Съседка свири на пиано. Какви са ми правата?

• 70 196
  • 664
  •   1
Отговори
# 75
BirdsFlu, всички сме наясно с тази Наредба, и сме си подготвили уредбите, които се чуват през 2 блока. Може, нали Simple Smile

# 76
BirdsFlu, всички сме наясно с тази Наредба, и сме си подготвили уредбите, които се чуват през 2 блока. Може, нали Simple Smile

Може, ама е жалко  Tired . Отношението, липсата на диалог и взаимно уважение. Все със скандалите напред, все с правенето напук, все ние да сме отгоре... С тази жена дори не е разговаряно, а и според мен времето, в което свири е перфектно избрано.
И като извадят десет човека десет уредби и пуснат силно десет стила музика - настава мир и покой, и всички са щастливи, че са се обединили срещу страшната разрушителка на панелното спокойствие... Пак питам - чалгата и Крисковците и тях ли така "борите"? Или те са възпитани и тихи, пък пианистката - шумна?
Несериозно е.

# 77
Лично моята борба беше с/у диско фен, но всеки, който влиза в дома ми по подобен начин ми е ясно колко му е възпитанието и разлика не правя. С подобни хора съм установила, че да се говори е излишно. За да го прави, нееднократно, явно му липсва доста сериозна част от горното.

# 78
Под нас имахме наемателка, която свиреше на пиано - преживях го някак си, но в последствие взе и да пее -   #Crazy (реакцията говори сама за себе си) Поговорихме с нея, уж се съгласи да намали децибелите, но уви. Лятото дори се случваше да увеличаваме телевизора, защото не го чувахме, а на терасата не можехме и да седим, тя се изживяваше като музикант от 7 до към 10, 10:30ч.
Сега за моя радост напусна блока. Искрено се надявам да не говорим за едно и също момиче, защото операта не и се отдава Peace и не само операта, минаваше през всички жанрове, но без успех. Наглед нежно и миловидно момиче/жена , но от къде вадеше този плашещ глас, така и не разбрахме.

# 79
Имам чувството, че на някои хора и песен на славей ще им пречи на спокойствието.
Да сравняваме съвършената песен на славей  с  простете шума от обучение (многократно повторение с грешки)  Shocked Shocked Shocked
Все едно да сравнявам ''Годишните времена“ на  Вивалди с моята косачка. Sad
Може да не сме музиканти ,но правим разлика м/у шум и музика.
И що за логика ако човек не се прехласва по напъните на някого на всяка цена да стане музикант ,то непременно е фен на чалгата?!!
Съвсем развенчахте мита за интелекта,толерантността и музикантите.
Човек очаква да има разлика. Thinking

# 80
Според мен в перфектен часови интервал се упражнява съседката. Ако свиреше сутрин от 8 или вечер до 10 би пречила, нищо че пак ще е съобразено с наредбите. Повечето деца взимат уроци по инструмент и свирят в неизолирани жилища, малко ми е странно във форум на майки да има толкова възмутени. Аз се дразня чисто принципно на съседчето, което винаги сяда да се упражнява на пианото към 14 часа, но за разлика от флексовете или кангото не ми е проблем музиката. Освен ако не е тонколони и бас до вибрация.

# 81
 Simple Smile Зависи колко е добра съседката, Минала съм през това с дете съседче, в началото беше ад, после като се понаучи не беше толкова дразнещо и накрая загуби интерес.

# 82
А моите деца, които не свирят на нищо, но пък се връщат от училище в 5, кога да си починат и напишат домашните, след като съседката всеки божи ден вдига шум? Към тях някой ще прояви ли толерантност или такава следва да се прояви само към малките некадърници, които мъчат инструментите, но родителите им вярват, че са бъдещите Амадеус и Паганини?
Мъжът ми е музкант, само че пее и свири в репетиционна, където е мястото за подобни упражнения. Който е решил да се занимава с музика, да си предвиди и място, където ще се упражнява без да пречи, или за уроци и инструмент имаш пари, но за репетиционна не? Много странно наистина.
На мнението на НСЧ съм - с такива хора няма разбиране, не се трогват нито от молби, нито от полиция, а единствено когато приложиш същия тормоз, насочен към тях.

# 83
или пък заедно да направите изолация...
Ако не сте говорили, може да не е наясно с проблема (на мен например никога не ми е било неприятно, имала съм съседи професионални музиканти - пианистка и цигулар, радвах им се).
При всички положения обаче разговорът трябва да е в посока как да се разреши проблема, така че и жената да може да свири, и Вие да сте спокойна. Варианът да престане да свири не е възможен.

Как така заедно?
За изолацията се грижи този, който създава шума все пак, целенасочено, ежедневно.
Аз съм музикант и не приемам доводите-щом някой свири всички са длъжни да се наслаждават и да им се радват. За немузикалното ухо всеки тон е мъка.

По темата-да, у нас е разрешено свиренето в определени часови диапазони в жилищните сгради. Има места, където е забранено, но тук не е така. Така че-нямате полезен ход.

# 84
Нямат полезен ход, но пък могат по силата на същата наредба да се упражняват на тромпет, точно когато пианистката реши да репетира. Щом е разрешено да се упражняваме вкъщи, ще се упражняваме.

# 85
Да, ама едва ли ще попречи това на пианиста, той ще си свири все така.

# 86
От 5 до 8 е съвсем нормално време за свирене. И не мога да си представя колко пък силно се чува, че да ви дразни толкова. Сигурно жената е на работа преди това, кога по друго време да свири? Или предлагате да смени професията, защото ви пречи на спокойствието Thinking

Въпреки че е разрешено от законите, не мисля, че е нормално в жилищна сграда да се извършват такива дейности. След работа човек има нужда от релакс и влизането в чуждия дом по подобен начин е липса на елементарно възпитание.
Но щом е разрешено и ние няма проблем да си надуем уредбите, нали е в съвсем нормално време  Simple Smile
Случва се в блок,а НЕ в самостоятелна къща.Няма как да се съглася.Друг съсед може да реши след работа да свири на китара,трети на цигулка.Останалите имат право на почивка/спокойствие  след работа.Ако има в темата живеещи в чужбина в блок,а не в къща,нека бъдат така добри да споделят как стои въпроса там?Във форума някой писа ако не се лъжа за Швейцария,че след 22ч. е забранено да се пуска вода в тоалетната или душ.Това добре ли е?Някой се прибира след работа 2ра смяна и не може да си вземе душ,понеже останалите съседи искат тишина.Кой крив,кой прав? Thinking

# 87
Имат право на почивка след 22 часа. В блок е дразнещо и когато ходят съседите отгоре, и когато дрънчат докато готвят и мият съдове. Не може обаче всички да легнем и да не мърдаме в 17, защото някой иска тишина.

# 88
Едно е общ фонов шум от живота, който тече, съвсем друго е шум от инструмент. За музикант човек може да е много добре, но за други хора-не е никак добре.

# 89
  • Пловдив
Много ми е странно, че има толкова мнения, според които щом ми пречи ЕЖЕДНЕВНОТО свирене на пиано с часове, то съм некултурна, проста и заслужавам около мен да има само бормашини и чалга. То хубаво изкуство, ама всеки има нужда и от малко тишина и спокойствие в собствения си дом. За съжаление щом наредбата го позволява, няма особено какво да се направи освен разговор, за който силно се съмнявам, че ще даде резултат, или умишленото вдигане на шум, на което не съм привърженик, защото ще се получи какафония отново със съмнителен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт