Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 997
  • 888
  •   1
Отговори
# 780
Оправят едно и развалят друго. Защо не си ги оставиха в общата опашка?!

# 781
  • София
Май за да ограничат предимствата, което е ОК, но така, по дизайн, цяла група деца въобще няма да стигне и до жребий.

# 782
Да, намериха какво. Вместо всичките с измислени хронични заболявания.

# 783
Ядосвам се много. С тази промяна ще стане накрая, че второто ми дете или няма да го приемат, или ще ходи в друга ДГ.
Да ограничават други предимства. Аз мога да им дам предложения. Има какво друго да се ограничи!

# 784
А нещо по допълнителните критерии за яслите дали са променили/премахнали?

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 16:19 от Melina_J

# 785
  • София
Мама Сання вече ви написа, че мястото на тези деца не е в социалната опашка, но няма къде на друго място да се сложат засега. Варианта да отпаднат щеше ли да ви хареса повече?
Тези точки бяха в допълнителните критерии, които се приемаха от педагогическия съвет на ДГ. Е, по новия закон те нямат правомощия да си избират допълнителни критерии.

# 786
  • София
Pepich, не зная дали е отключена системата да погледнеш опашките във ДГ на голямото ти дете. Например ако има 2 двойки близнаци или дете от многодетно семейство, плюс някой многоточко, горите.

Mrs Jan, няма значение какво е написала Мама Сання, важно е какво ще се реализира на практика. Не им е мястото там, а тогава защо са там Simple Smile.

# 787
Със сигурност ще са ощетени децата с брат или сестра в градината, пък и с намаляването на броя на децата повечето градини най-вероятно ще обяват нулева прием Sad

# 788
  • София
Код:
Яслите най-вероятно и те ще са по тези критерии, най-малкото защото са в една система. Ама не знам как ще оправдаят махането на предимството за работещите в общинските медицински заведения, защото те от край време са с предимство в яслите.

# 789
Ashia
Точно за това се ядосвам.

# 790
Код:
Яслите най-вероятно и те ще са по тези критерии, най-малкото защото са в една система. Ама не знам как ще оправдаят махането на предимството за работещите в общинските медицински заведения, защото те от край време са с предимство в яслите.
А за предимството от "район на месторабота" дали го премахват?

# 791
  • СОФИЯ
...

Mrs Jan, няма значение какво е написала Мама Сання, важно е какво ще се реализира на практика. Не им е мястото там, а тогава защо са там Simple Smile.
Ти къде предлагаш да са, в общата опашка ли? Имаше предложение близнаци, породени и брат/сестра да са с еднакви точки. Да видим поне какво реално са приели. Още никой не е прочел и ред от новата наредба, а споровете в темата вече започнаха  Laughing

# 792
  • София
Не им е мястото в социалните, но не са и общи, където още повече не им е мястото.
Кое би било по-добре - да се махнат изобщо или все пак да останат?

# 793
  • София
Ashia
Точно за това се ядосвам.

Да си бяхте останали на общата опашка без никакво предимство, поне до жребий можехте да го докарате.

Мисля, че простата математика е, че близнаци, породени и брат/сестра трябва да са с еднакви точки, ако искаме да няма деца, които не стигат до жребий. А в новините, които аз четох, бе обявено съвсем друго.

# 794
  • София
Скрит текст:
Код:
А за предимството от "район на месторабота" дали го премахват?
Това съдът го обяви за дискриминационно, няма как да го има.

Общи условия

Активация на акаунт