразни, но започнах да я ползвам, за да свиквам,
много ли боли след като ти ги сложат,
съответно пили ли сте някакви болкоуспокояващи,
как сте били с цигарите - пушихте ли,
колко време след слагането на брекетите ядохте каквато и да е храна - 2 3 часа..повече
Много ще съм ви благодарна Simple Smile))

# 533
  • Sofia
При повечето не боли, освен когато ги ползваш за ядене Grinning
В някои случаи болката е, заради по-силно натягане на дъгите и може да се наложи да пиеш нещо обезболяващо, ако е трвърде неприятно.
При мен болки нямаше, освен при опит за дъвчене през първата седмица, както и при миенето на зъбите Simple Smile
Съответно първата седмица бях ексклузивно на пасирани храни и супи. В общи линии това е - пюрета, супички Simple Smile

# 534
При повечето не боли, освен когато ги ползваш за ядене Grinning
В някои случаи болката е, заради по-силно натягане на дъгите и може да се наложи да пиеш нещо обезболяващо, ако е трвърде неприятно.
При мен болки нямаше, освен при опит за дъвчене през първата седмица, както и при миенето на зъбите Simple Smile
Съответно първата седмица бях ексклузивно на пасирани храни и супи. В общи линии това е - пюрета, супички Simple Smile

мерсиии Simple Smile)

# 535
Здравейте!
Може ли някой да ми препоръча подходящ конец за зъби

# 536
Здравейте и от мен!
Аз в петък си сложих вътрешни брекети. Днес ми е четвърти ден, досега не съм изпитвала напрежение, съвсееем леко изтръпване, което отминава за минути. Но пък чувствам зъбите си едни меки, местещи се... И се надявам да отминава вече това чувство, че то ме спира да се храня нормално. Как се живее на супа, кисело мляко и крем Grinning

# 537
  • Sofia
Как се живее.. здравословно Simple Smile

# 538
Връщам се от ОД- горните сложихме в началото на март тази година, а долните - август. Док каза, че след нова година, махаме само горните! Чували ли сте за такъв случай, моята деформация там беше в само  в 2-та съседни на предните зъби. За ретейнърите - горе прозрачен, долу с тел зад зъбите. Моля за мнения

# 539
Пак съм аз - най-накрая ги сложихме..току що се върнах от ОД с горни брекети Simple Smile) Но има нещо, което ме учуди.. тъй като горните ми кучешки са доста височко, тя не им сложи брекети там, каза, че след месец два ще сложим долните, зависело от горните колко бързо се разместят и направят място на кучешките... да сте чували нещо подобно Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт