С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 159
  • 802
  •   1
Отговори
# 525
  • София

И за КАГ не говори много добре.
За толкова години, все е можела да каже например: "Снахо/името на момичето/, ще се радвам да се обръщаш към мен по име/както ти е удобно".
Обаче явно е чакала заветното "Майко"

Добре, ти откъде знаеш, че КАГ " явно" е чакала заветното "Майко"? newsm78
Някъде, дори и сянка от съмнение да се е прокраднало от неин пост, че го плясваш като сигурно и доказано твърдение?

Обръщам внимание на поста ти, защото всъщност, това е пряка обида към съфорумката, независимо че не си продължила с квалификация на човека, в заключение.
Но пък, във всичките 82 теми, квалификациите за " такива" личности, са стотици.

Просто отбелязвам, като противовес на воя на припозналите се като дребни душици. Peace

# 526
Честно казано, и двете би следвало да са оправили въпроса с обръщението. Много е неестествено, да не кажа по-силна дума, години наред да живееш с някого и да нямаш обръщение към него. Снахата явно не съзнава, че така е безкрайно невъзпитано от нейна страна. Но КАГ, като по-мъдра, би трябвало да е поставила въпроса. Едно "Виждам, че се притесняваш как да се обръщаш към мен. Как предпочиташ? Аз предпочитам еди как си" би свършило добра работа.

# 527
  • София
Ще, ще. Октомври. Имам абсолютна забрана от ММ да се обличам като баба.

# 528

За толкова години, все е можела да каже например: "Снахо/името на момичето/, ще се радвам да се обръщаш към мен по име/както ти е удобно".

Някъде, дори и сянка от съмнение да се е прокраднало от неин пост, че го плясваш като сигурно и доказано твърдение?

Обръщам внимание на поста ти, защото всъщност, това е пряка обида към съфорумката, независимо че не си продължила с квалификация на човека, в заключение.

Просто отбелязвам, като противовес на воя на припозналите се като дребни душици. Peace

Темата циклеше около обръщенията и КАГ каза, че на годежа или на срещата с родителите на снахата, бащата на снахата и казал, че трябва да казва "майко", на което не се е погледнало добре от снахата, но КАГ много го харесала, но си замълчала и не казала нищо и така години наред. Питахме я, защо не спести неудобството на девойката, но отговорът беше нещо от рода, че не и се ще....

И аз смятам, че си държи на това обръщение и няма да допусне да я наричат на име. А иначе моделът им на живот си е ок, особено за провинцията. Нищо лошо не виждам, ако се разбират що годе. Страшно е, когато са изпокарани и не си говорят, че и си правят на пук.

# 529
Боже колко ми липсва свекървата  smile3518 и не го казвам саркастично.
Имам индивиди от всеки вид посочван тук.
Свекърва ми се чуваше по - често с мен отколкото със сина си. Имахме специални карти с които можехме да си говорим по цял ден безплатно. Никога по никакъв начин не съм чувствала, че ми се натрапва. Може би е заради начина по който се изразяваше и по който предлагаше помощта си. Не веднъж трябва да купи подарък на сина си за рождения ден, но звъни на мен и ми казва какво да му взема от какво имаш нужда Simple Smile
Разбира се никога не поисках козметика Simple Smile Представяте ли си да му подари фондютен за неговия рожден ден Simple Smile Но неща за дома най-редовно му бяха подарявани след допитване до мен Simple Smile За мой рожден ден обаче никога не е питала него питаше ме за себе си ли искаш нещо или за вкъщи. Утре съм в Пловдив ако искаш идвай и да ти харесаме нещо. Относно обръщението към нея още в началото се разбрахме, че няма против да й казвам Гитко / от Маргарита/ не държи на традиционното майко. Няколко месеца преди да почине чу от мен да й кажа майко но не защото тя го искаше, а защото наистина ми дойде отвътре, а и исках да я видя втрещена  hahaha
Беше невероятен човек признавам си 13 години я чувствах по близка от майка ми. Живеехме на 4-ри километра от нея Simple Smile Майка ми е на 130 км от нас и се виждаме 1 най-много 2 пъти годишно. Издържам точно 3-5 дни на гости при майка ми и после искам спокойствие.
Имам и друг пример пред мен - свекъра.
Всяко нещо което се направи се натяква по n пъти и колко трябва да сме му задължени. Въпреки, че никой не го е карал да прави каквото и да е от направеното. Нито се е съобразил дали ние го искаме така.
Той не иска да се чувства нужен а да дирижира и контролира и да е на 30 Simple Smile
За мен съжителството не винаги е неприятно, много зависи от характера и манталитета на съжителстващите. Година и половина живях със свекърва ми и нито веднъж не поисках да не съм там. Наистина си помагахме когато имаше проблем на работа или с партньора си споделяше на мен не на дъщеря си. Забавлявахме се. С радост бих искала да е жива и да живеем заедно. И съвсем сериозно си пожелавам да бъда свекърва като нея.

# 530
Аз мисля, че е много странно да чакаш някой да се обърне и да те погледне, за да му кажеш нещо. Бих поставила въпроса веднага, даже не бих поставяла въпрос, а бих се обърнала по име директно. Навремето така започнах и със свекървата - по име, намирам го много удобно и приятно. Моят мъж също се обръща към майка ми по име. Никога никой не се е цупил за нещо в тази връзка. Но така безадресно според мен е обидно и за двете страни. не бих оставила нещата така. Свекърва ми има зет, той никак не се обръща към нея и тя много пъти ми е казвала и усещам, че не й е приятно, казва - аз съм "ало, здрасти". Така се обръща към нея по телефона.

# 531
Ще, ще. Октомври. Имам абсолютна забрана от ММ да се обличам като баба.
Как се обличат днешните баби?    Laughing

Скрит текст:

Темата циклеше около обръщенията и КАГ каза, че на годежа или на срещата с родителите на снахата, бащата на снахата и казал, че трябва да казва "майко", на което не се е погледнало добре от снахата, но КАГ много го харесала, но си замълчала и не казала нищо и така години наред.
Скрит текст:
Питахме я, защо не спести неудобството на девойката, но отговорът беше нещо от рода, че не и се ще....

И аз смятам, че си държи на това обръщение и няма да допусне да я наричат на име. А иначе моделът им на живот си е ок, особено за провинцията. Нищо лошо не виждам, ако се разбират що годе. Страшно е, когато са изпокарани и не си говорят, че и си правят на пук.
Ако бъда поставена в подобна ситуация, бих спестила неудобството на младата жена, като кажа, че за мен е все едно, да се обръща към мен както на нея й е удобно.Има време, отношенията ни ще й покажат как би било най-лесно за нея.....
Аз наистина не държа и дори бих се чувствала доста странно чуждо за мен момиче да ми казва "майко".

# 532
Е то повечето така я посъветвахме, ама явно не и се ще да и казва на име, амо задължителното в модела и "майко".

# 533
Аз ма й съм наопъки редовно.
Работих с млади хора последно,само на име ми говореха,не съм имала претенции,но никой  не ме лельоса.
На  снаха си директно  и нахално,и  не знам как да река,казах,че аз не съм и  майка,тя си има.Знае  си я .Както иска да ми вика,на име и както реши,не държа  и не изисквам нищо.Тя  си отмъсти за кратко с Ей,Ай,после стигна до мама Боряна,че не ми е и това името,само за форума  е.Мама Боряна условно,да се отличава от нейната майка.Не  и хареса което казах,но и мина.
Аз прибързах,признавам,не съм тактична,овен съм,да се оправдая  със зодията.

# 534
Не мога да разбера как, в работна среда, някой може да каже на някой леля или чичо.
Със снахата също не разбирам какъв проблем има, при запознанството да се каже: "Приятно ми е, Боряна се казвам, наричай ме така".

# 535
Absurt, Down Under вече ме е изпреварила и го е написала. Бащата на снахата казал на годежа на дъщеря си, че е редно да нарича свекърите майко и татко. Пък майка и казала, че сегашните снахи май вече не се обръщат така към свекървите си, което КАГ определи като ревност в постът си.
Та от тук си правя заключения, които може и да не са верни, но аз така усещам нещата.

И наистина не разбирам какъв е бил проблемът след няколкомесечно живеене без обръщения КАГ като по - възрастна да предложи на снаха си да я нарича по име или по друг начин, който ще е удобен и за двете

# 536
КАГ ако толкова и тежи, че снахата не и вика никак, може като дойдат внуците да започне да бабосва всички барабар със снахата и да и сподели,че няма против ако снахата и вика и тя бабо.
Сигурна съм, че всяка снаха с удоволствие биха нарекли свекърва си баби.  Mr. Green

Аз съм споделяла, че се обръщам към свекър и свекърва с бабо и дядо, мъжът ми и той. Но в техният род така е прието и го приемат за нормално.
Свекърите ми и те са викали на родителите си бабо и дядо след като се е родил съпругът ми.

# 537
Ами  на другите викаха Бате Л.,работна среда с хора на години на децата ми.И снахата я  познавам доста преди да стане снаха ,леля ми викаше дълго.Никакъв проблем не съм имала,малко гаф ми беше да избързам да кажа,че не държа на нещо определено,защото майка и намекна на сватбата.
При вас може да са различни нещата ,споделям мнение,не проблем.

# 538
Чета ви  последните дни, чета и за пореден път установявам, че за тяхно добро ще е, ако искат да живеят отделно от мен.  Simple Smile  Да не взема да си въобразя, че съм третия в двойката и ще си се гледкаме и съобразяваме един с друг, и с още двамина, че и ще бъдем винаги щастливи.  Че аз чуждото винаги мога да го "иронизирам", обаче от това моето няма да стане по-щастливо, нищо че съм си начесала егото... Wink

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 13:44 от luna

# 539
  • при късмета
Sharky*, много и дълго семейно щастие на дъщеря ти!

Общи условия

Активация на акаунт