С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 167
  • 802
  •   1
Отговори
# 630
Уиш, вероятно искаш да ме провокираш, ама няма как да стане.
Скрит текст:
Когато ми се случи внезапно да загубя съпруга си, на другия ден след погребението синът ми замина за Далечния изток  в командировка с предварително уточнена програма. Беше в официална държавна  делегация. Никакъв шанс да не отиде. Поне ти би могла да разбереш в какво състояние  съм била.  
Снаха ми през деня стоеше при мен с часове, за да ме разсейва. Намираше повод да излезе и да остави децата пак със същата цел.  Вечер другият син и гаджето му правеха същото. Уж не им се излизало! Два месеца след това снаха ми  ме покани и заведе с нея и децата на спа - хотел в един известен курорт. Всичко това по нейна инициатива. Тя  и децата ме изправиха след този удар на съдбата. Защо ли го направи?!
 Ето това е ценното. Това с обръщенията  е в 90 % от случаите лицемерно.
 Имали сме разминавания, ядосаме се една на друга за дреболии, но всичко е ден до пладне и пак сме си ОК. За поканите и сядането, всеки ден ходя у тях заради децата. Нали се сещаш, че не стоя права, докато се събудят сутрин или пък вечер  като ги сложа да спят и ги чакам да се върнат. Моята майка ме беше инструктирала винаги да каня свекърите ми като дойдат и аз го правех. Майка ми  беше непреклонна да спазвам традициите от онова време.  Снаха ми приема, че това с влизането и  сядането се  разбира от само  себе си, а на мен ми трябваше време да изляза от стереотипа "в чужда къща се влиза и сяда само с покана" Ами отдавна вече съм излязла от този стереотип. Нито аз ги каня като дойдат вечер, нито пък аз чакам покана като  отида.
Сега пък да не почнете " Ама как така не чакаш покана?" Нали много съфорумки се  оплаквате много често точно от това.

Ма ко, нежененият ми син си води гаджетата  у  дома, запознава ги с мен, гостуват ми заедно. С по-трайните му връзки сме се сприятелявали, а дори и нещо повече.  После стане така, че се разделят, а аз страдам за тези момичета. Особено за едно прекрасно момиче, с което бяха  гаджета близо 6 г. и за  едно от последвалите, с които беше 1, 5 г. Сега съм се зарекла, че няма да влагам чувства, докато наистина ми станат снахи. Може би и тези твои познати разсъждават така.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 13:41 от K.A.G.

# 631
Защо във всяка тема се разправяме как трябва да казва снахата на свекървата? Мисля, че това отдавна сме го изяснили и всеки си има мнение.

# 632
Защо във всяка тема се разправяме как трябва да казва снахата на свекървата? Мисля, че това отдавна сме го изяснили и всеки си има мнение.

Ами защото  няма нищо ново.  С мен, Апсурд и още една -две свекърви достатъчно се занимавахме. Пък нова свекърва  едва ли ще смее да  припари, защото ще бъде разпердушинена.

# 633
Така е , всеки си действа според собствените си усещания. Традициите не са това , което бяха / и слава богу/
Важното е да има контакт , и то в добрия смисъл.
Айси на мен ми прозвуча наистина като човек , който пише със симпатия за свекито си и и пожелавам да намери вярното обръщение  Hug Пф , ако бъдещата ми снаха има такива притеснения , ще е добре да ги знам. Ще и кажа да ми вика Мадам...еди коя си. Joy
Не ме убивайте с камъни  Mr. Green

# 634
Уиш, вероятно искаш да ме провокираш, ама няма как да стане.
Скрит текст:
Когато ми се случи внезапно да загубя съпруга си, на другия ден след погребението синът ми замина за Далечния изток  в командировка с предварително уточнена програма. Беше в официална държавна  делегация. Никакъв шанс да не отиде. Поне ти би могла да разбереш в какво състояние  съм била.  
Снаха ми през деня стоеше при мен с часове, за да ме разсейва. Намираше повод да излезе и да остави децата пак със същата цел.  Вечер другият син и гаджето му правеха същото. Уж не им се излизало! Два месеца след това снаха ми  ме покани и заведе с нея и децата на спа - хотел в един известен курорт. Всичко това по нейна инициатива. Тя  и децата ме изправиха след този удар на съдбата. Защо ли го направи?!
 Ето това е ценното. Това с обръщенията  е в 90 % от случаите лицемерно.
 Имали сме разминавания, ядосаме се една на друга за дреболии, но всичко е ден до пладне и пак сме си ОК. За поканите и сядането, всеки ден ходя у тях заради децата. Нали се сещаш, че не стоя права, докато се събудят сутрин или пък вечер  като ги сложа да спят и ги чакам да се върнат. Моята майка ме беше инструктирала винаги да каня свекърите ми като дойдат и аз го правех. Майка ми  беше непреклонна да спазвам традициите от онова време.  Снаха ми приема, че това с влизането и  сядането се  разбира от само  себе си, а на мен ми трябваше време да изляза от стереотипа "в чужда къща се влиза и сяда само с покана" Ами отдавна вече съм излязла от този стереотип. Нито аз ги каня като дойдат вечер, нито пък аз чакам покана като  отида.
Сега пък да не почнете " Ама как така не чакаш покана?" Нали много съфорумки се  оплаквате много често точно от това.
Защо реши, че искам да те провокирам? Аз изказах само предположения, които е напълно възможно да не са верни. Предположих, че след като си обсъждала в темата липсата на обръщение и покана, е било, защото не си ОК с това. Силно се съмнявам някой да сподели подобно нещо, за да се похвали. Това не означава, че предположенията ми не може да са грешни. Написаното за снаха ти в скрития текст е чудесно.

# 635
Нито да се оплаквам, нито да се хваля. По-скоро давам пример с нещата от моя живот, че при добро желание може да се намери баланс, въпреки личностни и поколенчески разбирания.

Пак казвам, че със  снаха ми преди годежа сме се виждали 2 пъти у нас по наша покана. Не се познавахме достатъчно. С нея  сме коренно различни, не винаги сме били  с розови отношения, породени точно от взаимното непознаване на характерите ни,  но въпреки това успяваме да сме в рамките на нормалното, както за нея, така и за мен. С две думи-златната среда.
Ако един ден и с другата постигнем същото, ще бъда много доволна.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 14:53 от K.A.G.

# 636
Е-е-е-, наистина не мога да разбера с какво предизвика K.A.G. такава вълна от нападки? Наистина! Може да си знаете предистории, да се "познавате", но това, което чета е изключително грубо. Жената е намерила баланса със семействата на синовете си, помагат си, доволни са от живота си, но не! Десет страници  предположения, анализ на живата й, снаха й, поведението й. K.A.G., защо обяснявате и давате подробности от живота си? С това само давате "храна" на недобронамерени потребители.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 14:51 от Melanie_Melanie

# 637
K.A.G., признай си, че влизаш в темата, ако те е подразнила с нещо снахата, и след няма и 5 минути четене вече ти е минало, плюеш три пъти в пазвата и палиш свещ от радост, че си случила на снаха.  Laughing

# 638
Мелани, благодаря! Все още живее в мен слаба надежда, че бих могла да предизвикам размисъл у някои снахи да преосмислят отношения и поведение към техните свекъри. Вълната от нападки е, защото не се съгласявам за всичко и не се правя на разбираща за всяка изцепка на снахи от темата.

Как,  Сийке, грешиш. На провокации няма да отговарям.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 15:13 от K.A.G.

# 639
Пък нова свекърва  едва ли ще смее да  припари, защото ще бъде разпердушинена.
Доста нагло.
С цялото ми уважение, ама заглавието на темата какво беше?  newsm78
И всъщност точно снахи не смеят да припарят тук, защото сте се събрали 2-3 свекърви и  под формата на ирония и сарказъм раздавате правосъдие с хапливи забележки. Отворете си тема за свекъри, поканете снахи да пишат там и ще сте в правото си да се жалите по този начин.
ПП - като разпердушинваш снахите, провокираш на дребни душици и проявяваш сарказъм е гот, ама като ти отвърнат със същото, не е толкова май?

Вълната от нападки е, защото не се съгласявам за всичко и не се правя на разбираща за всяка изцепка на снахи от темата.
Горщата жертва ти. Поне за две снахи се сещам, които не получиха подкрепа от нито една, пишеща тук. Но това удобно го забравяш.

# 640
ПП - като разпердушинваш снахите, провокираш на дребни душици и проявяваш сарказъм е гот, ама като ти отвърнат със същото, не е толкова май?
Мдам, въпреки че никога не съм била ничия снаха и ще бъда свекърва, няма как да не се съглася с това. Предолагам, госпожа Мелани е пропуснала да прочете излиянието за дребните душици, както и предишни постове и притчи и затова е толкова учудена.

# 641
  • при късмета
КАГ, какво точно смяташ, че трябва да преосмислят снахите? Ама конкретно. Сами виждате, че снахите много повече се притесняват от бъдещи отношения със свекъра, а свекървата има само очаквания да се случи по нейните стереотипи. По начало тези отношения не започват равнопоставено по тази причина.
Справка, момичета назад, което се притесняваше от обръщението. И ключовата дума е "притесняваше".
Ето ти самата казваш, че ти се е наложило да прежалиш твой стереотип, защото сляпо си спазвала заръките на майка си, обаче попадаш на човек с различен стереотип. Давам поканата за сядане само за пример, за да се разбере какво имам предвид.
Не може снахата да знае до малките подробности очакванията на свекървата, нали? Както и не е длъжна да покрие тези очаквания, ама изобщо. Тя ще живее със сина, не със свекървата. Дори да има различни стереотипи у свекървата и снахата, в крайна сметка защо трябва да се нагажда снахата по тези на свекървата? не трябва ли ежедневието си да нагажда с мъжа си, не с майка му?
Та от там и въпроса защо да си преосмислят те поведението и отношението си?
Не е честно това да се изисква само от снахите. Ето ти самата правиш повечето компромиси, но все набиваш в главата на чуждите снахи те да се съобразяват. Не мога да го разбера това

# 642
Кати аз също имам свекърва и съм снаха. Законно съм в темата.
Ма ко, точно така е. Трябват компромиси, но  и от двете страни.
Специално за теб ми се иска  например, да преосмислиш това, което каза за разговорите по телефона с майка ти.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 15:31 от K.A.G.

# 643
  • при късмета
Дабре де, какво да преосмисля? Аз говоря с майка ми по телефона, виждаме се дори ежеседмично при това, просто не е всеки ден. Какво имам за преосмисляне?

# 644
 Госпожо the wishmaster, не желая да влизам в полемика! Прочетох поста, който цитирате и той не е по-груб или обиден от други, които съм срещала в темата.

Общи условия

Активация на акаунт