Борба с ранното остаряване....Как?-3

• 103 029
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Да и на мен ми е интересно да прочета компетентно мнение по последните дискутирани въпроси:

1. ефективна съставка, подпомагаща предотвратяването или забавянето на появата на бръчки. И ако нещо е антика, означава ли това, че не е ефективно. То доста съставки са антики.

2. на какво се дължи оптичното "свиване" на порите след почистване с масло? Защото е очевидно, поне аз го виждам, а имам прилично зрение.

п.п. никога не съм споменавала ретинил палмитат, говорех за ретиноидна киселина/третиноин.

# 661
Ретинолът, ретин А и хиалуроновата киселина в никакъв случай не са отживелица! Ползват ги всички големи козметични концерни, иска ми се прочета аргуметирана информация, защо се считат за остарял метод ?! Кой го казва?  Thinking ooooh!
Това, че Арома са използвали разновидност преди години не означава, че ретиноидите не се използват в днешно време. Няма голяма фирма, която да няма поне един продукт съдържащ ретинол или хиалуронова киселина.
За ретина тук прочетох за първи път, признавам. Никой досега не ми е препоръчвал. При мен целият 'ефект' се сведе до л\щене и нищо друго и супер чувствителна зачервена кожа.

Копринена ръкавица и аз си взех и ползвам 1х седмично за лицето, иначе ми се вижда прекалено за моята кожа. С тази хавлиена кърпа не разтягате ли прекалено кожата? Ползвам и четка за почистване за лице на Рио, редувам с ръкавицата, не заедно.

Миоки, този ББ тониран крем го ползвам от години и не мога да му намеря заместител! Нямам кой знае какво да покривам, в моя слъчай изравнявам тена.
Вчера пробвах един фдт на Шанел, който е обявен за абсол\тен фаворит на годината в Англия - е нямат цвят за мен, не можаха да ми вземат парите!

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 15:07 от Stardust@

# 662
  • Бургас/Пз
Копринена ръкавица и аз си взех и ползвам 1х седмично за лицето, иначе ми се вижда прекалено за моята кожа. С тази хавлиена кърпа не разтягате ли прекалено кожата? Ползвам и четка за почистване за лице на Рио, редувам с ръкавицата, не заедно.

Аз на лицето не смея  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 663
.

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 19:04 от Палечк@

# 664
Копринена ръкавица и аз си взех и ползвам 1х седмично за лицето

Аз на лицето не смея  Rolling Eyes Rolling Eyes

Мога да усетя дали търкам прекалено силно и не ми се е случвало да се 'прежуля'. Кожата става много чиста след това.

# 665
Ох, CI, чаках да се появиш! Моля те разясни нещата професионално, че вече става страшно!

Това ирония ли е или е сериозен призив?

# 666
Да и на мен ми е интересно да прочета компетентно мнение по последните дискутирани въпроси:

1. ефективна съставка, подпомагаща предотвратяването или забавянето на появата на бръчки. И ако нещо е антика, означава ли това, че не е ефективно. То доста съставки са антики.

2. на какво се дължи оптичното "свиване" на порите след почистване с масло? Защото е очевидно, поне аз го виждам, а имам прилично зрение.

п.п. никога не съм споменавала ретинил палмитат, говорех за ретиноидна киселина/третиноин.

Прочетете за  Klotho, процеса на образуване/предотвратяването  на бръчки - има доста повече знания отпреди 20 години и изучени механизми. GAGs (гликозамино гликани), DEJ (дермално-епидермален граничен слой), анизотропия на кожата,- все неща от последните 10-15 години. Има достатъчно съставки, които са изучени в тези насоки, няма смисъл аз да ви пиша едни и същи неща - и по 100 пъти да го напиша, все ще се появи някой, който не ги е чел. Затова си ги прочететe сама. Прочетете и за Metalo Matrix Proteinase (ММР), Elafin, антиоксиданти и фибробласти - все неща, стратегически относно отпускането на кожата и появата на бръчки.
Относно порите - почетете за кератиноцити, кохезия, липиден цимент (и серамиди), стратум корнеум - все неща, от които те зависят. Каква е основната роля на епидермиса?
Оптичното свиване е елементарно запълване на порите с някакъв пълнител, в смисъла на който сте го написали - това го правят всички blur  продукти. В смисъла на почистване с масло не мога да го обясня, защото това е ваше виждане. Порите се свиват и след третиране с кисел продукт, нещо, което едно масло няма как да има. Елементарно е.
По въпроса с ХК също съм писал десетки пъти  - нулево значение към бръчките в козметичен продукт, само като овлажнител, също като колаген и еластин. Елементарно - ролята на тези вещества е вътре в кожата, и те са доволно големи молекули, за да преминат през кожата. С други думи, както писах по-горе, по-добе да се постараем самата кожа да си ги образува или да не се разрушават, отколкото да разчитаме на бля-бля две гащи плява на големите фирми. То така или иначе маркетинга блъфира все повече и повече, но всеки си има глава на раменете и надявам се качествено сиво вещество между ушите. Иначе напоследък рекламата ни казва, че най-важното е да се пазим да не се просерем...
Относно ретинол, ретинал и ретионоидна киселина и прочие прекурсори на витамин А, моля опреснете си химичните познания, и пак заповядайте.
https://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_A

# 667
Ретинолът, ретин А и хиалуроновата киселина в никакъв случай не са отживелица! Ползват ги всички големи козметични концерни, иска ми се прочета аргуметирана информация, защо се считат за остарял метод ?! Кой го казва?  Thinking ooooh!

Аз го казвам госпожо, аз!

# 668
  • София
Ох, CI, чаках да се появиш! Моля те разясни нещата професионално, че вече става страшно!

Сериозно. Винаги ми е интересно и полезно да го чета, въпреки острия му изказ. За мен най-важно е изказаното професионално мнение, подкрепено с научни факти. Той ни дава точно тази гледна точка, която е подкрепена с факти. Така че, да сериозна съм.

# 669
Cl, образно казано, благодаря че ни нарита, полезно е. Тъй де, за такива като мен, които с ума си осъзнават, в рекламните послания на фирмите са химера, но друго дяволче нашепва купи си го, купи си го, може пък да работи
Имам ясното съзнание, че битката с времето е загубена кауза, обаче полагам усилия някакви разнообразни.
Та, ако метнеш някой жокер тези нови съставки в кои продукти се съдържат ще съм ти благодарна и ще извадиш дискусиите за остаряването от вече втръсналите 2-3 съставки, които се въртят

# 670
,,Относно ретинол, ретинал и ретионоидна киселина и прочие прекурсори на витамин А, моля опреснете си химичните познания, и пак заповядайте. "

Нито едно от изброените не е прекусор на витамин А ,а негови производни.Нито пък нахвърляните по- горе медицински термини казват нещо конкретно.От поста не личи никаква компетентност нито информация,която поне малко да оправдае неприятния тон на публикуващия.Rage

# 671
Скрит текст:

Прочетете за  Klotho, процеса на образуване/предотвратяването  на бръчки - има доста повече знания отпреди 20 години и изучени механизми. GAGs (гликозамино гликани), DEJ (дермално-епидермален граничен слой), анизотропия на кожата,- все неща от последните 10-15 години. Има достатъчно съставки, които са изучени в тези насоки, няма смисъл аз да ви пиша едни и същи неща - и по 100 пъти да го напиша, все ще се появи някой, който не ги е чел. Затова си ги прочететe сама. Прочетете и за Metalo Matrix Proteinase (ММР), Elafin, антиоксиданти и фибробласти - все неща, стратегически относно отпускането на кожата и появата на бръчки.
Относно порите - почетете за кератиноцити, кохезия, липиден цимент (и серамиди), стратум корнеум - все неща, от които те зависят. Каква е основната роля на епидермиса?
Оптичното свиване е елементарно запълване на порите с някакъв пълнител, в смисъла на който сте го написали - това го правят всички blur  продукти. В смисъла на почистване с масло не мога да го обясня, защото това е ваше виждане. Порите се свиват и след третиране с кисел продукт, нещо, което едно масло няма как да има. Елементарно е.
По въпроса с ХК също съм писал десетки пъти  - нулево значение към бръчките в козметичен продукт, само като овлажнител, също като колаген и еластин. Елементарно - ролята на тези вещества е вътре в кожата, и те са доволно големи молекули, за да преминат през кожата. С други думи, както писах по-горе, по-добе да се постараем самата кожа да си ги образува или да не се разрушават, отколкото да разчитаме на бля-бля две гащи плява на големите фирми. То така или иначе маркетинга блъфира все повече и повече, но всеки си има глава на раменете и надявам се качествено сиво вещество между ушите. Иначе напоследък рекламата ни казва, че най-важното е да се пазим да не се просерем...
Относно ретинол, ретинал и ретионоидна киселина и прочие прекурсори на витамин А, моля опреснете си химичните познания, и пак заповядайте.
https://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_A
Благодаря за насоките за четене, това ми беше нужно. Не романи в темата.

Не говорим само за оптично свиване на порите, а за редуциране на диаметъра на черните точки, както и за намаляване на "черното" което се получава от окисление, до колкото съм чела, а не е мръсно. Какъвто и теоретичен ефект да се предполага, че имат маслата, практическият е, че има видимо подобрение в състоянието на така почиствано лице. Много от нас са наясно, че реално порите не са "свити", а почистени от събралият се себум, мръсотия и мъртви кожни клетки. Също така и че порите могат да се "свият" до определена степен, както и че разширените пори в по-зраля възраст не се свиват лесно поради загубата на еластичност на кожата и т.н. - темата е всеобхватна.

Тук разменяме конкретни мнения, не пишем десертации, за да може да обхванем всеки аспект на въпроса, така че е в реда на нещата, много от знанията, които имаме да не бъдат споделяни във всеки пост. 

Аз лично съм споделяла, че ползвам киселини, но темата в момента не е актуална поради сезона, за това и не се дискутира. Киселините са много видове, някои имат излющващо действие, други оксидантно, трети някакво друго сигурно... Не съм се запознала с всички възможни вероятно, за това оставям въпросът отворен.

Честно казано, не видях в информацията в Уики, да пише нещо, което е в разрез с това, което аз съм написала до момента за ретиноидната киселина. Може да не ми е толкова добър английският пък...
Не съм химик и никога не съм била сила по органична химия. Стига ми да знам дали нещо действа на база проучвания от компетентни лица, има ли достатъчно изследвания и какво показват те.
Не знам как точно действа р.к., но е научно доказано, че действа. Тъй като няма много желание в темата да се дискутира тази съставка, ще събера линкове и ще публикувам в специалната, която пуснах вчера.

Да, вярно е, искам да знам повече за съставките, но точните им химичните формули не ме интересуват, а принципът и ефективността им на действие. Аз козметични формули няма да измислям. Като прост потребител, ползвам и подбирам, предлаганите на пазара.

Никога не съм писала, че хилауроновата киселина заличава бръчки - тя е влагоабсорбиращо вещество, което задържа влагата върху кожата и толкова. Също така има неприятното свойство, ако в атмосферата няма достатъчно влага, да я изсмуква от кожата. Не се препоръчва да се ползва в много сух климат.

Благодаря за включването, но тонът е толкова неподходящ, че няма на къде. Явно за това хората не четат, това което пишеш.
И пак ще кажа, това, че една съставка е стара, не значи че не е ефективнаи при условие, че е ефективна, не виждам причина да не се ползва, нито пък причина да не се говори за нея.

# 672
  • Варна
,,Относно ретинол, ретинал и ретионоидна киселина и прочие прекурсори на витамин А, моля опреснете си химичните познания, и пак заповядайте. "

Нито едно от изброените не е прекусор на витамин А ,а негови производни.Нито пък нахвърляните по- горе медицински термини казват нещо конкретно.От поста не личи никаква компетентност нито информация,която поне малко да оправдае неприятния тон на публикуващия.Rage
Надявах се да се включиш!

# 673
Сериозно. Винаги ми е интересно и полезно да го чета, въпреки острия му изказ. За мен най-важно е изказаното професионално мнение, подкрепено с научни факти. Той ни дава точно тази гледна точка, която е подкрепена с факти. Така че, да сериозна съм.

Мда, само че изказът му не е остър, а високомерен, подигравателен и крайно неприятен.Професионалното му мнение не струва и пукната пара поднесено по този начин. Да не говоря, че  конкретика в излиянията му почти липсва.
Чела съм негови постове и преди - информацията, която дава не е практически полезна за такива явно "тъпи средностатистически потребителки като нас без познания по химия" Смешно е.

И нека не бъркаме образован с интелигентен.

Та, ако метнеш някой жокер тези нови съставки в кои продукти се съдържат ще съм ти благодарна и ще извадиш дискусиите за остаряването от вече втръсналите 2-3 съставки, които се въртят

Нищо няма да метне, освен поредната високопарна лекция с вмъкнати обиди за разкош.

# 674
Simple Smile Обаче Ви накара да го прочетете, и понеже дискусията не може да се издигне на някакво професионално ниво се мина на лични нападки с оглед дискредитиране на компетентност
От химия може и да не разбирам, ама това ми е ясно като бял ден

П.с. Самсара, нямам наблюдения особени върху предишни изяви, но какво очаквате - казва се нещо различно в някоя тема и вместо коментар по съдържанието на поста почва чесане на клавиатурата от типа погледна ме накриво.
Някои потребители е добре малко да пооберат поведението тип последна инстанция по всички козметични въпроси.
Преглеждам ги тия теми с оглед да прочета нещо ново и интересно, а не дъвкането на едно и също, което ми е втръснало, това беше повод и за реакцията ми за ретинола- едни и същи потребители по всички теми едно и също.
Добре че ес отвори нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт