Колко често е нормално да се прави секс?

• 78 350
  • 1 542
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Да не мислиш, че дори е отворила да види какви книги? Почти съм убедена, че хората като чуят "книги за секс" си представят статии в Космополитън във формат от 400 страници, примерно. Негативната реакция е разбираема, но и от интелигентни хора не се очакват такива първосигнални реакции.
Първосигнално е да се изказва убеденост, че някой е литературен инвалид само защото не е фен на сексуалната литература. По- първосигнално от подобно анатемостване здраве му кажи. Да не кажа обидно. Не, хората не си представят статии в Космополитън.
Бих искала бамбина да сподели за прочетените книги в сексуална насока, които не са типичния селф хелп или космо стайл. Имам усещането, че само се включва да анатамоса Amour и компания, без да е чела всъщност такава литература. Разбира се, без да съм "почти убедена", както е тя.
50 нюанса е по- бозава от бозите, но да се обзаложа ли и аз, че е прочетена и филмът е гледан веднагически?
П.П. Което не ме прави съгласна с твърдението, че се чете само при проблем. Просто ме дразни извъртането, че понеже не четеш "секс книги", нямаш желание да се обогатяваш, да се развиваш, не обичаш книгите по принцип и т.н.
Скрит текст:
И без да се обръщам към някого конкретно, защото не четох подробно, но изчелите всички бози, кого по дяволите сочите с пръст като посредствен любител на Космо статии? Лицемерно е величаенето на "качествената литература", изразено във форума и написано от първия ред на фифти шейдс или от креслото, докато следиш смени жената, смени мъжа, смени си мозъка.

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 20:18 от The Catcher in the Rye

# 1 021

Първосигнално е да се изказва убеденост, че някой е литературен инвалид само защото не е фен на сексуалната литература.

Бих искала бамбина да сподели за прочетените книги в сексуална насока, които не са типичния селф хелп или космо стайл. Имам усещането, че само се включва да анатамоса Amour и компания, без да е чела всъщност такава литература. Разбира се, без да съм "почти убедена", както е тя.
50 нюанса е по- бозава от бозите, но да се обзаложа ли и аз, че е прочетена и филмът е гледан веднагически?

Верно не можеш да се спреш, а?  Grinning Че и нечестно играеш. За подобно "обзалагане" се съди по принцип, не знам дали знаеш.

Първото - никога не съм го казала.
Второто - не съм чела сексуална литература, разрових се заради коментарите на Сирената по темата. Включих се, за да "анатемосам":
1. идеята, че щом Сирената е имала нужда да чете книги, значи е нямала достатъчно собствен акъл и няма право да го раздава на другите.
2. откровено злонамереното четене и слагането на думи в устата.

Чети по-внимателно.

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 20:24 от bambinnah

# 1 022
Защото при дългосрочна връзка единият риск е да се изпадне в пълна рутина, а да има данни за доста повече.
Ако двойката има "данни" да постигне някакви "върхове" в секса, това едва ли ще се случи, като "седнат да четат как става".
Peace
Съмнявам се, че Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън са чели специализирана литература за секса.

# 1 023
  • София
Точно внимателното четене спомага при обзалагане за това и онова. Изказ, правопис, ако щеш, отговор на зададен въпрос (примерно когато НСЧ те попита за  научните изследвания, се оказаха по- различни нещата) и др.
Примерно, включих се, преди да се зачета в поста на Amour, че си чете, не е като да гори книги. Но това го знаех.
Няма нужда от фрустриране и странни твърдения, 50-те нюанса ми е нарицателно за езиков и смислов провал. Naughty

# 1 024
Ами, не си прочела внимателно, защото изказа откровено неверни твърдения и ми сложи думи в устата, които са изцяло плод на твое възприятие, но не и на нещо, което действително съм казала.
Виж, това, което действително казах, също не го отрази и си измисли някаква причина за включване в темата от моя страна.
Всичко това щеше да е спестено, ако просто беше прочела.

За изследванията: Не знам защо си решила, че съм длъжна да давам наготово изследвания, които не са ми под ръка и които не принадлежат към област на активен интерес от моя страна. Имам същия досег до ресурси какъвто имаш ти/вие, ако ви е толкова интересно - търсиш и четеш. Казах коя е книгата, точен цитат с бързо гугълване не успях да намеря, ако те интересува - купи си я от Амазон. Не изпитвам нужда да доказвам нищо, просто споделих прочетена информация. Да беше поле, в което имам интерес, камари информация щях да изсипя при толкова учтиво запитване, каквото беше това на НСЧ.
По същия начин и сега - аз си разрових, намерих заглавие, което ми допада и го започнах.
Ако теб те интересува, сподели сексуалния си проблем или по-конкретна област на интерес и някой по-запознат в областта ще препоръча адекватно четиво.

# 1 025
Защото при дългосрочна връзка единият риск е да се изпадне в пълна рутина, а да има данни за доста повече.
Ако двойката има "данни" да постигне някакви "върхове" в секса, това едва ли ще се случи, като "седнат да четат как става".
Peace
Съмнявам се, че Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън са чели специализирана литература за секса.

Това няма как да го проверим. А и как реши, че са правили супер-секс?

Петъчен секс на семейни хора: такъв, в който се ползват изпитани рецепти със сигурен резултат. Приятни са, но не се разширяват границите.

А да седнеш и да четеш е хубав начин да се изкомуникират някои идеи. Както казах- за да няма после изненади, непохватни опити, конфузии и контузии.

При мен четенето е главно за да имам речник и да мога да се изразявам разбираемо. Да не се налага да се обяснявам с ръкомахане, намигане и жестове.

# 1 026
  • София
Нищо не съм решила. Никой никому не е длъжен. Просто смятам за адекватно, когато се хвърляш с информация в процентно изражение и тааква доза конкретика, да можеш да посочиш източник.
А ти явно също не си прочела внимателно- не твърдя, че се чете при проблем, че да апелираш да споделям за проблеми в кухнята или леглото, за да получа книга за постигане на по- дробри оргазЪми или перфектните палачинки Grinning.
В изказването си адресирах "почти съм убедена, че" и "да не мислиш, че е отворила книгата". От къде тази сигурност и предубеденост? Аз, например, прегледах почти всички заглавия, споменати в темата.

# 1 027
Петъчен секс на семейни хора: такъв, в който се ползват изпитани рецепти със сигурен резултат. Приятни са, но не се разширяват границите.
..
Aха.
И какъв е секса с разширяването на границите?
.. Аз, например, прегледах почти всички заглавия, споменати в темата.

Joy Нима?

# 1 028
Ама аз никъде не съм предположила коя от двете гледни точки защитаваш  Laughing
Казах "ако сподели сексуалния си проблем или по-конкретна област на интерес и някой по-запознат в областта ще препоръча адекватно четиво", защото коментирахме именно тези два подхода при четене на нехудожествена литература - при проблем или при интерес, превантивно.

А източник за 45%-та дадох, почти веднага си редактирах поста и постнах линк, но ПАК не си прочела.

Изказах предположение дали друга потребителка е отворила книгата, не какво ти си направила (за теб предположението ми щеше да е точно обратното и щях да съм права явно), направих го очевидно на база минали постове и коментари по темата, както ти си правила милиони пъти.

Сериозно, в момента четеш по диагонал с опит да ме затапиш, еми... няма смисъл, омръзва.

# 1 029
На страница 69 сме.   smile3521

Да не харесваш книги на сексуална тематика не означава, че бягаш с крясък, когато видиш книга като цяло.

Все пак... книгата е лично мнение и разбиране на автора за даден проблем. Няма никаква гаранция, че написаното в нея отговаря на истината камо ли за нещо толкова индивидуално като сексуалния живот и удовлетвореност.
Аз бих приела за по-полезно четенето на научни статии, но отново в точно тази област няма кой знае каква достоверност, защото няма изследвания, проведени с достатъчно голям брой доброволци, както и проведени качествено въобще - с контролна група, с различни изходни условия, с различни групи хора като социален статут, възраст, националност, с достатъчно голяма продължителност и добре измислена система за обработка на данните...

Да се занимаваш с лека атлетика и да четеш за тренировъчни похвати, биомеханика, биохимия, ОК, но за това как се прави секс... да, може да е интересно, но в никакъв случай не е задължително и е много съмнително дали ще донесе кой знае каква полза.

# 1 030
..
Aха.
И какъв е секса с разширяването на границите?

Всичко останало. Може да се получи Уау!, може да е по-зле от обичайното, но е нещо ново и носи своите позитиви.

Но включва елемент на експериментиране и някакво удължаване на времето, не просто нещо да се пробва за 10-ина минути. Да има изследване на усещанията, да се заучат нови усещания; неща, които преди това са били странни или дори неприятни като усещане да се тестват, с цел да се превърнат в приятни при загуба на задръжки.

А за книги на сексуална тематика бих броила The Delta of Venus, Memoirs of a Young Rakehell и подобни. Едно време и Ulysses се е смятала за скандално сексуална книга.

Google76, вземи да родиш 1-2 деца и после ми разправяй има ли място биомеханиката в секса;)

А дори в стандартни случаи ако човек малко е чел и нещо малко не е наред, може лесно да се позамисли и да пусне едни изследвания за нива на тестостерон и пролактин, основните хормони, които участват във формиране на либидото.

# 1 031

Гугъл, проблемът с научните статии е точно посоченият, че контролната група не е меродавна число за общи положения. Точно в това се различава добрият експеримент, с достатъчно силна група плацебо и контролна група, от незадоволителният експеримент с 1000-2000 души само. А такива са малко като процент.

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 17:21 от Анонимен

# 1 032
  • София
Жалко, че мислиш, че някой се опитва да те затапи. newsm78 Нямам такава потребност, дори последният ми пост включва неща, които са предимно моето виждане, отговорих само на апела ти за споделянето и препоръките на четиво. Приключвам "спора", рано ни е да се надцакваме в стилистиката на темата bouquet На мен лично и скучно.
/Което е намек към уж по- зрелите. Бяха излишни нападките и за 5- минутния нерез, и за фригидния под чехъл в леглата ви./

Относно четенето за проблеми:
Мисля, че е нож с две остриета и може да се окаже опасна територия в зависимост от проблема. За готвене- не, вероятно, но за секс или здравословни проблеми- може да изиграе кофти шега. Когато имам по- различен проблем от палачинките на закуска, гледам да не чета опасно много по темата, защото като нищо ще се окажа фригидна, че 2 дни подред ме боли глава, с тумор в мозъка заради мигрена и ръка, готова за ампутация, защото ми е изтръпнала от пренасянето на покупки.
Всеки има различно отношение към инфомацията, естествено. Не изключвам варианта да се чувстваш недоволен в някоя област и да започнеш да четеш за самоуспокоение, но далеч не е закономерност.

Контеса, под 'прегледах' нямам предвид нито прочетох, нито прочетох по диагонал. Grinning Да е ясно. Просто ги чекнах набързо. Звучи ми логично, като повечето никога не съм ги чувала.

# 1 033
Тук вече опираме до това да се чете грамотно. Защото ако четеш и си мислиш, че всичко е истина, по-добре да не четеш. За да станеш не само късоглед, ами и ерудиран, трябва да се научиш да отсяваш информацията, да знаеш кое е качествен източник и с кое няма нужда да си губиш времето.

# 1 034
  • София
Това е ясно, факт. Явно не се изразих.
Ако имаш даден проблем и си потиснат от това, понякога не можеш да асимилираш адекватно информацията и да я осмислиш и може да залитнеш. (Примерите бяха крайни) Доколко и как- зависи оот отношението ти към темата. Затова аз лично съм фен на четенето за удоволствие, превенция или обща култура, а не под афект при наличие на проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт