Чуйте новина голяма - на годинка става Юнчето на мама!

• 62 611
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
  • България
Нинив,как изкарахте нощта?
Кити,супер че бързо минава  Peace
Нашата Теодора от няколко дни не изпуска бибата от устата,с нея заспива и по цял ден я търси, а преди не е смучела.Само ги дърпаше от устата на сестра си и ги дъвчеше,а сега си ги смуче :
 прощъпулника беше голям майтап  Joy
Каката и таткото подредиха масичката в хола.Малките като видяха питките и като скочиха не мога да ги удържа.Теодора се мята да пълзи,че така й е по-лесно и бързо.Т е сложили едни малко глобусче Тя като вика "коооок"т.е топка.Вманиачена е по всякакви кокове Simple Smile На улицата под всяка слива се крещи "коооок"Количката,ръцете,устата са пълни със сливи и пак вика...
ММ хванал една камера да снима, аз му викам и се нервя, да дойде да изправим децата,че иначе ще ги снима как пълзят на прощъпулника, а не как ходят.
В крайна сметка походиха малко.Теди си взе кок-а Simple Smile(пътешестеичка ще е),а Стели четка за зъби -зъболекар Simple Smile))))

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 09:24 от ирен22

# 601
Аз пак да се оплаквам - Йоана е с температура над 39• , която не спада от нищо! Винаги съм била за ваксините, че болестите са по-страшни, но с тия реакции на малката се чудя да слагам ли реваксинациите! Плаче, дразни я кърпата на главата и чорапите с оцет... Няма какво друго да е освен от ваксината, точно 24 часа след поставянето започна да вдига... Намрънках се...
Нинив,чувала съм че ако за температура нищо не сваля се мажат ходилата с белтък и помага бързо,но се ползва за висока температура. Дано се оправите скоро. На нас ни предстои ваксина в края на юли Praynigи дано мине нормално. После ни остава само още пентаксима и край до 4тата годинка. Мразя ваксинитее #2gunfire #Cussing out #Crazy
Иначе да ви кажа почивката върви добре като за втори ден. Само дето малко ми е притеснено че не я пускам да си пълзи и върви,че все ми се струва мръсно на чуждо място. Днес ще купя препарати за теракота да чистя,но все пак не е като вкъщи...
Само ние ли все още не сме се пуснали да ходим? Йони обожава да ходи за ръце и по мебели,стабилна е,но не и самостоятелно newsm78

# 602
  • Русе
През нощта спахме, но пак имаше температура. И си дърпа ушите, нали Синфлориксът е против менингити, пневмококи и отити, явно точно като болест си го кара... Раздразнителна, ревлива... И ние края на юли ще слагаме МПР-то, пък реимунизациите не знам кога...
За белтъка го знам, но вчера карах на вода с оцет.
Йоана също не ходи сама, държим я. Преди юли, август не очаквам да се пусне, макар че е стабилна уж. Така и не пролази. Ще видим другата седмица на морето, дали по пясъка няма да се престраши. Аз я пускам по всички прахоляци вече, ходи и пипа навсякъде по площадката. Няма как да я пазя ...

# 603
  • България
Сорента, аз ги пускам да пълзят навън по площадки и по градинки и постоянно нещо пъхат в устата, ужас  Mr. Green

# 604
И моят пълзи на плочките в парка, като се приберем мястото на памперса е очертано в черно.
И не само, че не ходи, а като го държим е все с пресвити колене или на пръсти.
Прохождането явно ще ни се случи късно.

# 605
И ние сме на почивка и я оставям спокойно да пълзи по теракота в апартамента. Само съм обезопасила, където има контакти, да не ги достига, и съм наредила разни играчки и опаковки на ниско, за да си има да разхвърля. Умишлено не я пазя от мръсотия.
Беба също не върви, тъкмо навърши годинка вчера, само се опитва да се покатери навсякъде, но едвам пристъпва, държейки се за мебел и то само за да достигне нещо много желано. В повечето случаи се качва, хваната за масата, примерно, набелязва далечен предмет, който да достигне, но вместо да пристъпи към него, държейки се, се спуска пак на пода, допълзява и се качва близо до него. Ако я държа за ръцете, си върви, но не го правя. На тази възраст мускулното развитие изпреварва ставното и щом няма желание съма да върви, считам, че не е готова и няма да я водя за ръце.
Изобщо не бързам да проходи, че откакто е пропълзяла и без това нямам мира, особено с приспиването - в момента, в който я сложиш по гръб, тя се е обърнала по корем, ококорила очи и хукнала да пълзи и да се катери. Снощи заспа в 1, баща ѝ излиза да я бута в количката из комплекса и там заспа, понеже е вързана с коланите и не може да се обърне. Иначе кърмене, носене, нищо не помогна. Заспива в раницата/слинга, но щом я сложиш по гръб в леглото - край. Сега за обедния сън пак в количката, явно е в такъв период, те често се сменят. Приспиването е единственото, което истински ме тормози, откак стана на 4 месеца, с изключение на един блажен период около 8-9 месец, когато заспиваше с кърмене. Нищо друго не ми тежи от грижите по нея, само пустото приспиване.

# 606
Владислав е същият. Но напоследък го оставям уж заспал в леглото му, но веднага скача и започва да се смее и играе. Нищо не му казвам и най-късно след 30 мин. е заспал някъде в кошарата.

# 607
Владислав е същият. Но напоследък го оставям уж заспал в леглото му, но веднага скача и започва да се смее и играе. Нищо не му казвам и най-късно след 30 мин. е заспал някъде в кошарата.
Ако моето се смееше и играеше, супер, но като я оставя в леглото, тя започва да хленчи и иска да излезе Rolling Eyes Мен хленченето ме побърква, ревът не ми действа на нервите така, както хленченето.

# 608
И при нас пустото приспиване е проблем. Носим се с часове,пием мляко и пак към 22:00заспива. Ако е период дано скоро мине и да си заспиват самички. Между другото кога,на каква възраст, се случва това събитие? Иначе обедния сън и без биба си заспиват,но защо вечер не ще newsm78
Мисля да я подстрижа малко заради жегите.до сега не съм й пипала косата,но става вир вода вече. Вие подстригвахте ли и каква дължина? Има ли специални фризьори или на обикновен салон?

# 609
  • Русе
Йоана е почти без коса като кака си на тази възраст. Така че нямам идея бебе на какъв фризьор се води. Но е цялата изрината от жегата, държа я по памперс и потник, къпя да се разхлади...Някой с нещо да маже?
Голямата взе да заспива сама в леглото си към 1,3 години, но я държах за ръка и милвах лицето с хартиена кърпичка ( много ми беше проблемна със заспиването). Към 1,7 г. махнахме кърпичката, преди да родя малката с триста зора махнахме и държането за ръка. Все още обаче иска да лягам и аз ( леглото й е до спалнята, баща им се изнесе). И пак са песни, приказки, хвърляне и вземане на плюшки....На три е! Та не знам кога заспиват сами, т.е Йоана заспива сама - кърмя, слагам в кошарата, целувка и отивам да къпя кака й, да оправям след вечеря и т.н. Като отидем да лягаме ние вече спи.
На обяд пак си дърпа ушите и рева, горкото...Поне не е качвала над 38°. Ужасно е...

# 610
Сорента, аз ги пускам да пълзят навън по площадки и по градинки и постоянно нещо пъхат в устата, ужас  Mr. Green

И ние така !

Ирен, честита пътешественичка и зъболекарка !!!! Да са живи и здрави, много свят да видят и пари от зъби да изкарат !  Laughing

Нанив, бързо оздравяване на малката. Ние, като по чудо нямахме странични ефекти от ваксината за морбили, а много се притеснявах. Пу-пу. Сорента, и при нас приспиването е проблем, особено през деня. Нощем ги оставаме сами да се успиват с рев, напоследък вече свикнаха и почти веднага заспиват сами.

# 611
  • България
Благодаря,кити Hug
Нинив, ама тази ваксина за морбили ли е ?
Ние сега ще я слагаме на 13м. Confused

# 612
Хм аз пък водя Мими за ръце, да не би да е вредно това за ставите?  newsm78 Държа я за двете ръчички и ходи. Иначе и тя пълзи из къщи но не постоянно. Понякога предпочита да обикаля около леглото като се държи за него.
А за столче съм се спряла на Бритакс Ромер Еволва 123, (столчетата на Кити), там пише, че може да се накланя та си мисля, че ще е достатъчно за сън...  Tired

# 613
  • Русе
Благодаря,кити Hug
Нинив, ама тази ваксина за морбили ли е ?
Ние сега ще я слагаме на 13м. Confused
Ирен, трети прием Синфлорикс. Ние бяхме много назад, заради делене на ваксините и болести. МПР ще слагаме края на юли.

# 614
Аз пак да се оплаквам - Йоана е с температура над 39• , която не спада от нищо! Винаги съм била за ваксините, че болестите са по-страшни, но с тия реакции на малката се чудя да слагам ли реваксинациите! Плаче, дразни я кърпата на главата и чорапите с оцет... Няма какво друго да е освен от ваксината, точно 24 часа след поставянето започна да вдига... Намрънках се...
Разбий белтък на сняг и намажи стъпалата - при Жорко веднага дръпна температурата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт