Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 953
  • 886
  •   1
Отговори
# 30
Това ми хареса ! Един ден като имам деца, ще лепна и аз един списък на хладилника... Може и мъжо да го включа newsm48

# 31
Аз пък работя по посока вътрешна мотивация, не ми харесват тия таблици и графици. Искам да поемат нещата, защото смятат, че е мило, приятно, нормално, изобщо- не защото го пише с червено на лист, а защот им идва отвътре. Ако не идва- добре, все някога ще им се наложи да им дойде отвътре.

# 32
Аз пък работя по посока вътрешна мотивация, не ми харесват тия таблици и графици. Искам да поемат нещата, защото смятат, че е мило, приятно, нормално, изобщо- не защото го пише с червено на лист, а защот им идва отвътре. Ако не идва- добре, все някога ще им се наложи да им дойде отвътре.
Докато дойде вътрешната мотивация, едно сръгване в ребрата действа добре.

# 33
  • постоянно
Всичко правим заедно - робиня в къщи Няма !

Майка ми е изпадала в шок ако се чуем примерно в събота
-Здравей майче , какво правиш?
-Пия кафе мамо и почивам .
- А зетя какво прави ?
- Зетя мие чинии майче .
И се започва едно ахкане и тюхкане как моне ме ли е срам , момчето мие чинии аз аз пия кафе, нали съм жена ............  Joy

Иди обяснявай , че ние си имаме " уговорка " за да свършим домашните задължения по-бързо и примерно да излезем някъде заедно си делим задълженията  . ММ не обича да пуска прахосмукачка или да сменя спално бельо , но обича да мие чинии и да бърше прах . И понеже аз си свърших задълженията , а той не искаше да измия чиниите вместо него , то аз седнах да пия кафе. И защо не ?!?

Винаги сме били така и го виждаме като нещо напълно нормално.
Ако той се прибере преди мен , ще помисли какво ще вечеряме. Няма да чака да се прибера и тепърва да мисля какво да сготвя.
На сина си също казвам , слуги нямаме . Закусвал си - прибери си чинията и измий веднага . Както и за всичко останало.

# 34
  • София
Вътрешната мотивация перфектно действа при дъщеря ми и изобщо не действа при двете момчета. ММ си е вътрешно мотивиран, така че не е задържително тестостеронът да е виновен...

# 35
Peace
Но и не ги поемам аз. Моята вътрешна мотивация и тя не обича насила да стават нещата Laughing

# 36
  • София
При дъщерята ни списъци, ни вътрешна и външна мотивация действат. Оня ден пак обеща, направих списък с 5 неща, свършено - 0. Ама и аз съм виновна. Не трябваше да й давам джобни.

# 37
  • sf
Има една приказка - " Мъж, дете и куче, както ги научиш".
Свеки веднъж изпадна в потрес, като попита детето какво правим и той й каза " Мама гледа мач, а тате мие чинии"  Joy

# 38
Има една приказка - " Мъж, дете и куче, както ги научиш".
Свеки веднъж изпадна в потрес, като попита детето какво правим и той й каза " Мама гледа мач, а тате мие чинии"  Joy
С децата- ясно.Мъжете как ги научавате?Мило или с ръгане в ребрата?Simple Smile

# 39
Нямам причина за стачкуване. Заявила съм съвсем ясно, че домашна прислужница не съм. Всеки вкъщи си има задължения. Детето е почти на 5, но се оправя само, помага и в домакинстването. Единствено с чистенето се занимавам само аз, но имам проблем с тази част и предпочитам сама да си я свърша.

# 40

Най-добрият начин е да се взимат "научени". Да се превъзпитава възрастен човек, и тепърва да му се създават навици, които би трябвало да са създадени през първите седем, е мисия доста трудна, да не кажа невъзможна. Аз лично не бих могла да уважавам човек, на когото трябва да вися над главата, за да извърши обичайни ежедневни дейности. 

# 41
Възхищавам  се на жени, които са си възпитани децата и мъжете. Аз моите не мога, но и зор никакъв не си давам. Чистя само уикенда и то ако мъжът ми почива поне единият ден, защото обикновено е на работа. Не готвя, освен това което ми се яде на мен. Глад я само ризата на мъжа ми, моите дрехи само при крайна нужда. Въобще мърла съм си и се гордея с това. Скандали със семейството избягвам, защото нервите и здравето ми са най-важни. Да се оправя кой как може. Ходя на работа, не съм домашна помощница. Най-мразя някой да дойде на гости и да ми види къщата.

# 42
Домакинските задължения ако не се вършат лично, много лесно се приемат за даденост. От напомняне, скандали и т.н. няма смисъл, най-лесно е доброто духче да излезе във ваканция, за да се напомни, че нищо не се върши от само себе си. Не иска някой да се включи - супер, ще остане без чисти дрехи, ще си готви сам и т.н.

# 43
  • sf
И моя съпруг, вече бивш си мислеше, че дрехите сами се перат, простират и прибират. Пък готвенето, какво толкова?
Да видите как като се изнесох и за две седмици взе да пее друга песен  Joy

# 44
Не бих учила или възпитавала голям човек, струва ми се обидно за самия него. Предполагам просто трябва да спреш да му поемаш задълженията, той ще си намери начин да се научи.
Примерно не се занимаваш с дрехите му, не е дете да го обличаш, като стане и тръгне за работа ще си ги извади, изглади и облече. Ако иска може и гол да ходи, но едва ли. Много подценявате мъжете и то за елементарни неща. Всъщност са съвсем кадърни хора с нормални способности.

Общи условия

Активация на акаунт