MasterChef България сезон 3, тема 5

• 89 664
  • 884
  •   1
Отговори
# 570
  • Майничка
Честно казано, едва на финала Димитър ми изпъкна като техничен готвач.
Стратегията му не беше лоша, но твърде патриотарски се заигра с патриотичната тема. Непрекъснато наблягаше на думите "традиционна", "българска" и същевременно подчертаваше как следвал последните европейски модни тенденции. Така е, да, тренд е да готвиш основно с местни продукти /макар че този полъх не дойде точно от Европа/, но пък тук тепърва по-масово и достъпно се разкрива богатството на разнообразните продукти, не сме им се наситили, както се казва. Още сме твърде близо до корените, за да се налага да ги преоткриваме.

По отношение на оригиналността - ако беше вмъкнал общата линия "традиционна българска кухня", да кажем, в темата "сезони" и беше анонсирал всяко блюдо като един сезон /примерно, агнешкото - пролет, десертът - зима, тараторът с мастиката - лято и бушетата - цялото богатство и цветове на есента/, щеше да даде заявка за много по-ярка и последователна кулинарна визия от размахването на байряка и фръцкането, че ако традиционния български вкус не е достоен за финал в България, щял да ходи в Щатите /тук цитирам по спомен, но беше нещо в този смисъл/.

Лично аз харесвах Божана от началото /но пък и Мариела Нордел харесвах в първия сезон и Севда - във втория, от момента, в който си дадох сметка, че има много знания и умения, липсват й само смелост и самоувереност/, почти бях убедена, че няма да устиска до финала и много, ама много ме зарадва.

За четвърти сезон - за взема да си пожелая сляп музикант-веган, който готви на слух и допир, издухва съвършени захарни сфери с тромпет, под звуците на "Неаполитански танц" от Чайковски и ги пълни с плодова салата, дизайнерски сладолед с хималайска сол и малки сферички с шотчета от коктейлчета?

# 571
  • София
Димитър си е техничен. Но е лишен от въображението и размаха на Божана.
За няколко минути в тази тема разкриха откъде е изплагиатствал две от нещата, които показа тази вечер. Сигурна съм, че ако дадем още малко време на съфорумките, ще открият в нета цялото му меню. Simple Smile

# 572
  • Майничка
Е, колкото и да са кадърни, малко им е рано още за авторска кухня, мисля.

# 573
  • София
Е, той Димитър и да иска - трудно ще докара авторска кухня. Все пак - да се самоцитирам - лишен е от въображение и размах. Simple Smile

# 574
Да се разпиша и аз, браво на Божана, най-заслужилият победител и от трите сезона!

# 575
Искам да ти кажа, че си идиотка ама ще ме баннат.... Абе Митето да не ти е брат?????
И аз как искам  Twisted Evil
Ама вие сериозно ли? Заради едно телевизионно предаване и само защото някой не споделя вашите симпатии ?! Confused Sad

За финала - оспорван и много интересен беше. Разочарована съм, защото и трите чинии на Димитър бих предпочела, ако трябва да избирам какво да ям. Плюс това имаше и интересни напитки като бонус. Grinning Честито на Божана!

Митко не е отишъл на барманско състезание. Напитките му даже дразнеха и с този дим беше ужасно.
Аз бих предпочела чиниите на Божана и бях ужасно доволна след глупавите подмятания на Димитърчо да остане втори. Както той сам каза-вторите никой не ги помни. Whistling

# 576
Божана в сутрешния блок на БТВ. Лудичка си е тази жена. Красива е, обаче гласа и ме дразни.
Говори хубави неща за Димитър, на въпрос от Хекимян дали се разбират.
Била вманиячена по готвенето.
Учила е японски език в средното училище, не го каза, но предполагам, че е 18-то.
Питат я дали Димитър я е поздравил и дали е в добри отношения с другите хора. Пешо, Куку, Карина, Жорката и щяла да пропусне някого, Мама, Иван били непобедим тим.
Няма да отваря явно ресторант, а серия от "ивенти на супер необичайни места", където ще представя степенни менюта и както е заявила ще доближава гурмето до театър, култура и т.н. Интересно! Ще я очаквам с тези "ивенти".
Страшно превъзбудена е. Хекимян и каза страхотни думи и си личи, че я харесва като готвач и се радва на победата и.
Журито били строги, но справедливи.

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 08:55 от densi

# 577
Денси, това идвах да напиша Simple Smile Каза много хубави думи за Димитър. Той дали щеше така да говори за нея, не знам..

# 578
  • Испания
Въпрос на възпитание, характер и интелигентност.  Wink Peace

# 579
Влизам специално да честитя на Божана победата. Вчера не гледах финала и чаках с нетърпение да видя, кой побеждава. Като видях, че е тя...много се зарадвах. Това определено беше най-силния и емоционален сезон, а тя изпъкна още на кастингите. Харесва ми, че е лудичка. Обичам емоционални, леко луди и талантливи хора. Успех и желая и довечера с кеф и спокойствие ще си изгледам финала!  Party Party Party

# 580
В сутрешния блок каза да очакваме от нея гурме събития в най-скоро време  Grinning Party

# 581
И двамата финалисти не са ми фаворити, но определено имаха най-много познания в сравнение с останалите. Лично на мен стила на готвене и презентиране на ястията на Димитър ми допадат повече - повече се доближава до гурме готвене. Много от нещата, които готвеше Божана са като яхнии, вероятно вкусни, но визията въобще не ме грабва. На финала нейните предястия бяха перфектни, основното и десерта на Димитър бяха по-добри. Балонът и от изомалт беше пълна катастрофа, не че неговата сфера се получи добре, но определено за мъж се справи с десерта по-добре. Естествено не е авторски, но и на Божана десерта може да се види на много места  Simple Smile Но като цялостна игра от началото до края на предаването във всеки епизод Божана готвеше и беше истински боец. За това определено си заслужи наградата.
https://www.youtube.com/watch?v=vLpd2ThEdkI

# 582
Много от нещата, които готвеше Божана са като яхнии... Балонът и от изомалт беше пълна катастрофа
Чета, чета и се чудя - ние едно и също предаване ли гледахме ?! Какви яхнии, какви пет лева, бе хора ?!  ooooh!
Хайде Димитър да направи балон от изомалт, а, дали ще се справи ? Катастрофа било... ooooh!
Неговите димящи чаши защото бяха супер оригинални, нали ? Счупи тъпомера, много се извинявам. Какво беше това на кулинарно състезание ?! Тараторища и тиквички с цедено мляко, па макар и по-модернизирани и поднесени с димящи коктейлченца.

# 583
__Жана__
въпрос на вкус и мнение  Simple Smile Освен това споменах, че предястията на Божана бяха по-добри, а таратора в този си вид беше гурме  Simple Smile Това че не харесвате коктейлчета си е ваш проблем, той правилно спомена за модерната кухня... А балона от изомалт се захващаш да го правиш на финал, ако си сигурен, че резултата ще е перфектен... тия смачкани балони бяха кофти.
Моето мнение е на база цялостното им представяне, като напълно се абстрахирам от характерите им- и двамата не харесвам.

# 584
тия смачкани балони бяха кофти.
А кривите сглобени сфери на Димитър бяха страхотни, нали ?
Аз харесвам коктейли и нямам проблем с тях  Wink, но не и поднесени в Мастършеф и придружаващи всяко ястие. Към едно - да, но иначе малко в повече ми идва.

Общи условия

Активация на акаунт