Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 830
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
С болки ниско в корема, съмнение за колит. Искам да си взема пробиотик, но не знам какъв. Моля, препоръчайте ми, ако някой има опит.

# 541
Засега поне нямам диария днес. Нормално изхождане. След пробиотика и препечените филии, май съм по добре. Наболява ме още, но трябва да мине:))

# 542
  • Варна
Засега поне нямам диария днес. Нормално изхождане. След пробиотика и препечените филии, май съм по добре. Наболява ме още, но трябва да мине:))

Диетата трябва  да продължи няколко дни след спиране на симптомите.

# 543

Диетата трябва  да продължи няколко дни след спиране на симптомите.
Аз съм само на препечени филийки с малко сирене и чай. Друго какво мога да хапвам? Супи някакви? Той пробиотика бил за 3 дни. По 2 сашета на ден. Сутринта ми беше супер, и вчера като го изпих и днес нещо ми става гадно. Гадене, подуване на стомаха с газове, болка, къркорене , аз го изпих и хапнах 2 препечени филийки, не мога да определя след пробиотика или след хранене ми става гадно. Гърлото ми е едно стегнато, давене, гадене, вчера го нямах май е от пробиотика. Утре ще мина през джпто:crazyeyes:

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 12:57 от neli_20

# 544
Можеш да хапваш варен ориз или картофи. Аз правя понякога зеленчукова крем-супа с картоф, морков, тиквичка, но без да слагаш мазнина.

# 545
Солети , обикновени бисквити , печени ябълки.
Дори сирене зная , че не трябва.
Утре дано си по-добре от днес  Hug

# 546
Благодаря. Има момент когато краката не ме държат. Все се чудя от това ли е или си въобразявам.

# 547
  • София
Благодаря. Има момент когато краката не ме държат. Все се чудя от това ли е или си въобразявам.

А магнезият, който пиеш, в каква форма е? Да не би да е магнезиев оксид?

# 548
Утре дано си по-добре от днес  Hug

А магнезият, който пиеш, в каква форма е? Да не би да е магнезиев оксид?
Не го пия от няколко дни. Иначе е глицинат.
 Ето вчера без диария и днес пак. Сутринта горе долу нормално, като на парцали и сега пак явно вече няма какво да изкарам и пак много малко течно и жълто. Утре ще ходя до личния. Днес ми свършва и пробиотика, 3 ден. Яла съм вчера сварен картоф, кафяв ориз сварен и вечерта крем супа само от картоф, морков и ориз.Уплашена съм страшно. Той личния ще каже вирус или бактерия и ще предпише антибиотик.Сигурна съм. А за гастро трябва да чакам още. Уплашена съм да не е нещо от органите. Макар, че когато ме боли е на различни места и се предполага, че е от д.черво.

# 549
Да питам , онзи ден ме наваля яко и премръзнах. От 2 дни гърлото ми е адски зле и имам дълбока болезнена кашлица. Днес бях на лекар. Чу "грубо дишане" н слушалка. Изсписа ми антибиотик Оспамокс.
Въпросът ми е , мога ли да намачкам" и направя на прах и тогава да го изпия?
Имам страх от едно задавяне и хапчетата винаги ги троша .

Ехе. Някой друг да има проблем с преглъщането на хапчета. Същият проблем имам и семейството ми само ме увиква и крещи, че не мога да преглътна едно хапче. Никой не ме разбира. Или дъвча хапчето, или го правя на прах, или го слагам в малко водичка, за да се разтвори. Само по тези начини пия хапчета. За мене най-големият ми кошмар е да пия антибиотик или хапчета със среден или голям размер. Няма преглъщане и това е. Изпивам по половин литър вода и хапчето си стои в устата ми. Гърлото ми се стяга и не мога да преглътна хапчето. Страх ме е, че ще се задавя и ще умра. Опитах се да преодолея този страх преди един месец с приемането на антибиотик, но не успях. Дори толкова се ядосах на себе си, че съм толкова слаб характер и ме идваше да си ударя един шамар на себе си. Опитвала съм да приема хапчета с лъжичка кисело мляко, докато се храня, с хляб, който го правя на топче и вътре е скрито хапчето, слагала съм го до самото гърло, счупвала съм ги и на малки парченца. И нищо не подейства. Sad

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 13:37 от Jennifer_w

# 550
neli_20 междувременно пий лимонов сок чист, пресен, колкото можеш и много вода. Никаква захар, мед, нищо сладко, нищо мазно, без кисело или прясно мляко.

# 551
neli_20 междувременно пий лимонов сок чист, пресен, колкото можеш и много вода. Никаква захар, мед, нищо сладко, нищо мазно, без кисело или прясно мляко.
Нищо не хапвам, нито сладко, нито мазно, нито млека. Ще си изтисквам сок. Благодаря

# 552
  • Варна

Jennifer_w, има доста хора с подобен проблем. Една от най-добрите ми приятелки има подобен проблем и винаги си прави хапчетата на малки парченца. Не е толкова фатално. Wink

# 553
  • Burgas, Bulgaria
Оффф,плексит май ме хвана , обаче голям зор - плешката , врата и цялата лява ръка , като пръстите ми са отекли чак и боли пустата ръка .Болката се движи направо , а кожата  ми е като от коприва жулена,ей така усещам. А най-ужасното е , Че вчера пих : 1 Фламексен , 1 Алулин , мазах с Волтарен и ... НИЩОООООО !
Дайте акъл, как да се облекча , ни може да се спи така , нито да се стои  Sad Sad Sad

# 554
Привет,
да попитам в токуда правят ли изследвания на гърлен и носен секрет, урокултура, хламидии и Анти ccp?
Ако някой е правил там моля да сподели. Да попитам също работят ли рано сутрин примерно към 7 часа и до колко време стават ясни резулатите? Благодаря!

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 19:32 от mementomori93

Общи условия

Активация на акаунт